Untitled
28 nov 2013
week 104: 21 t/m 27 november

Op 21 november zijn we ’s middags bij tante Maartje en Eline op bezoek geweest. Bas heeft fijn gespeeld en samen met Eline gekleurd. Ook oom Tom hebben we nog even gezien toen we bijna naar huis gingen. Meestal is Bas niet zo knuffelig, dan geeft hij wel een high-five, maar toen we vandaag naar huis gingen, wilde hij toch nog even terug om oom Tom, tante Maartje en Eline een knuffel te geven.
We hebben op 22 november boodschappen gedaan en zijn daarna bij Mariëlle op bezoek geweest. Melissa was naar school en Marijn naar de peuterspeelzaal, waardoor Bas alleen moest spelen. Hij is erg lief geweest en heeft fijn gespeeld. ’s Avonds heeft Bas maar liefst 1,5 pannenkoek gegeten (als we pannenkoeken eten, eet hij vaak maar een heel klein stukje).
Op 23 november kwam Sinterklaas op het werk van Mark. Mark moest eerst nog wat doen op kantoor. Ik heb in die tijd Laura gevoed in de stilteruimte terwijl Bas met zijn autootjes speelde. Toen Mark klaar was met zijn werk, zijn we naar het zaaltje gegaan waar Sinterklaas zou komen. Raar dat Bas, die soms een handje van ons wil en “beetje spannend” zegt als we naar familie of vrienden gaan of zelfs als hij ’s morgens met Mark onze slaapkamer binnenkomt, nu voor ons uit in zijn eentje het zaaltje binnenliep. Bas voelde zich prima op zijn gemak en heeft zich erg vermaakt. Hij rende heen en weer en had al snel 2 oudere jongens voor zich gewonnen; ze liepen achter Bas aan als hij dat wilde, gaven hem snoepjes en kwamen vragen wat ze voor hem te drinken konden halen ;-). Sinterklaas en de Zwarte Pieten zelf vond hij nog wat eng, maar hoe langer het duurde, hoe dichter hij bij hen in de buurt durfde te komen. Het was een erg leuke ochtend! Na zijn middagdutje zijn we naar opa en oma Van Aerle geweest. Oom Tom, tante Maartje, Eline, oom Arjan en tante Willeke waren er ook. Sinterklaas en Zwarte Piet waren bij opa en oma geweest en hadden cadeautjes gebracht. Toen alle cadeautjes uitgepakt waren, hebben Bas en Eline fijn met hun nieuwe speelgoed gespeeld. Bas is flink verwend door Sinterklaas vandaag! We hebben gezellig met zijn allen frietjes gegeten en zijn daarna naar huis gegaan.
We zijn op 24 november bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Bas heeft druk gespeeld en heeft met opa de hertjes gevoerd.
Op 25 november zijn we te voet naar de supermarkt geweest. Bas heeft het laatste stuk terug naar huis weer zelf gelopen en zijn we bij het speelveldje geweest.
Ik heb Bas op 26 november om 09.00 uur (!) uit zijn bed gehaald. We zijn boodschappen gaan doen en zijn daarna bij ome Piet en tante Willy op bezoek geweest. Bas was in het begin wat verlegen, maar later werd hij wat spraakzamer en heeft hij met de autootjes gespeeld. Na zijn middagdutje was ik de keuken aan het poetsen en toen mocht Bas van mij even niet in de keuken spelen, omdat de oven aan het opwarmen was. Ik had hem al twee keer naar de kamer gestuurd. Toen kwam hij op zijn knietjes de keuken in met zijn plastic kikker in zijn hand: “kwaak-kwaak, nee kikker, mag niet in de keuken” ;-). Dus heb ik maar gezegd dat Kikker ook niet in de keuken mocht spelen en dat hij in de hoek moest als hij niet naar de kamer ging. Bas heeft Kikker toen in de hoek gezet ;-). Laura zat na haar groentehap in haar kinderstoel. Bas rende steeds een rondje om de tafel en als hij langs Laura kwam, kietelde hij haar; Laura had de grootste lol.
We zijn op 27 november boodschappen gaan doen. Toen we bijna bij de auto waren, deed Bas zijn wijsvinger omhoog langs zijn oor en zei “ziekenauto”! De ambulance kwam langs het parkeerterrein voorbij gescheurd, dus ik wees Bas de ambulance aan. Hij vond het erg mooi, zo’n knalgele auto met blauwe lichten. Het was wel even schrikken dat hij de parkeerplaats opgereden kwam en achter mijn auto parkeerde bij de supermarkt. Gelukkig leek er niet iets heel ernstigs aan de hand; degene die de broeders in de ambulance meenamen, liep zelf met ze mee. We zijn bij opa en oma Van Aerle geweest. Ook daar was het even schrikken, want toen we naar binnen gingen, sjeesde Max naar buiten. Hij scheurde over de daktuin heen en weer en het duurde even voordat we hem te pakken hadden. Bas heeft fijn met Eline gespeeld en ze hebben even samen met Laura op de deken gelegen. Na de lunch zijn we weer naar huis gegaan. Omdat Mark vandaag een etentje had en pas laat thuis zou zijn, heb ik Bas in bad gedaan. Dat was alweer een tijd geleden; al vanaf het eind van de zwangerschap van Laura doet Mark Bas in bad. Bas heeft - net als anders - fijn in bad zitten spelen.
Bas zegt vaak “ik denk het niet”. Als ik vraag of hij een koekje wil, of hij ranja wil, maar ook als ik zeg dat hij naar bed moet…








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative