Untitled
13 sep 2013
week 93: 5 t/m 11 september

Op 05 september heeft Bas ’s morgens lekker buiten gespeeld. ‘s Middags zijn we bij tante Maartje, oom Tom en Eline op bezoek geweest. Bas en Eline hebben in het zwembadje gezeten. Ze hadden veel plezier samen. Bas vond het vooral leuk om Eline nat te gooien. Daarna hebben ze fijn op de trampoline gespeeld.
We zijn op 06 september ’s morgens boodschappen gaan doen en bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Tante Maartje kwam ook nog even. Bas heeft ’s middags niet zo lang geslapen. Toen hij wakker werd, wilde hij nog niet uit bed. Hij wilde dat de deur open stond en dat ik met hem praatte en heeft zo nog een tijdje gezellig in zijn bed gezeten. Bij het avondeten was Bas weer erg overstuur. We hebben met zijn vieren een stukje gewandeld en daarna heeft Bas toch nog wat gegeten.
Op 07 september ben ik op de fiets met Bas naar de bibliotheek geweest. Hij heeft er lekker wat rondgelopen en wat boeken uit het rek gepakt. We hebben 2 boeken en een puzzel meegenomen. Bas vond het weer erg leuk op de fiets (dat was alweer een hele tijd geleden), ondanks dat het een beetje regende op de terugweg. Bas is erg lief voor Laura. Hij gaat haar steeds vaker uit zichzelf even opzoeken om te knuffelen of te aaien en soms legt hij zelfs zijn Koetje bij haar neer. Toen we naar de bibliotheek gingen, was ik al bij de deur met Bas toen hij omdraaide en naar Laura rende: “Laura kus”.
Toen we op 08 september naar opa en oma Van Mierlo gingen, kwamen we in een kudde schapen terecht. Aan allebei de kanten van de auto liepen de schapen voorbij. Tante Josephien en ome Jan waren er ook. Later kwamen ook tante Monique, oom Anton, Esther en Lars. Bas heeft fijn met Esther en Lars gespeeld. Daarna zijn we bij opa en oma Van Aerle geweest. Ook daar heeft Bas fijn gespeeld en we zijn er frietjes blijven eten.
We zijn op 09 september eerst te voet boodschappen gaan doen. ’s Middags zijn we nog een stukje gaan wandelen en hebben we de eendjes gevoerd. Bas wilde ook brood gooien. Ik zei dat het brood voor de eendjes was en dat hij het ook echt moest gooien. Bas zei: “ja, basch ooien”. Ik gaf hem een stukje brood, hij hield het achter zijn hoofd om uit te halen, zwaaide zijn arm naar voren… en stak toen snel het stukje brood in zijn mond .
Op 10 september zijn we ‘s morgens naar Lieke en Julian geweest. Bas en Julian hebben allebei lief gespeeld. Bas was niet zo handig met de brandweer-loopauto; hij zat 2 x met zijn been vast. Hij had niet helemaal zijn dag, want thuis zat hij vast in het keukentrapje; hij stond met zijn voet op de 1e tree en zat met zijn knie onder de 2e tree geklemd.
Tante Maartje en Eline kwamen op 11 september op Bas en Laura passen omdat ik naar de tandarts moest. Bas en Eline hebben gekleurd/getekend en ze hebben liedjes gezongen en gedanst. Ook vanavond was Bas weer erg vervelend met eten. Hij begon hard te huilen en was boos. Uiteindelijk heeft hij wel goed gegeten terwijl hij op Marks telefoon naar Bumba mocht kijken.
Rijdt steeds met de politieauto langs het randje van het bad. Als hij bijna bij de muur is, zegt hij “bijna thuis” en als hij bij de muur is “thuis”. Dan draait hij de auto om, rijdt de andere kant op en zegt dan ook weer “bijna thuis” en “thuis”.
Bas is de laatste weken moeilijk met eten. Eerst at hij erg veel en deed dat erg goed, maar nu gaat het steeds moeizamer. Hij wil met een lepel of vork eten, wat hij ook goed kan, maar wil niet dat we hem helpen. Soms is hij te ongeduldig en als het eten dan van de lepel of vork valt, wordt hij boos. Soms is hij zo overstuur dat we hem echt eerst moeten troosten. Soms maken we een boterham voor hem of mag hij bij Mark op schoot zitten tijdens het eten. Misschien dat we dat niet moeten doen, omdat hij dat dan iedere keer wil, maar dan krijgt hij in ieder geval wel genoeg binnen.
Bas speelt veel met zijn vormenkever, de maatbeker (!), de lego (waar hij steeds beter “echt” mee kan bouwen), de auto’s en zijn garage, zijn boekjes, de tractor en zijn puzzelblokken. Ook gaat hij steeds vaker de kleurtjes en waskrijtjes halen om te tekenen.
Mark laat Bas soms in de keuken op de vensterbank zitten. Dan zet Bas de kraan open en vult zijn flesje met water, kiept dat weer leeg en vult het opnieuw. Vaak wordt het wel een kliederboel.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative