Untitled
23 mei 2013
week 77: 16 t/m 22 mei

Op 16 mei kon ik niet zo goed vooruit en Bas wilde ’s ochtends niet gaan slapen, ondanks dat hij wel moe was. Nadat hij zijn boterham op had, heeft hij wel geslapen, van 13.30 tot 17.15 uur! ’s Middags zijn Lieke en Julian op bezoek geweest, maar zij hebben Bas niet gezien, omdat hij in bed lag.
Bas is op 17 mei naar de kapper geweest. Hij was erg lief en bleef netjes stil zitten. Daarna hebben we bij opa en oma Van Aerle wat gedronken en hebben we boodschappen gedaan. Na zijn middagdutje hebben we wat gedronken en heeft Bas Koetje mee in de wasmachine gestopt. Tot dan ging het goed, maar daarna werd Bas erg hangerig en heeft hij veel gehuild. Hij hing de hele tijd aan mijn been en was alleen stil als ik hem op mijn arm of op schoot had. Hij heeft redelijk goed gegeten en wilde daarna alleen maar op schoot tegen mij aan liggen. Ik heb hem al vroeg in bed gelegd. Hij is ’s avonds en ’s nachts nog verschillende keren wakker geworden. Hij had 39,3.
Ook op 18 mei was Bas hangerig en wilde hij alleen bij Mark of bij mij zijn. Hij heeft niet veel gespeeld vandaag. Wel heeft hij tegen ons aan op de bank gelegen en naar de televisie gekeken. ’s Ochtends had hij 38,6, later op de dag was zijn temperatuur weer normaal. Er zijn 3 kiezen aan het doorkomen; waarschijnlijk dat hij daar last van heeft. Op zijn avondeten na heeft hij vandaag niet zo goed gegeten. ’s Avonds is Bas nog even naar beneden geweest, omdat hij niet kon slapen en bleef huilen.
Op 19 mei was Bas weer opgeknapt. Hij heeft lief gespeeld. Vandaag was het een dagje mooi weer. Na de boterham zijn we met zijn drieën naar de eendjes gewandeld; Bas heeft zelf gelopen. Er waren veel kleine eendjes. Het brood dat we aan Bas gaven om aan de eendjes te voeren, at hij zelf op. Laat in de middag zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Bas heeft met Mark en opa op de skelter gezeten, heeft lekker rondgewandeld en met Mark op de trampoline gespeeld. We hebben samen frietjes gegeten en zijn daarna naar huis gegaan. Het duurde even voordat Bas wilde gaan slapen.
Op 2e pinksterdag, 20 mei, kwamen tante Maartje, oom Tom en Eline een traphekje brengen. We hebben nu alleen boven een traphekje, zodat Bas niet naar beneden kan, maar sinds hij de trap op kan klimmen, hebben we er ook beneden een nodig. ’s Middags zijn we naar opa en oma Van Aerle geweest; later kwamen tante Maartje, oom Tom en Eline daar ook. Bas heeft fijn gespeeld.
Op 21 mei was de auto van Mark kapot. Bas en ik hebben hem toen naar het werk gebracht. We zijn even bij Mark op kantoor geweest, waar het erg druk was. Bas bleef een tijdje alleen maar staan waar Mark hem had neergezet door alle aandacht die hij kreeg. Bas en ik hebben vlug boodschappen gedaan, zijn naar huis gereden om Bas te verschonen en de kinderwagen en het campingbedje op te halen en daarna heb ik Bas naar tante Monique gebracht. Die zou op Bas passen terwijl ik met oud-collega’s Hanny en Vera ging lunchen. Bas moest even huilen toen ik wegging, maar was gelukkig gauw weer stil. Samen met tante Monique heeft Bas Esther tussen de middag van school gehaald. Hij heeft niet zo goed gegeten en ook zijn melk heeft hij niet helemaal opgedronken. Hij is wel lief geweest, heeft met Esther gespeeld totdat zij weer naar school moest en daarna is tante Monique nog een stuk met hem gaan wandelen. Bas is in de wandelwagen in slaap gevallen, maar werd weer wakker toen ze weer thuis waren. Hij wilde niet in het campingbedje slapen. Toen ik met hem thuis was, heb ik hem meteen in zijn bedje gelegd. Hij is nog geen 10 minuten stil geweest, voordat hij begon te vertellen. Hij huilde niet, maar zat vrolijk te vertellen en riep steeds “mama, mama”. In de hoop dat hij toch nog even zou gaan slapen, heb ik hem even in zijn bedje gelaten, totdat ik een bons hoorde en hij het muziekmobiel met stang en al van zijn ledikant gesloopt had. Toen we Mark gingen ophalen, is hij in de auto wel in slaap gevallen. Omdat ik ’s avonds weer naar zwangerschapspilates moest, hadden we te weinig tijd om naar huis te rijden en eten te koken, vandaar dat we naar de McDonalds zijn geweest. Bas heeft lekker van zijn frietjes, zijn kipnuggets en het danoontje gesmuld.
Op 22 mei zijn we, samen met tante Maartje en Eline, bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. Bas en Eline hebben fijn samen gespeeld. Bas is erg verkouden.
Bas zegt voortaan ook “oma” en “opi” (al weet ik niet wat hij daarmee bedoeld). Eline noemt hij “Lina” of “Line” en Esther is “Etter”. Lars lukt nog niet. Ook zegt hij “Basjjj”.
Als ik aan het poetsen ben, helpt hij altijd mee. Dan gaat hij met de stofzuigerslang heen en weer zitten schuiven, kruipt/loopt achter de stofzuiger aan of hij veegt met de stofdoek over de vloer of de tafel.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative