Untitled
30 jul 2011
20-weken echo

Op 27 juli hadden we de 20-weken echo. Omdat het kindje bij deze uitgebreide echo van top tot teen gescreend wordt om te kijken of er geen afwijkingen zijn, was ik behoorlijk zenuwachtig. We waren vrijdag 22 juli nog wel bij de verloskundige geweest, waar we het hartje weer hadden horen kloppen en waar alles wat ze daar kunnen beoordelen goed was; dat was wel een geruststelling.
De echo duurde ongeveer drie kwartier. Het hartje is uitgebreid bekeken, de hersenen, het hoofdje, het maagje, de longen, de niertjes, handjes, voetjes, navelstreng enz. Onvoorstelbaar hoeveel ze kunnen zien! Gelukkig was met ons kleintje alles goed. Uit de metingen die ze gedaan hebben (lengte bovenbeentje, omtrek hoofd, lengte voetje) blijkt dat Stippeltje qua groei ook mooi op schema ligt. Wel krijg ik bij de 30 weken nog een extra echo, omdat de placenta vrij dicht bij het geboortekanaal ligt, waardoor de kans op bloedingen bij de geboorte groter is. Hoogstwaarschijnlijk wordt de placenta door de groei van de baarmoeder nog verder naar boven verplaatst, zodat dit "probleem" zich vanzelf oplost. Wat was het weer fijn om ons kleintje te zien toen de eerste zenuwen weg waren! Stippeltje was behoorlijk beweeglijk. Af en toe lag hij met twee beentjes languit omhoog, zodat zijn voetjes tegen zijn wangetjes lagen. Ook hebben we gezien dat Stippeltje vruchtwater aan het drinken was. Erg opgelucht zijn we na de echo lekker gaan uiteten om te vieren dat ons kleintje het zo goed maakt daarbinnen.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Opa en oma van Aerle schreef
05 aug 2011
 
Ha Marieke en Mark

Weer superfijn om te horen dat alles goed gaat met jullie Stippeltje. Fijn dat op de 20-weken echo zo veel goeds te zien is. 'n hele geruststelling. geniet nog van jullie zwangerschap. heel veel groetjes van ons op de petteflat.
 
 
vriendin marielle schreef
04 aug 2011
 
lief stippeltje

je boft maar met zulke lieve ouders.
jij komt heel goed terecht bij jouw papa en mama.
en zult niks te kort komen.

hele dikke knuffel van ons
 
 
Willemiek schreef
03 aug 2011
 
Hey Marieke en Mark,

Wat geweldig om te lezen dat met stippeltje (en jullie natuurlijk ;-)) alles goed gaat. Geniet er maar lekker van.

xxx
 
 
Tante Maartje schreef
01 aug 2011
 
Dag lieve Stippeltje,

Wat zijn we allemaal blij dat het zo goed met je gaat en dat je zo goed groeit. We zijn allemaal erg nieuwsgierig of je een jongetje of een meisje bent. En ook hoe je gaat heten. Geniet nog even lekker van je All-Inclusive vakantie in je mama's buik en geniet nog even lekker van je rust, want ook je nichtje Eline is erg benieuwd naar je en zal niet bij je weg te slaan zijn.

Een hele dikke kus van je tante Maartje
 
 
Google Analytics Alternative