Untitled
13 dec 2013
week 106: 5 t/m 11 december

Op 05 december heeft Bas slecht gegeten en niet zo veel gedronken; hij is erg verkouden. Hij heeft wel lief gespeeld en lang geslapen tussen de middag. ’s Avonds is Bas een paar keer wakker geworden.
Gelukkig ging het op 06 december weer wat beter met Bas. We zijn ’s middags naar de winkel en naar de eendjes gewandeld. Bas heeft zelf een stukje gelopen.
Bas is op 07 december met Mark boodschappen mee gaan doen. Aan het eind van de middag kwamen opa en oma Van Aerle, tante Maartje, oom Tom, Eline, tante Willeke en oom Arjan bij ons gourmetten ter ere van de pensionering van opa. Het was erg gezellig, totdat Bas zijn vinger verbrandde aan de gourmetplaat. We hadden zijn kinderstoel aan de hoek van de tafel gezet, zodat hij zo ver mogelijk van de bakplaat zat, maar toen hij in zijn kinderstoel ging staan, kon hij er toch net bij. We hebben zijn vinger gekoeld onder de kraan en met een washandje en er zat al snel een heel grote blaar op zijn vinger. Een pleister liet Bas niet zitten en ook een gaasje had hij zo weer van zijn vinger af. Uiteindelijk hebben we een verbandje om zijn vinger/pols gedaan en dat bleef wel goed zitten. Toen Bas (en wij ook) weer wat bekomen was van de schrik, heeft hij nog fijn met Eline gespeeld en ijs gegeten. Hij is lief gaan slapen.
Op 08 december hebben Bas en Laura uitgeslapen tot 08.45 uur! ’s Middags zijn we bij opa en oma Van Mierlo geweest. Bas is met opa naar de hertjes geweest. Tante Monique, oom Anton, Esther, Lars kwamen ook nog even. Tante Monique heeft Bas een nieuw verband om zijn vinger gedaan, omdat zijn vorige verband vies en losgeraakt was. Toen Mark naar zijn werk was, hebben Bas en ik het fotoboek van zijn eerste jaar weer bekeken. ’s Avonds kwam Bas slecht in slaap en is hij nog een tijdje beneden geweest.
We zijn op 09 december naar de winkel gewandeld. Bas had zijn laarsjes aan en heeft op de terugweg veel plezier gehad met door de blaadjes rennen.
Op 10 december hebben we ’s morgens boodschappen gedaan en zijn we bij opa en oma Van Aerle geweest. Oma ging naar tante Zus en ik ben daar met Bas en Laura ook naar toe gewandeld. Bas heeft het hele stuk zelf gelopen! We hebben daarna bij opa en oma Van Aerle geluncht, samen met tante Willeke.
Bas is op 11 december flink gevallen. Hij had zijn tand door zijn lip en heeft veel en lang gehuild. Bas wilde er geen koud/nat washandje op, maar vond het koelen blijkbaar toch wel fijn, want toen ik later in de kamer keek, lag hij eerst met zijn lip op de tegelvloer en daarna stond hij met zijn lip tegen de raam aan. Ook Laura heeft veel gehuild ’s ochtends. Toen ze even stil was, zei Bas: “oh, oh, daar gaat ie weer…” Of Laura nou zo goed naar Bas luistert of dat Bas Laura zo goed aanvoelt weet ik niet, maar Laura begon weer te huilen. Toen ik Laura aan het voeden was, was Bas een boterham met vlokken aan het eten. Hij zat helemaal onder. Na zijn middagdutje was Kim er. Bas was even verlegen, maar heeft daarna lief gespeeld.
Bas is af en toe echt aan het uitproberen. Dan rijdt hij bijvoorbeeld met zijn auto over de muur. Als we dan zeggen dat hij met de auto over de grond moet rijden en niet over de muur, dan pakt hij zijn auto en rijdt over de stoel, de tafel, de stofzuiger, de lamp, de deur, enz. om uit te proberen of er misschien toch nog wat anders mag dan alleen de vloer.
Bas gaat vaak in zijn auto zitten en zegt dan:”Bas even frietjes halen. En brood. En frikadel; ben zo terug!”.
Als Bas iets moet waar hij geen zin in heeft (bijvoorbeeld zijn jas aan), dan gaat hij in zijn auto zitten, zodat ik niet bij hem kan .








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative