Untitled
19 dec 2013
week 107: 12 t/m 18 december

Op 12 december heeft Bas geslapen tot 08.10 uur, daar staat wel tegenover dat we vannacht 3 x bij hem zijn geweest. Bas heeft een hele tijd met de (zachte) sesamstraatblokken van Laura gebouwd. De eerste 5 blokken kreeg hij netjes op elkaar gestapeld, maar bij de 6e/laatste blok kon hij er niet goed meer bij, waardoor de toren steeds omviel en Bas boos werd. We zijn ’s middags pas laat naar de winkel gewandeld en op de terugweg was het dan ook al echt donker.
Op 13 december moest ik met Bas en Laura naar het consultatiebureau. Bas vond het spannend en hing toen we binnenkwamen aan mijn broek. Eerst werd Bas gewogen (10,9 kg) en werd zijn lengte opgemeten (86 cm). Daarna voelde hij zich wat beter op zijn gemak en heeft hij fijn gespeeld met het theeserviesje, de auto’s en de poppenwagen. Ook toen Laura bij de arts was, heeft Bas lief gespeeld. Daarna zijn we met Bas bij de wijkverpleegkundige geweest. Ook dat vond hij in het begin spannend en het duurde even voordat hij de puzzel ging maken toen de verpleegkundige dat vroeg. Verder moest hij een torentje bouwen van kleine blokjes en bij een pop de handen, voeten, neus, ogen, oren, mond, buik en billen aanwijzen. Toen hij alles gedaan had wat de verpleegkundige vroeg, heeft hij wat rondgerend en lief gespeeld. En de lichtbak van de ogentest aangezet… We hoeven pas weer terug te komen als Bas 3 jaar is. We hebben het nog even gehad over de zindelijkheidstraining (jongens zijn gemiddeld 3 jaar voordat ze daar klaar voor zijn en de verpleegkundige adviseerde dan ook te wachten totdat Bas er zelf aan toe is) en over het afleren van het spenen. We zouden als Bas een uur in bed ligt de speen af kunnen pakken, zodat hij niet de hele nacht op de speen zuigt en de mogelijke schade aan zijn tanden beperkt blijft. We hebben bij oma Van Aerle geluncht (opa was er niet), samen met tante Maartje en Eline.
We zijn op 14 december ’s morgens naar het tuincentrum geweest. We hebben voor Bas en Laura een eigen kerstboompje met onbreekbare ballen gekocht. Bas was erg blij met zijn “eigen” kerstboom. Hij heeft hem zelf naar binnen gedragen en is de hele dag druk bezig geweest met de kerstballen. De bedoeling is dat het boompje op de kast naast de televisie staat, maar Bas pakte hem er regelmatig van af om hem op de tafel of op de grond te zetten. De ballen hebben al duidelijk bewezen dat ze onbreekbaar zijn, want die zijn al vaak op de grond gestuiterd. ’s Middags zijn opa en oma Van Mierlo geweest en zijn we naar de fietsenwinkel geweest.
Op 15 december zijn we bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Bas en Laura hebben samen op de bank gespeeld. Ze hadden allebei lol, maar Laura heeft wel haar eerste kopstoot van Bas gehad. Gelukkig leek ze er weinig last van te hebben. ’s Middags heeft Mark de blaadjes uit de tuin opgeruimd. Bas heeft goed geholpen: hij heeft een paar blaadjes in een zak gedaan, maar rende vooral door de blaadjes en rende voor de bladblazer uit.
We zijn op 16 december naar de winkel en langs de paardjes terug naar huis gewandeld. ’s Middags kwamen opa en oma Van Aerle en tante Maartje en Eline op bezoek. Bas was erg uitgelaten en had het erg druk met rondrennen en dansen met Eline en oma. Als Mark ’s morgens zijn brood heeft klaargemaakt, geeft hij Bas meestal een stukje kaas. Bas stond boven aan de trap te roepen toen Mark beneden was: “Papa!!!! Kaassss!!! In de koelkast!!!”
Op 17 december zijn we naar tante Willeke gewandeld. Oma van Aerle, tante Maartje en Eline waren er ook. Bas heeft fijn met Eline gespeeld. Toen ik Bas hoorde “tellen” (een-een-een-zeven-acht-negen-tien) en ging kijken, had hij zijn auto in de hoek gezet. “Die had stoute dingen gedaan” ;-).
We zijn op 18 december boodschappen gaan doen. Bas is baldadig/aan het uitproberen (hij rende een paar keer naar “onze” kerstboom en sloeg tegen de kerstballen, schopte tegen de kinderstoel en de bank, schudde zijn melk uit zijn beker), gelukkig was dat na zijn middagdutje weer over. Na het eten is Bas met Mark een rondje gaan rijden.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative