Untitled
19 jun 2013
week 81: 13 t/m 19 juni

Op 13 juni werd Bas ’s ochtends rond 05.00 uur opgehaald door tante Maartje. Eigenlijk hoopten we dat de bevalling thuis zou zijn en dat Bas door zou slapen, maar hij was voor de 2e keer wakker geworden, waardoor het ons toch beter leek om hem op te laten halen. En al snel bleek ook dat het nodig was hem ergens anders onder te brengen, want we moesten naar het ziekenhuis. Bas heeft even met Eline gespeeld en omdat ze toch nog moe waren, maar niet meer naar bed wilden, hebben ze allebei even lekker met Koetje als kussen op de grond liggen uitrusten. Na het ontbijt hebben ze Eline naar school gebracht, is hij met tante Maartje de eendjes gaan voeren, heeft hij op de trampoline gespeeld en hebben ze, nadat ze Eline van school gehaald hebben, samen een boterham gegeten. ’s Middags is tante Maartje met Bas naar ons gegaan, zodat hij in zijn eigen bedje kon slapen. Bas heeft ’s avonds bij oom Tom, tante Maartje en Eline gegeten en na het eten kwam hij met tante Maartje bij ons op bezoek in het ziekenhuis. Mark is na het bezoekuur met Bas naar huis gegaan, zodat Bas weer in zijn eigen bed kon slapen.
Mark heeft Bas op 14 juni rond 07.00 uur naar oma Van Mierlo gebracht, omdat ik hem gebeld had dat hij naar het ziekenhuis moest komen: de bevalling ging dan toch eindelijk doorzetten en hoera, om 08.45 uur is Bas grote broer geworden van zusje Laura! Na zijn fruithap kwam Bas met oma Van Mierlo naar het ziekenhuis om zijn kersverse zusje te bewonderen. Oma en opa Van Aerle en tante Maartje waren er ook. Oma Van Mierlo heeft Bas weer meegenomen, zodat hij zijn middagdutje kon doen; daarna kwamen ze weer naar het ziekenhuis. Bas heeft zich prima vermaakt met de afstandsbediening van het ziekenhuisbed van mama ;-) en met het bezoek, want ook tante Maartje, Eline, oom Tom, tante Monique, Esther, Lars en opa en oma Van Mierlo waren op bezoek toen Bas er was. Ik moest met Laura nog een nachtje ter observatie in het ziekenhuis blijven en na het bezoekuur is Mark met Bas naar huis gegaan, zodat zij nog een nachtje goed konden slapen.
Op 15 juni kwamen Mark en Bas naar het ziekenhuis, net voordat de kinderarts Laura kwam onderzoeken. Gelukkig was alles goed en mogen we met zijn viertjes naar huis! Het duurde een hele tijd voordat de ontslagpapieren geregeld waren, omdat het erg druk was op de kraamafdeling. Bas heeft nog wat met de afstandsbediening van het bed gespeeld en Mark heeft Bas in de rolstoel gezet en een rondje over de afdeling gewandeld. En toen konden we naar huis, zo fijn met Bas lief naast Laura achter in de auto. Toen we thuis waren, kwam kraamverzorgster Toos. Gelukkig was de klik met Bas er al snel. Hij moest wel even huilen toen Toos hem uit zijn bedje haalde en toen ze hem in bad stopte, was hij ook wat overstuur en heeft Mark het van haar overgenomen toen hij terug was van boodschappen doen, maar sindsdien gaat het erg goed tussen Bas en “Toossj”. Ook vindt Bas alle aandacht die hij krijgt wel prima: opa en oma Van Aerle, tante Maartje en Eline, tante Willeke, oma Van Mierlo, tante Monique, oom Anton en Esther waren op bezoek. Mark en opa Van Mierlo zijn een hele tijd bezig geweest om de ooievaar in de tuin te installeren. Esther heeft Bas zijn avondeten gegeven en tante Maartje en Eline hebben hem mee in bed gelegd.
Op 16 juni zijn opa en oma Van Aerle, tante Willeke en oom Arjan en tante Maartje, oom Tom en Eline op bezoek geweest. Later kwamen ook opa en oma Van Mierlo nog. ’s Middags is Mark een stukje met Bas gaan wandelen, hebben ze in de tuin gespeeld en boodschappen gedaan.
Mark is 17 juni weer gaan werken; als Toos naar huis gaat, lost Mark hem af, zodat ik niet alleen thuis ben met Bas en Laura. Bas heeft ’s ochtends eerst even gezellig bij mij op bed gezeten toen ik een boterham at, al bleef er weinig voor mij over, omdat Bas eerst alle aardbeien van mijn brood at en daarna ook nog aan de kale sneetjes brood begon. Bas is erg lief. Hij “helpt” Toos mee, door luiers of een washandje te halen voor Laura. Hij heeft gekeken hoe Toos Laura in bad deed. Opa en oma Van Aerle zijn op bezoek geweest en toen verloskundige Emilie en Esmee voor controle hier waren, had Bas het hoogste woord. Zijn (slaap)ritme is nog even zoek door de hele nieuwe situatie en toen hij net in zijn bed lag, werd hij wakker van de dweilstok die van boven naar beneden viel en wilde hij niet meer slapen. ’s Middags zijn tante Maartje en Eline nog even op bezoek geweest. Toen Mark thuis was, is hij met Bas op de driewieler boodschappen gaan doen en hebben we samen boven gegeten.
Bij Bas kwam op 18 juni de vermoeidheid eruit en hij heeft dan ook ’s morgens en ’s middags een hele tijd geslapen. Eerst hebben Bas en ik een boterham gegeten en daarna heeft hij lekker in de tuin gespeeld. Tussen de middag hebben Toos, Bas en ik in de tuin gegeten. Toen Bas ’s middags wakker werd, waren tante Maartje, Eline, tante Willeke en oma Van Aerle hier. Zij hebben hem uit bed gehaald. ’s Avonds hebben Mark, Bas en ik voor het eerst weer beneden gegeten. Toen Mark Bas na het eten mee wilde nemen om een boodschap te doen, kwam Bas net de kamer in gewandeld “bah, bah” en hij keek naar zijn beentje. Daar liep zo vanuit zijn luier de poep langs zijn been, waardoor Bas eerst nodig onder de douche moest. ’s Avonds zijn opa en oma Van Mierlo en Hein en Willemiek op bezoek geweest. Bas was lief, maar erg druk. Hij heeft steeds met de kinderwagen heen en weer gereden tussen het nachtkastje en de stoel van opa en later Mark en had de grootste lol als hij tegen hen aan botste. Ook heeft hij op bed gezeten om de muisjes van Willemieks en mijn beschuit af te snoepen.
Op 19 juni was het erg warm en broeierig. Bas heeft meegekeken toen ze bij Laura de hielprik en de gehoortest afnamen, daarna is hij lief beneden gaan spelen. Ook vandaag had hij van alles te vertellen toen de verloskundigen Evelien en Esmee hier waren. ’s Middags is Bas weer op de driewieler met Mark mee boodschappen gaan doen en gelukkig kon hij nu wel even buiten spelen (vanmorgen kon dat niet omdat het geregend had). Tijdens het avondeten was Bas erg overstuur. We aten spaghetti en hij wilde niet dat wij hem hielpen. Eerst probeerde hij met zijn lepel te eten, maar dat was niet zo’n succes en toen hij met zijn handen begon te eten, werd het er niet veel beter op. Uiteindelijk had hij de spaghetti in zijn haren hangen… Hij was zo overstuur dat Mark eerst een tijdje met hem op de arm heeft rondgelopen om hem wat te kalmeren, voordat hij verder kon eten. De spaghetti was nog altijd geen succes en toen we hem uiteindelijk een boterham met jam gaven, heeft hij er een bordje boterham-met-jam-en-spaghetti van gemaakt en dat heeft hij lekker opgepeuzeld. Na het eten moest Bas nodig weer onder de douche en daarna is hij met Mark de auto gaan wassen, wat hij erg interessant vond.
Bas begrijpt er natuurlijk nog niet veel van dat hij nu een zusje heeft, zeker ook omdat hij niet in zijn “normale” ritme zit (een dag bij tante Maartje, bij oma Van Mierlo, naar het ziekenhuis, Toos hier in huis, veel bezoek; maar hij vindt het wel erg interessant allemaal en af en toe weet hij van gekkigheid niet wat hij moet doen. Hij is met vlagen erg druk, maar ook af en toe erg moe, maar hij is wel erg lief; echt een makkelijk kereltje! Hij komt Laura regelmatig even bekijken en “aaien”, al gaat dat er niet altijd even zacht aan toe ;-).
’s Nachts is Bas maar één keer wakker geworden van Laura, verder slaapt hij prima door.
Bas kan zich steeds beter verstaanbaar maken en zegt steeds meer woorden na. Vooral de voorzetsels is hij flink aan het oefenen (“aan”-“uit”, “open”-“dicht”, “op”-“af/uit”, “buiten”, “mee”), maar ook met “zitten”, “kom”, “kan-nie”, “stoel”, “peen”(speen), “pet”, “koekje”, “anja”(ranja), “toossj”, “koffie” , “ootoo”(auto), “boek” kan hij prima uit de voeten.
Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]
Opa en oma van Aerle schreef
22 jun 2013
 
Lieve Bas, eindelijk ben je dan grote broer van 'n mooi,lief,klein zusje.
We wensen jou,mama en papa veel geluk samen met Laura.

Bas en Laura, liefs en 'n dikke knuffel van opa en oma.
 
 
Google Analytics Alternative