Untitled
17 mei 2013
week 76: 9 t/m 15 mei

Op 9 mei was het Hemelvaartsdag. Mark was vrij, maar moest nog veel regelen voor het handbal-jeugdkamp. ’s Middags zijn oom Tom, tante Maartje en Eline even op bezoek geweest. Bas was niet helemaal zichzelf vandaag. Het avondeten ging moeizaam. Toen oom Anton, tante Monique, Esther en Lars ’s avonds nog even langs kwamen, lag Bas al in bed. Hij werd wakker van de bel en toen hij Esther en Lars zag, wilde hij niet meer gaan slapen. Hij mocht nog even mee naar beneden en heeft gezellig met hen op de bank gezeten. Ook later toen Mark weer thuis kwam, is Bas nog even op geweest.
Mark ging 10 mei op kamp met de handbal. ’s Middags ben ik met Bas bij tante Maartje, oom Tom en Eline op bezoek geweest. Eline was in het speeltuintje een stukje verderop aan het spelen, waar tante Maartje, Bas en ik haar hebben opgehaald. Bas heeft het hele stuk zelf gelopen ;-). Daarna hebben we wat gedronken en heeft Bas met Eline op de trampoline gespeeld. Bas gaat dan in het midden op de trampoline zitten, terwijl Eline om hem heen loopt. Ook vond hij het erg leuk om Eline om te duwen op de trampoline. Met tante Maartje heeft Bas nog even geschommeld.
Op 11 mei ben ik met Bas naar de zeskamp van het handbalkamp gaan kijken, zodat Bas Mark ook even kon zien. Bas heeft even op het springkussen gezeten en Mark liet hem een paar rondjes op de skippybal rondspringen. Dat vond hij erg leuk. Toen we weer thuis waren, was Bas erg moe en heeft hij lekker lang geslapen. Met oma Van Aerle hebben we ’s middags een cadeautje voor de kraamvisite van Lars gekocht, daarna hebben we Bas zijn eerste schoentjes gekocht! Hij heeft maat 19-20. De verkoopster heeft hem zowel maat 19 als 20 laten passen en omdat hij op allebei de schoentjes zijn voeten goed neerzette, heeft hij nu maat 20 in zijn allereerste schoentjes. We zijn daarna bij opa en oma Van Aerle geweest, om daar alvast Moederdag te vieren. Tante Willeke, oom Arjan, tante Maartje, oom Tom en Eline waren er ook. Bas heeft druk gespeeld en daarna hebben we met zijn allen Chinees gegeten. Het was gezellig. Thuis heeft Bas nog heel even gespeeld en daarna is hij lief gaan slapen.
Op Moederdag, 12 mei, kreeg ik ’s ochtends al vroeg een sms’je van Mark dat Bas een tekening verstopt had onder zijn matras. Ook had hij een filmpje op de laptop gezet van toen Bas de tekening aan het maken was. Dat was een erg leuke verrassing! Bas wilde ’s ochtends niet slapen, ondanks dat hij wel moe was. Ik heb hem 2 x in bed gelegd, omdat hij in zijn oogjes zat te wrijven en omviel als hij liep, maar hij wilde niet gaan slapen. Na zijn boterham heeft hij uiteindelijk wel 3 uur geslapen. Toen Mark terug was van het kamp zijn we naar opa en oma Van Mierlo geweest voor Moederdag. Ook oom Anton, tante Monique, Esther en Lars waren er. Bas heeft fijn met Esther en Lars gespeeld en we hebben samen gegeten. Bas was met vlagen heel vrolijk, had veel praatjes, maar was dan weer hangerig/huilerig.
Mark was op 13 mei vrij. ’s Ochtends hebben Mark en Bas samen boodschappen gedaan. Ook vandaag wilde Bas ’s ochtends niet slapen, maar heeft wel lief gespeeld en ging pas nadat hij zijn boterham op had naar bed. Hij heeft een hele tijd geslapen, maar werd huilend wakker en heeft nog een tijdje gehuild toen hij beneden was. We zijn op kraamvisite geweest bij Lars, Erik, Fanny en Maud. Bas moest even de kat uit de boom kijken, maar daarna kwam hij los en heeft hij fijn gespeeld, rondgewandeld en zijn best gekletst. Samen met Mark heeft Bas frietjes gegeten, toen ik met Naomi en Agnes uit eten was.
Op 14 mei kwamen Dorine en Mats op bezoek. Bas en Mats hebben heel lief samen gespeeld; ze pakten niets van elkaar af, maar gingen elkaar juist speeltjes brengen. Leuk om ze zo samen te zien spelen. Na zijn fruithap is Bas naar bed gegaan omdat hij erg moe was. ´s Middags is Bas hard gevallen en nu heeft hij een grote, dikke blauwe plek op zijn voorhoofd.
Bas heeft op 15 mei zijn eerste aardbeien gegeten. Hij vond ze zó lekker, hij zat met 2 handjes tegelijk te eten. Bas is heel lief geweest toen we boodschappen gingen doen. Hij heeft zelf gelopen van de parkeergarage naar de Kruidvat en bleef bij de kassa heel lief staan zonder dat ik zijn handje vast had en zonder ergens aan te zitten. We hebben samen met tante Maartje en Eline bij opa en oma Van Aerle geluncht. Bas heeft ook daar aardbeien gegeten en na zijn boterham vroeg hij om ”kaas”, dat zegt hij heel duidelijk. Bas en Eline hebben fijn samen gespeeld.
Bas zegt steeds “ootoo” en wijst dan auto’s aan. Als hij bij mij in de auto of op de fiets zit, blijft hij wijzen en “ootoo” zeggen.
Bas kan sinds deze week zelf de trap opklimmen en dat gaat erg goed!
Ook heeft hij het wc-papier gevonden… erg leuk om het papier af te rollen…








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative