Untitled
11 apr 2014
week 123: 3 t/m 9 april

Op 03 april zijn we ’s morgens naar de winkel gewandeld. ’s Middags kwamen Lieke, Julian en Sophie op bezoek. Bas en Julian hebben fijn gespeeld. Ze hebben in de tuin gespeeld, maar kwamen ook regelmatig naar binnen. Bas is lief gaan slapen toen we hem in bed legde en hij heeft vannacht ook goed geslapen.
We zijn op 04 april boodschappen gaan doen. Bas wilde zelf lopen en bij het Kruidvat was hij erg lief. Bij de Etos ging het al wat minder goed, toen heeft hij tandenborstels uit het rek gehaald. Bij de Albert Heijn wilde hij zijn eigen wagentje en dat ging in het begin goed. Daarna wilde hij het wagentje niet meer duwen. Hij wilde wel de prei dragen, waar hij uiteindelijk de vloer mee ging vegen . Toen we bij de kassa waren en ik de tas aan het inpakken was, ging Bas er met zijn wagentje vandoor en stond hij al bijna buiten op de stoep. We zijn bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. Bas heeft lekker gesmuld van de poffertjes en heeft na het eten fijn met Eline gespeeld. ’s Middags wilde Bas ook niet slapen met de deur dicht en ’s avonds heeft het weer lang geduurd voordat hij eindelijk in slaap viel. Hij moest steeds huilen en bleef ons maar roepen.
Op 05 april zijn Bas en ik ’s morgens naar de supermarkt geweest. Bas mocht zijn eigen wagentje; in het begin ging het weer goed, later werd hij wat vervelender. ’s Middags zijn Bas, Laura en ik naar Coppelmans gewandeld om een paastak te kopen. Andere jaren hadden we nooit een paastak, maar nu doen we dat voor Bas en Laura wel. Bas zegt steeds “kerstboom” in plaats van paastak ;-). Op de terugweg wilde Bas nog even op de schommel, maar daar had hij deze keer al gauw genoeg van. Nadat Bas in bad had gezeten en we hem in bed hadden gelegd, begon de ellende. Hij heeft tot 22.00 uur niet willen slapen. Hij bleef maar roepen, heeft een paar keer op de wc gezeten omdat hij zei dat hij moest, wat niet zo bleek te zijn. Hij heeft tot 21.30 uur in bed zitten lezen en puzzelen. Toen heeft Mark de zoveelste poging gedaan om hem in zijn bed te krijgen en dat is uiteindelijk gelukt. ’s Nachts zijn we ook nog een paar keer voor hem uit bed gemoeten.
Op 06 april hebben Bas en ik de paastak versierd. Het was wat lastig voor Bas om de eitjes om de takken te hangen en hij was het dan ook al vrij snel beu. Wel zei hij dat hij de tak erg mooi vond toen het klaar was. Bas is ’s middags niet naar bed geweest. We hopen dat hij daardoor vanavond beter gaat slapen. We zijn bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. We hebben samen wat gedronken en daarna zijn Mark en opa de trampoline gaan afbreken; die komt volgende week naar ons. Bas is mee naar buiten gegaan en heeft in zijn eentje de hertjes “gevoerd”. Hij pakte wat brokjes en als hij die naar de hertjes wilde gooien of naar ze toe wilde rennen, renden de hertjes alleen maar verder van hem weg. Toen we thuis waren en Bas en Laura aan het spelen waren, begon Laura hard te huilen. Ik vroeg Bas of hij wist wat er gebeurd was en toen zei hij dat hij “Laura’s hand had opgegeten”. Toen zag ik dat Bas zijn tandafdruk in Laura’s vingertje stond. We hebben hem flink op zijn kop gegeven en hopelijk blijft het bij deze ene keer…
We zijn op 07 april naar de winkel gewandeld. Toen we net thuis waren, kwam Corinne onverwachts op bezoek. Bas vond haar motor erg interessant en is in de 3 kwartier dat ze hier was 2 x naar de wc geweest; 1 x om te plassen en 1 x om naar de motor te kijken ;-). Toen Bas moest poepen, moest ik net als anders even weg van hem. Hij riep dat hij klaar was en toen ik ging kijken, zat hij heel trots op de wc: hij had zelf zijn bibs afgepoetst… Hij had het uiteinde van de rol wc-papier tussen zijn benen in de wc gestopt en had de rol afgerold. Er lag ergens ver weg een drolletje met daarbovenop een halve rol wc-papier. En zijn billen waren natuurlijk nog helemaal vies ;-). Vandaag begon Mark met zijn nieuwe functie. Ik zei tegen Bas: “papa heeft een nieuwe baan” en toen zei Bas: “dan kan papa ook glijen” ;-).
Op 08 april kwamen opa en oma Van Aerle en tante Willeke op bezoek. Bas heeft fijn gespeeld en zich lekker uitgesloofd met rondjes rennen om de tafel. Ik kreeg vandaag een telefoontje: Bas mag op 3 juni beginnen op de Peuterspeelzaal! Daar ben ik heel blij om; ik denk dat dat erg goed is voor Bas en dat hij er echt aan toe is om met leeftijdsgenootjes te spelen zonder dat ik bij hem ben.
We zijn op 09 april naar de winkel gewandeld. ’s Middags kwam Kim op bezoek. Bas kwam bij mij op schoot zitten, ging met zijn hoofd op zijn armen op tafel liggen en toen viel hij in slaap. Ik heb hem op de bank gelegd en daar heeft hij een uurtje geslapen. Gisteren en eergisteren ging het goed zonder dat hij moe leek door het overslaan van zijn middagdutje, maar vandaag had hij het blijkbaar toch even nodig. Omdat Mark pas laat thuis was, heb ik Bas in bad gedaan terwijl Laura in de badkamer aan het spelen was.
Het is erg vervelend dat Bas steeds maar weer dingen in de box blijft gooien en dat hij Laura af en toe pijn doet. Soms is het per ongeluk, dan doet hij in zijn enthousiasme om met Laura te spelen wat te lomp of slingert hij een te groot/zwaar stuk speelgoed naar haar toe en de andere keren is het ook niet expres om haar pijn te doen, maar het is wel erg vervelend. Over het algemeen heeft Laura er niet zoveel moeite mee (en vind ik het erger dan zij). Ik probeer heel erg om niet de hele tijd tegen Bas te zeggen dat hij uit moet kijken, Laura geen pijn mag doen en dat hij geen speelgoed van Laura af mag pakken. Ik reageer heel enthousiast als hij haar speelgoed geeft of fijn met haar speelt, zeg ook Laura dat zij niets van Bas mag afpakken (ik heb haar zelfs al eens in de hoek gelegd ;-) toen ze speelgoed pakte waar Bas mee aan het spelen was; niet als straf voor Laura natuurlijk, maar zodat Bas ziet dat Laura ook niet alles mag). Hopelijk is het een fase die snel overgaat!
Ook plast Bas de laatste tijd weer wat vaker in zijn broek. Het is even beter gegaan toen we weer met de stickerbeloning verder gingen, maar dat lijkt hem nu ook niet meer zoveel te interesseren.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative