Untitled
01 aug 2013
week 87: 25 t/m 31 juli

In de nacht van 24 op 25 juli zijn we er 4x uit geweest omdat Bas huilde. Eerst wilde hij drinken, maar de keren daarna wilde hij “uit” en “penen” (spelen). ’s Morgens kwamen tante Maartje, Eline en oma van Aerle op Bas passen, omdat ik op nacontrole moest bij de verloskundige. Ze hebben fijn in de zandbak gespeeld. Toen Laura en ik weer thuis waren, kwam ook opa van Aerle bij ons en hebben we met zijn allen geluncht. ’s Middags kwam tante Willy even op bezoek.
Op 26 juli heb ik Bas en Laura al vroeg naar opa en oma Van Aerle gebracht, omdat ik naar de huisarts moest. Ik heb veel last van mijn arm en nu blijkt er een ontsteking in mijn schouder te zitten. Omdat medicijnen niet samen kunnen met de borstvoeding, moet ik kijken of het over gaat met een week rust en paracetamol. We hebben nog even wat gedronken bij opa en oma. Tante Maartje en Eline waren er ook. Toen we weer thuis waren, stond oud-collega Frans net voor de deur. We hebben even gezellig bij gekletst, al was het spitsuur hier, omdat Bas en Laura moesten eten en Bas daarna naar bed moest. ’s Middags hebben Bas en ik buiten gespeeld. Bas had het emmertje met stoepkrijt in het zwembad leeggegooid, hij heeft heel even in het zwembad gezeten en daarna lekker in zijn luier rondgerend; het was weer erg warm!
Bart, Marja, Bram en Evelien kwamen op 27 juli op kraamvisite. We hebben even buiten gezeten, totdat het begon te regenen. Bram, Evelien en Bas hebben lief binnen gespeeld. ’s Middags zijn we met zijn vieren naar de supermarkt gewandeld en ’s avonds kwamen opa en oma Van Mierlo nog even op bezoek.
Op 28 juli kwamen Kim en Geert ’s middags op kraamvisite. De cadeautjes, een vormenstoof van Nijntje en de DVD Nijntje de film zijn door Bas meteen al in gebruik genomen ;-). Na het eten zijn we met zijn vieren een stuk gaan wandelen en is Bas in een speeltuintje in de buurt van de glijbaan geweest.
Op 29 juli kwam Bas al nee-schuddend uit de keuken met zijn mond vol… hij had zichzelf getrakteerd op een koekje en daarna netjes het zakje weer teruggelegd. (Als Bas iets doet wat niet mag en wij zeggen “NEE!”, dan schudt hij altijd “nee”). Toen ik Laura aan het voeden was, had Bas aan de DVD-speler gezeten. Hij schrok heel erg en moest huilen toen toen hij het volume ineens vol open had gezet en er een enorme herrie uit de boxen kwam. Bas heeft vandaag weer goed geholpen in het huishouden: ik had de was gesorteerd en Bas kwam de kledingstukken één voor één in de wasmachine stoppen. We zijn te voet naar het consultatiebureau gegaan om Laura te wegen. We waren al een heel eind op weg, toen Bas om Koetje vroeg; die had hij laten vallen en we moesten weer een heel stuk terug voordat we Koetje weer gevonden hadden. ’s Middags zijn tante Maartje, oom Tom en Eline op bezoek geweest. We hebben lekker buiten gezeten/gespeeld. ’s Avonds is Bas met Mark en opa Van Mierlo een boodschap gaan doen. Omdat het zo warm/benauwd was op zijn kamer is Bas pas laat naar bed gegaan.
Op 30 juli zijn we naar het centrum gewandeld. We zijn bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest, waar ook tante Maartje en Eline waren. Toen ik Bas ’s middags in zijn bed wilde leggen, was Koetje kwijt. We konden hem nergens vinden. Ik vroeg heel hoopvol aan Bas of hij fijn met Konijntje zou gaan slapen, en hij zei “ja”, dus ik had goede hoop dat het misschien zonder Koetje zou lukken, maar toen hij in zijn bed lag, begon hij heel hard te huilen en om “Tietje” te roepen. (Om de een of andere reden zegt hij geen “Koetje” meer, maar “Tietje”; ook zegt hij nu “Kauka” in plaats van “Launa”). Gelukkig vond ik Koetje onder het dressoir achter wat ander speelgoed wat Bas daar had verstopt en ging Bas alsnog lekker slapen.
We zijn op 31 juli te voet naar de winkel geweest en daarna hebben Bas en ik fijn getekend/gekleurd, totdat Bas op de tegelvloer en de tafel ging kleuren met de waskrijtjes. ’s Middags zijn opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. We hebben samen met de Lego en de autootjes gespeeld en hebben met zijn tweetjes gegeten omdat Mark pas laat thuis was.
Bas wil altijd graag dat wij met hem spelen, dan zegt hij “papa uit” of “mama uit”. ’s Morgens drinkt Bas vaak zijn pap op onze kamer, daarna kan hij op onze kamer spelen en kunnen wij nog even in bed blijven liggen, maar vaak wil hij al snel “op” bed, nog sneller weer “uit” en daarna begint hij met “papa uit” en “mama uit”.
Bas speelt veel met de vormenstoof van Nijntje. Wel duwt hij het vierkantje door het rondje in het dekseltje, dat past namelijk ook. Als het hem niet lukt om het sterretje in het doosje te krijgen, schuift hij de deksel eraf, stopt het sterretje in het doosje en doet de deksel weer terug ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative