Untitled
15 jun 2014
week 132: 05 t/m 11 juni

Op 05 juni hebben we boodschappen gedaan. De auto stond op de eerste rij parkeerplaatsen het dichts bij de ingang, maar het hagelde zó hard toen we buiten kwamen, dat we eerst een tijdje hebben moeten schuilen voordat we naar de auto konden.
Op 06 juni mocht Bas voor de 2e keer naar de peuterspeelzaal. Hij vond het deze keer erger dan de vorige keer. Hij huilde al toen we net in het lokaal waren. Ik heb hem getroost en toen we samen een puzzel gingen maken, ging het weer beter. Maar toen het tijd was voor mij om te gaan, begon Bas weer hard te huilen. Ik vond het weer erg moeilijk om hem zo achter te laten. Juf Astrid pakte Bas op de arm en samen hebben ze ons uitgezwaaid. Toen Laura en ik Bas op gingen halen, waren ze buiten aan het spelen. Toen Bas ons zag, rende hij door de struiken naar het hek naar ons toe. De kindjes moesten nog even met zijn allen op de rand van de zandbak gaan zitten om het afsluitingsliedje te zingen en om de traktatie van Sjors te krijgen, die jarig was. Bas stond steeds op, rende naar Laura en mij of ging een heel stuk van de andere kindjes af zitten. Juf Astrid zei dat Bas het vandaag wat moeilijker had gehad, dat het langer duurder voordat hij weer gekalmeerd was, maar dat hij wel fijn geschilderd had. Thuis was Bas wat rustiger dan dinsdag. ’s Middags kwamen tante Maartje en Eline op bezoek. Bas en Eline hebben fijn op de trampoline gespeeld. ’s Avonds hebben Bas en Laura fijn samen in bad gespeeld.
Bas, Laura en ik zijn op 07 juni boodschappen gaan doen. Bas is erg lief geweest in de winkel; hij wilde niet in het winkelwagentje zitten, maar heeft wel erg goed geluisterd. Toen we thuis kwamen, waren opa Van Mierlo en Mark in de tuin met het speeltoestel bezig. Oma Van Mierlo is ook nog even komen kijken. We zijn bij tante Maartje, oom Tom en Eline gaan gourmetten, samen met opa en oma Van Aerle en tante Willeke en oom Arjan. Het was erg warm vandaag en we hebben buiten gezeten. Bas en Eline hebben fijn op de trampoline gespeeld. Bas heeft ook een mooie tekening met stoepkrijt gemaakt op de muur van de berging en hij heeft geschommeld.
Bas heeft op 08 juni met Mark in de tuin gewerkt. Ze hebben het gras gemaaid en het speelhuisje verder afgewerkt. ’s Middags kwamen tante Maartje, oom Tom en Eline op bezoek. Bas en Eline hebben op de trampoline, in het speelhuisje en op de glijbaan (die nog op het gras lag) gespeeld. Later hebben we het babybadje op het gras gezet en heeft Bas met water en een serviesje gekliederd. Hij goot het water in de glijbaan en rende steeds over de glijbaan heen en weer. We hebben buiten frietjes gegeten, Bas heeft nog even in zijn “zwembad” (de glijbaan) gespeeld en daarna is hij samen met Laura in bad geweest.
Op 09 juni hebben opa Van Mierlo en Mark het speelhuisje op zijn plek gezet en de glijbaan en het trapje vastgemaakt en totdat het begon te regenen is Bas van de glijbaan gegaan. ’s Middags zijn we samen met tante Monique, oom Anton, Esther en Lars bij opa en oma Van Mierlo gaan barbecueën. Bas heeft op de skelter rondgereden en met zijn allen zijn we bij een pasgeboren hertje gaan kijken. Thuis hebben Bas en Laura nog even in bad zitten spetteren.
Bas mocht op 10 juni weer naar de peuterspeelzaal. Deze keer moest hij al huilen voordat we in het lokaal waren. Hij was erg verdrietig en ik mocht niet gaan. Ik ben nog 2 x met hem naar de wc geweest en we hebben samen een puzzel gemaakt, daarna moest ik dan toch echt weg. Bas heeft samen met juf Astrid gezwaaid. Toen ik hem op mocht halen, stond ik wat verder achter andere ouders en ik zag hem mij zoeken. Toen hij Laura en mij zag, had hij een lach van oor tot oor en zei hij heel blij: “mama!”. Dat heeft hij daarna nog héél vaak gezegd. Ik voelde me wel heel belangrijk op de fiets, Laura zat voorop “mama-mama” te zeggen en Bas achterop hetzelfde ;-). Na de boterham heeft Bas erg fijn in de tuin gespeeld. Hij is vaak van de glijbaan geweest en heeft een hele tijd in “zijn huisje” gezeten. Hij had zijn kleurboek meegenomen en wat kleurtjes, maar omdat de kleurtjes steeds tussen de planken door naar beneden vielen, heb ik er een deken ingelegd. Toen Laura ook wat ging drinken, vroeg Bas of we “in zijn huisje” kwamen en dat hebben we gedaan: met zijn drieën zaten we boven in het huisje bij de glijbaan. Ook na het eten heeft Bas nog buiten gespeeld.
Op 11 juni kwamen Dorine en Mats op bezoek. Bas en Mats hebben fijn gespeeld; buiten op de trampoline en binnen met de auto’s. ’s Middags zijn we bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen, samen met tante Maartje en Eline. We hebben T-shirts gekocht voor Bas en zijn bij de bibliotheek geweest, waar Bas weer nieuwe puzzels en boeken heeft “uitgezocht” (hij trok de eerste 3 boeken die hij kon vinden uit het rek en ging er daarna vandoor om over de banken in de kinderhoek te klimmen). Thuis heeft Bas nog even geverfd en in de tuin gespeeld. Bas durft niet meer zo goed van de glijbaan. Hij heeft 2 striemen op zijn arm van toen hij tijdens het glijden tegen de rand van de glijbaan schuurde, daarna ging hij met zijn armpjes omhoog naar beneden, maar toen ging hij te hard en viel hij onder van de glijbaan op de grond .
Het ging een tijdje erg goed ’s nachts. Bas sliep de hele nacht door. Maar nu gaat het weer wat slechter. Bas lijkt te dromen en wordt dan overstuur wakker.
Het gaat weer veel beter met Bas en Laura. Bas is over het algemeen een stuk rustiger naar Laura toe, gaat haar regelmatig een kusje of een knuffel geven; hij gaat haar mee in bed leggen en dan aait hij haar een keer over haar bol en zegt dat ze lekker moet slapen en dat we haar niet meer willen horen ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative