Untitled
21 feb 2014
week 116: 13 t/m 19 februari

Op 13 februari leek Bas ’s morgens weer helemaal fit. Samen met Laura heeft hij fijn gespeeld. Toen hij aan zijn boterham zat, werd hij weer huilerig. Hij wilde niet in zijn bed gaan liggen om te slapen en Laura was inmiddels ook overstuur, omdat ze wilde drinken. Uiteindelijk heb ik Bas, zijn kussen en Koetje mee naar ons bed genomen en heb daar Laura gevoed. Toen Laura klaar was, was Bas in slaap gevallen. Hij heeft een uurtje geslapen, werd huilend wakker en heeft daarna nog bijna 2 uur in zijn eigen bed geslapen. Laat in de middag zijn we even bij oma Van Mierlo op bezoek geweest. Bas heeft 2 puzzels gemaakt, één was moeilijk, met veel stukjes die veel op elkaar leken.
Gelukkig was Bas op 14 februari weer helemaal opgeknapt. We zijn naar de winkel gewandeld en op de terugweg wilde Bas bij de pauw gaan kijken.
Bas en ik zijn op 15 februari ’s morgens vroeg boodschappen gaan doen. Daarna zijn we voor de eerste keer op mijn nieuwe fiets naar de bieb geweest. Bas zat voor het eerst op het stoeltje achterop de fiets en dat vond hij prima. We zijn eerst even bij opa en oma Van Aerle geweest. Oma vroeg of Bas de mini’s van Albert Heijn al mocht hebben of dat die nog te klein voor hem zijn. Ik zei dat hij die wel mocht, dat hij toch nooit iets in zijn mond steekt. Oma gaf de mini’s een voor een en Bas heeft ze werkelijk allemaal in zijn mond gestopt. Bij de bieb plukte hij het eerste het beste boek uit het rek wat hij kon vinden, om daarna door te rennen naar de lego. Ik heb nieuwe puzzels en boeken voor hem uitgezocht, want Bas had geen tijd ;-). ’s Middags heeft Bas zomaar in zijn broek geplast. Hij stond aan de tafel zijn nieuwe puzzels te maken en begon te huilen toen hij in zijn broek plaste. Gelukkig ging het de rest van de dag wel weer goed. We zijn met zijn vieren een stukje gaan wandelen. We hebben de eendjes gevoerd en zijn bij de paardjes geweest. Die stonden deze keer zo dicht bij de poort dat Bas ze kon aaien. Toen de overburen bij ons op bezoek waren, zeiden ze dat Bente haar speen aan Sinterklaas had meegegeven voor de arme kindjes. Bas heeft vandaag een tekening gemaakt op een envelop, heeft daar zijn speen in gedaan en die heeft hij zelf in de brievenbus gestopt. (Bas denkt dat de postbode de speen naar de arme kindjes gaat brengen, maar we hebben de envelop in de brievenbus van opa en oma Van Aerle gestopt (dat is de enige brievenbus die voor Bas niet herkenbaar is als de brievenbus van familie). Mocht hij nou echt niet gaan slapen zonder zijn speen, dan kunnen we hem in ieder geval nog terug gaan halen ;-). ’s Middags duurde het even voordat Bas wilde gaan slapen. Mark heeft even bij hem in bed gelegen en daarna is hij toch in slaap gevallen. ’s Avonds ging hij goed slapen.
Op 16 februari is Bas samen met Mark bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Laura en ik bleven thuis, omdat we niet fit waren. Bas heeft weer gepuzzeld en de hertjes gevoerd.
We zijn op 17 februari een stukje gaan wandelen. Het was mooi weer. Toen Mark Bas zijn tanden poetste, moest Bas hard huilen. Omdat hij dat gisteravond ook al deed zonder dat er wat aan de hand was, poetste Mark zijn tanden gewoon verder. Later bleek dat hij per ongeluk zijn eigen tandpasta had gepakt.
We hebben op 18 februari weer lekker een stukje gewandeld en zijn weer bij de pauw geweest. Mark had een etentje van zijn werk, waardoor ik alleen met Bas en Laura moest eten en ze alleen in bed moest leggen. Bas zat gek te doen en daar moest Laura hard om lachen. Leuk om ze zo samen bezig te zien, al ben ik daarna wel even bezig geweest om het geviezerik weer op te ruimen ;-).
Op 19 februari zijn we boodschappen gaan doen en daarna bij opa en oma Van Aerle wat gaan drinken. Bas heeft fijn gepuzzeld en torens gebouwd. Oma is met ons mee geweest naar de Albert Heijn. ’s Avonds kwamen er “allemaal mensen” om te vergaderen voor het handbalkamp. Meestal doe ik Laura in bad en Mark daarna Bas, nu heb ik ze allebei in bad gedaan. Laura zat in het wipstoeltje op de badkamer terwijl ik Bas in bad deed. Daarna heb ik Bas en Laura samen voorgelezen bij Bas op bed.
Wat zijn we trots op onze kleine grote vent: in korte tijd slaapt hij in zijn grote bed, zonder speen en is hij zindelijk!
Bas kan al veel liedjes meezingen. Soms zingt hij er 2 door elkaar: “altijd is Kortjakje ziek, midden in de week (of soms nacht ;-)), maar zondags niet, zondags gaat hij naar de kerk, met een diepe zucht ;-)”.
Toen ik uit bad kwam en me aan het aankleden was, kwam Bas de badkamer binnen en zei: “Laura’s eten is nog niet aangekleed.”
Bas zei: “Mama is niet lief”. Ik vroeg of hij papa wel lief vond. “Nee”. Hij wist niet waarom hij ons niet lief vond. Ik vroeg of hij dan met een andere papa en mama ergens anders wilde wonen, zegt Bas: “In de Efteling”. ;-). Maar daarna vond hij ons gelukkig toch wel weer lief en blijft hij lekker bij ons wonen.
Bas heeft een nieuwe tandenborstel. Met zijn oude tandenborstel mag hij nu de tanden van zijn knuffels poetsen. Bas lijkt het nu minder erg te vinden om zijn tanden te poetsen. Ook helpt het als ik zeg wat ik “wegpoets”. “Daar zit nog een stukje bloemkool, en een slokje ranja; een stukje boterham…”
Als ik een foto van Bas maak, zeg ik soms “zeg eens: cheese”. Bas maakt regelmatig een foto van Laura en mij (met een speelgoedcamera of gewoon een blokje), en dan zegt hij: “peace” ;-)!
In de auto lijkt het soms of we in de Lingo-studio zitten. Als er een verkeerslicht op rood staat, blijft Bas maar roepen: “GROOOOEEEEN!!!!”
Bas is een echte “ramptoerist”. Als ik Laura ga troosten als ze huilt, als ik tegen haar “mopper” of zeg dat ze iets niet mag doen, dan komt Bas aangerend: “wat-doet-ie?”








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative