Untitled
27 sep 2013
week 95: 19 t/m 25 september

Op 19 september zijn we naar de winkel gewandeld. Ik was aan het stofzuigen en Bas was lief aan het spelen. Ineens rende hij weg en kwam terug met de telefoon; die had ik niet horen overgaan ;-).
Omdat Mark vandaag ging squashen en daardoor niet op tijd thuis was voor het avondeten, was Bas erg overstuur toen ik alvast met hem wilde gaan eten. Hij heeft voor het raam staan huilen, totdat Mark er was. Daarna is hij ook nog een tijdje overstuur geweest. Toen hij Bumba mocht kijken, heeft hij toch nog wat gegeten. Toen ik Bas zijn bed ging verschonen, zei ik tegen hem: “zo, nog even jouw bed verschonen”. Toen ik Laura’s kamer ging poetsen, zei Bas “Laura’s bed schonen”. Bij het avondeten vroeg ik aan Bas: “en wat zei je straks tegen mama toen mama’s Laura’s kamer aan het poetsen was?” Zegt hij: “mama doos”.
Mariëlle en Marijn zijn op 20 september ’s morgens op bezoek geweest. Marijn moest er even aan wennen dat hij bij Bas was; hij zei iedere keer als Bas ergens mee wilde spelen “mijn!” en Bas mocht in het begin niet met hem spelen, maar uiteindelijk ging het goed en hebben ze samen boekjes gelezen en met de auto’s en de garage gespeeld. Na het avondeten is Bas met Mark boodschappen gaan doen.
Op 21 september zijn we ’s morgens op kraamvisite geweest bij Tim, Agnes, Pepijn en Lisa. Bas en Lisa hebben na het knoeien met een beschuit met muisjes fijn gespeeld. ’s Middags zijn we met zijn vieren naar het centrum gewandeld. We hebben voor Bas een trui en een broek gekocht. ’s Avonds hebben Bas en Mark met zijn tweetjes gegeten, omdat ik met tante Maartje en tante Willeke uit ging eten voor ons 100-jarig jubileum.
We zijn op 22 september naar de verjaardag van tante Monique geweest. Bas heeft een tijdje alleen moeten spelen, totdat Esther en Lars met de andere kinderen weer terug kwamen van het schoolplein. Vanaf toen heeft Bas zich prima vermaakt! Hij heeft op de glijbaan en de schommel gezeten, gevoetbald, in de zandbak gespeeld en hij heeft heel wat heen en weer gerend. Iedere keer als Bas langs kwam rennen, renden de andere kinderen achter hem aan; erg grappig om te zien.
Op 23 september zijn we ‘s middags naar het centrum geweest. We zijn bij het gemeentehuis geweest om Laura’s identiteitskaart op te halen, hebben boodschappen gedaan en zijn bij opa en oma Van Aerle geweest. Bas heeft fijn gespeeld met opa gespeeld; ze hebben samen een auto gebouwd van de Lego.
We zijn op 24 september naar de supermarkt gewandeld. Bas lag pas om 13.30 uur in bed en werd pas om 16.30 uur wakker. Hij heeft vandaag erg lief gespeeld.
Op 25 september zijn we ’s middags naar het centrum gewandeld. We zijn naar de bibliotheek geweest. Bas pakte een puzzel uit het rek die hij amper kon tillen; we hebben toch maar een andere puzzel mee genomen ;-). Daarna hebben we boodschappen gedaan en zijn we bij opa en oma Van Aerle geweest. Tante Maartje en Eline waren er ook. Bas liet zich voorover op het kussen van Max vallen en kwam met zijn hoofd tegen de muur. Hij kreeg een flinke bult op zijn voorhoofd en het was wat afgeschaafd. Het was even flink huilen en nog geen kwartier later liet hij zich gewoon weer voorover vallen… ’s Avonds was Bas met mij mee geweest in bad. Hij had de grootste lol toen hij met zo met zijn benen aan het spartelen was, dat de hele badkamer blank stond.
We moeten er de laatste week regelmatig ’s nachts uit omdat Bas huilend wakker wordt. Vaak gaat hij weer slapen als we hem wat te drinken geven.
“Kannie” horen we tegenwoordig niet vaak meer. Wel héél vaak: “kijk usssj”! Vaak staat hij dan heel trots op de doos van zijn speelgoedblokken, of hij heeft zijn autootjes netjes naast elkaar geparkeerd.
Ook tekent hij graag. Hij haalt heel vaak zijn potloden en waskrijtjes tevoorschijn. Bij ieder streepje wat hij zet, komt hij zijn blaadje laten zien: “kijk usssj, mooi hč?”
Ik zong altijd “Hop hop paardje” als ik Bas op het hobbelpaard zette. Nu kan hij zelf op zijn paardje klimmen en zingt hij alleen “grote doosssj, grote doosssj”.
Er moeten steeds meer knuffels mee in zijn bed. Eest was het alleen Koetje. Omdat Koetje steeds smeriger wordt, ondanks dat hij iedere week in de wasmachine gaat en toch echt wel aan het verslijten is, hebben we toen we naar de dierentuin gingen een nieuwe knuffel gekocht voor Bas (een giraffe, Vlekje) in de hoop dat hij die op den duur ook leuk gaat vinden voordat Koetje het begeeft. Ook heeft hij een blauw knuffeltje uit zijn kast gevist, die hij “Poppa” noemt (naar het aapje van Bumba) en hij heeft een konijntje gevonden, wat ook in zijn bed terecht gekomen is.
Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]
Kim schreef
28 sep 2013
 
Marieke wat een leuke foto van Bas en Laura samen!!!
 
 
Google Analytics Alternative