Untitled
11 okt 2013
week 97: 3 t/m 9 oktober

Op 03 oktober zijn we een stuk gaan wandelen. Het was lekker weer, maar het waaide wel koud. ’s Middags kwamen opa en oma Van Aerle en tante Maartje en Eline op bezoek.
We hebben op 04 oktober een bliksembezoekje gebracht aan opa en oma Van Aerle om ze nog even een fijne vakantie te wensen, daarna zijn we bij Fanny en Maud op bezoek geweest. Isa was er ook. Bas heeft met de poppenwagen rondgelopen en met het keukentje gespeeld. Na het avondeten zijn we met zijn vieren een stuk gaan wandelen.
Op 05 oktober ben ik met Bas en Laura naar het centrum gewandeld. We hebben sloffen gekocht voor Bas en nog wat andere boodschappen gedaan. Toen ik bij de kassa bij de Etos het spaarboekje voor de babyzegels in de tas wilde stoppen, zei Bas: “Nee, Bas lezen”. Toen we bij de deur waren, kwam de caissière achter ons aan met een boekje van Woezel en Pip, dat gaf ze aan Bas, zodat hij wat leuks had om te lezen. ’s Avonds is Bas met Laura in bad geweest.
We zijn op 06 oktober naar opa en oma Van Mierlo gewandeld door het Zandbos. Bas zat op de driewieler, maar heeft in het bos ook een stukje zelf gelopen. Samen met opa is Bas de hertjes gaan voeren. Hij wilde de hertjes aaien, pakte iedere keer een brokje en rende achter de hertjes aan: “kom maarrr”; de hertjes wisten niet hoe snel ze weg moesten komen. Ook heeft hij op de trampoline gespeeld. We hebben met opa en oma en tante Lucy frietjes gegeten. Omdat het te laat werd en al snel donker zou worden, heeft Mark met opa de auto gehaald, zodat we niet terug naar huis hoefden te lopen.
Op 07 oktober zijn we naar de winkel gewandeld. Het laatste stuk heeft Bas zelf gelopen, dat vond hij erg leuk! Hij heeft lekker over de grasveldjes gerend en eikels gezocht, die natuurlijk mee naar huis moesten.
We zijn op 08 oktober bij tante Willeke op bezoek geweest. Bas heeft in de tuin wat heen en weer gewandeld, zich verstopt achter de kliko en het tuinlampje omver gelopen ;-). Ook heeft hij nog even met de Lego gespeeld. Na het avondeten is Bas nog even mee geweest naar de supermarkt.
Oma Van Mierlo heeft op 09 oktober heel even opgepast, toen ik naar de orthopeed moest voor controle van mijn schouder. Toen ik weer terug was, wilde ik met Bas vingerverven voor Marks verjaardag. Ik dacht dat Bas dat leuk zou vinden, maar dat was niet zo’n succes, omdat Bas niet vies wilde worden ;-). Als hij eet, zit hij soms helemaal onder de appelmoes (want moesje is vooral lekker als je het met je vingers eet), maar zijn vinger in de vingerverf stoppen, vond hij maar niets. Mark was later thuis omdat hij ging squashen en totdat hij er was, wilde Bas niet eten. Toen tante Maartje belde, hield Bas de hoorn voor zijn tekening en voor het schilderij aan de muur om die aan tante Maartje te laten zien. Bas is weer samen met Laura in bad geweest.
Bas vindt het erg leuk om te “helpen”. Hij helpt mee de vaatwasser uitladen, al neemt hij wel iedere keer een bordje of een soeplepel mee naar de kamer om blokjes mee te “koken”. Ook helpt hij met de was ophangen door de wasknijpers aan te geven. Niet altijd even handig; soms moet ik erg lang wachten op een wasknijper en soms krijg ik er 10 tegelijk in mijn hand geduwd. Als ik ga koken, geeft hij de aardappels aan. Hij legt de aardappels een voor een op de aanrecht, totdat de hele zak leeg is en stopt dan alle aardappels die nog ongeschild op de aanrecht liggen een voor een weer terug. En dat blijft hij doen totdat ik genoeg aardappels geschild heb om te koken.
We hebben “de eend op de pot” geleend bij de bibliotheek. Dat vindt Bas een erg leuk boek. Hij wil iedere dag “eendje pot lezen” en vindt het vooral ook leuk om dingen op de plaatjes aan te wijzen.
Puzzelen gaat steeds beter. Bas wist wel al een tijdje welk stukje waar moet, maar had niet het geduld om het stukje zo te draaien dat het daadwerkelijk paste. Hij legde het stukje op het gat, duwde dan nog wat en gaf het dan vaak op als het stukje er niet meteen in ging. Nu kijkt hij steeds beter, lukt het vaker om een stukje goed in de puzzel te krijgen en vindt hij het steeds leuker om te puzzelen.
Bas is zo lief voor Laura. Ook Laura lacht lief naar Bas als ze hem ziet. Erg leuk om te zien hoe ze met elkaar “omgaan”.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative