Untitled
07 jun 2013
week 79: 30 mei t/m 5 juni

Op 30 mei heeft Bas mama goed geholpen door de boodschappen die in het kratje in de gang stonden een voor een naar de keuken te brengen. ’s Middags zijn tante Maartje en Eline op bezoek geweest. Eline en Bas hebben samen gekleurd en geknutseld. Na het eten is Mark met Bas op de driewieler boodschappen gaan doen; Bas vond het erg leuk op de driewieler!
We zijn op 31 mei voor controle bij de verloskundige geweest. Bas heeft weer rustig in de wandelwagen zitten kijken. Na de boodschappen zijn we bij opa en oma Van Aerle geweest, samen met tante Maartje en Eline. Bas en Eline hebben fijn samen gespeeld en daarna hebben we nog een cadeautje gekocht voor Karlijn. Na het eten zijn we met zijn drietjes een stukje gaan wandelen met Bas op de driewieler.
Op 01 juni zijn we naar het verjaardagsfeest van Kim en Karlijn in Tilburg geweest. We hebben de hele tijd buiten gezeten, al was het best fris als de zon weg was. Bas heeft een hele tijd heel fijn gespeeld op de glijbaan en de trampoline en hij deed iedere keer de poort tussen het terras aan huis en de rest van de tuin dicht. Er waren veel kleine kindjes. Op een gegeven moment werd Bas wat vervelend (wilde niet zitten, niet lopen, niet spelen) en toen is Mark een stukje met hem gaan wandelen. Na de wandeling ging het weer wat beter. Bas heeft soep gegeten, een broodje knakworst en hij heeft van ons wat hapjes meegegeten van de BBQ. Gelukkig is Bas deze keer wel heel lief geweest in de auto; de vorige keer dat we zo’n stuk moesten rijden, heeft hij bijna de hele weg gehuild.
We zijn op 02 juni naar opa en oma Van Mierlo geweest. Tante Friedy en oom Martijn waren er ook. Het was erg mooi weer en we hebben lekker in de tuin gezeten. Bas heeft fijn gespeeld: met Mark op de trampoline, op de skelter en met de bal. Toen hij eenmaal de robotmaaier gezien had, vond hij die toch ook wel erg interessant! “Oto, oto”, zei hij dan en dan ging hij er achteraan. Hij hield hem aan de achterkant vast en sjokte er zo de tuin mee rond.
Op 03 juni heeft tante Maartje Bas na zijn middagdutje opgehaald, omdat de verloskundige me had doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een CTG-scan en een echo. Tante Maartje heeft me eerst naar het ziekenhuis gebracht. Omdat Bas nog niet gegeten had, heb ik samen met hem op de achterbank gezeten en hem zijn boterham gevoerd. Daarna heeft ze Bas naar opa en oma Van Aerle gebracht. Mark is vanuit zijn werk ook naar het ziekenhuis gekomen en na de scan en de echo, die allebei gelukkig goed waren, zijn we ook naar opa en oma Van Aerle gegaan. Tante Maartje, oom Tom en Eline waren er ook. We hebben eerst wat gedronken en gebak gegeten, daarna zijn we met zijn allen naar de kermis geweest. Bas is samen met Mark in de draaimolen geweest en hij heeft een ritje op een pony gemaakt; dat vond hij erg leuk!
Bas was op 04 juni al om 05.00 uur wakker en hij wilde niet meer gaan slapen. Waarschijnlijk heeft hij last van zijn doorkomende tandjes (die komen tussen de hoektanden en kiezen en wringen dus niet alleen op het tandvlees waar de nieuwe tanden komen, maar ook tegen de tanden/kiezen die er al staan). Gelukkig heeft hij wel lief gespeeld. Om 08.45 uur moesten we op het consultatiebureau zijn bij verpleegkundige Loes. Bas weegt 9.120 gram en is 79 cm lang; hij is dus nog steeds aan de kleine kant, maar omdat hij wel mooi met zijn curve meegroeit, is dat geen probleem. Om zijn fijne motoriek te testen kreeg hij wat blokjes om een torentje te bouwen en een puzzel van 4 stukjes met boerderijdieren. Het torentje bouwen ging goed en het varken legde hij ook netjes op de goede plek in de puzzel. Alleen het stukje van het schaap legde hij op de plek waar eigenlijk de koe hoorde, maar omdat de koe groter was dan het schaap, paste het wel. Het was geen probleem dat hij de puzzel nog niet oploste, want dat hoeft nog niet op deze leeftijd; het was vooral om te kijken of hij het zou proberen. En Loes vond de oplossing van het schaap in het vakje van de koe wel slim ;-). De blokjes die op de grond gevallen waren, heeft hij ook netjes opgeraapt toen ik dat aan hem vroeg. Dat is thuis ook wel handig met zijn speelgoed en hij komt ook regelmatig mijn schoenen brengen, dan hoef ik niet zo vaak te bukken met mijn dikke buik. Toen we weer thuis waren, hebben we een tekening gemaakt voor oma Van Aerle, die vandaag 60 jaar wordt. Jammer genoeg wilde Bas niet zo meewerken; hij deed vooral de kleurtjes in en uit het doosje, maar uiteindelijk had hij toch iets gefabriceerd wat voor tekening kon doorgaan. Later in de middag zijn we naar oma gegaan. ’s Middags waren tante Marian, ome Henny, Babs en tante Willeke er; later kwamen ook tante Maartje, Eline, oom Tom, Zus en oom Arjan. Bas heeft lekker van de taart gesnoept, lief gespeeld en ’s avonds hebben we met zijn allen frietjes gegeten. Na het eten is Bas nog even “alleen” bij opa en oma geweest, toen ik naar zwangerschapspilates was en Mark er nog niet was omdat hij een training had van zijn werk. Bas heeft na een flinke huilbui even in het campingbedje geslapen, maar na een uurtje was hij alweer wakker. Mark is toen met hem naar huis gegaan, waar hij gelukkig wel goed ging slapen. Op vakantie slaapt hij altijd in hetzelfde campingbedje, maar als we op een verjaardag zijn heeft hij daar moeite mee. Hij moet dan vanuit de verjaardagsdrukte zijn bedje in en ondanks dat Mark en ik een tijdje met hem op de slaapkamer hebben gezeten om hetzelfde avondritueel als thuis aan te houden (verschonen, pyjama aan, verhaaltje vertellen), lukte het hem niet om lekker in slaap te vallen.
Op 05 juni zijn we tussen de middag weer bij opa en oma Van Aerle geweest. Tante Maartje en Eline waren er ook. Na het eten hebben Bas en Eline fijn op de daktuin gespeeld met de bellenblaas, de fiets en het springtouw. Ook zijn Eline en Bas in het grote bad geweest bij opa en oma. Ook Koetje is in bad geweest; wat alwéér hard nodig was. Hij gaat regelmatig in de wasmachine, maar Bas stopt vooral zijn oortjes steeds in zijn mond, waardoor die er al snel niet meer zo fris uitzien. We hebben nog even een boodschap gedaan en zijn daarna naar huis gegaan. Omdat Mark ook vandaag laat thuis was vanwege zijn training, hebben Bas en ik met zijn tweetjes gegeten. Na het eten zijn we nog een stukje gaan wandelen met de driewieler.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative