Untitled
25 sep 2014
week 147: 18 t/m 24 september

Op 18 september zijn we met zijn vieren naar Julianatoren geweest. Het was een geweldige dag! Het was erg zonnig en het park was erg leuk voor Bas en Laura; ze hebben echt genoten van de attracties en zijn allebei erg lief geweest. Vooral de Paardenbaan, de Safaribaan en het Kabouterwonderland waren favoriet bij Bas; hij was er nog niet uit of hij zei al: “nog een keer!” Hoe later het werd, hoe meer moe Bas werd. Toen hij in de zweefmolen zat, zat hij af en toe met zijn ogen dicht en scheelde het niet veel of hij was in slaap gevallen ;-). Verder heeft hij in de Dino tour, de Stones Baan, de vliegtuigjes, de Muizenfietsbaan, de Vuurtoren, de Helivlucht, de Muizenschommel, het treintje, de brandweerauto, de Helikopterbaan, de Carrousel, de Disney-molen, het Reuzenrad, de Olifantenmolen, de Vliegende Bus en de Raceauto’s gezeten, in de speeltuin gespeeld en op de trampoline en het springkussen gespeeld. Omdat Bas en Laura op de terugweg in de auto in slaap gevallen waren, zijn we niet onderweg gaan eten, maar hebben we pas gegeten toen we weer thuis waren. Toen Bas met Mark mee frietjes ging halen, kwamen ze juffrouw Ghislaine tegen in de frietzaak en hebben ze gezellig even gekletst.
Bas is op 19 september naar de Peuterspeelzaal geweest. Hij heeft het ook deze keer weer erg goed gedaan. Hij heeft fijn gespeeld en is lief geweest. Toen Laura en ik hem kwamen halen, waren ze lekker buiten aan het spelen. Na het avondeten zijn we met zijn vieren een stukje gaan wandelen.
Op 20 september vierde oom Arjan zijn verjaardag. Na Laura’s middagdutje zijn we er naar toe gegaan. Bas heeft fijn gespeeld met Eline. Ze hebben in de zandbak gespeeld en gevoetbald en hebben gestift en geknutseld. We hebben met zijn allen frietjes gegeten en daarna zijn Bas en Laura in bad en naar bed gegaan.
Op 21 september vierde tante Monique haar verjaardag. We zijn daar ’s morgens naar toe geweest. Bas heeft even binnen gespeeld, daarna zijn alle kinderen naar het schoolplein gegaan. Omdat ik Bas te klein vond om daar “alleen” naar toe te gaan, ben ik meegegaan. Het had geregend, waardoor de glijbanen nat en vies waren. Bas heeft alleen even geschommeld en het trapje van de glijbaan op- en afgeklommen, daarna zijn we weer terug gewandeld naar tante Monique. ’s Middags is Bas met Mark mee boodschappen gaan doen en zijn ze even bij opa en oma Van Mierlo geweest. Toen ze weggingen, zei Bas tegen mij dat ik goed voor Laura moest zorgen ;-). We hebben ’s avonds al vroeg gegeten, omdat Mark voor zijn werk al vroeg naar Engeland moest vertrekken. We hebben Mark uitgezwaaid, hebben nog even met zijn drietjes gespeeld en daarna zijn Bas en Laura wat eerder dan anders naar bed gegaan. Al snel werd Bas weer wakker. Hij moest erg hoesten, was erg onrustig en heeft alles overgegeven. Zijn bed en zijn pyjama, de vloer, de wc, de wc-verkleiner, alles zat onder . Omdat hij zo onrustig was, heb ik hem even mee naar beneden genomen, zodat Laura niet wakker zou worden. Ik had hem op de bank gelegd en de DVD van Cars opgezet, toen hij ineens overeind ging zitten en zei: “ik kan eigenlijk ook wel de autopuzzels gaan maken!” En daar zat meneer om 22.30 uur nog beneden te puzzelen ;-). Daarna is hij lief gaan slapen, al ben ik er ’s nachts wel nog 4 x uit geweest omdat Bas wakker werd.
Oma en opa Van Aerle zijn op 22 september bij Bas en Laura geweest toen ik naar de tandarts moest. Bas zou eigenlijk mee gaan naar de tandarts, maar omdat hij nog moest hoesten en gisteravond ziek was, heb ik hem maar thuis gelaten. Hij is lief geweest en heeft fijn gespeeld. ’s Middags hebben Bas, Laura en ik samen het fotoboek van Laura gekeken; was papa toch een beetje thuis ;-). We hebben weer op tijd gegeten en zijn daarna nog even gaan wandelen. We hebben de eendjes gevoerd en zijn in het speeltuintje geweest, waar Bas en Laura veel plezier hadden op de wipwap en de glijbaan. ’s Avonds is Bas lief gaan slapen, maar rond 23.45 uur werd hij hoestend wakker. Toen ik bij hem ging kijken, was hij heel onrustig. Hij was aan het huilen en met zijn benen aan het schoppen. Ik mocht hem niet troosten, hij wilde niet drinken, hoefde niet te plassen, ik mocht niet blijven, maar ik mocht ook niet weg ;-). Toen hij eindelijk wat gekalmeerd was, zijn we even naar beneden gegaan, zodat Laura niet wakker zou worden van zijn gehoest. Hij heeft nog even een puzzeltje gemaakt en daarna is hij weer gaan slapen. Wel ben ik er ook vannacht nog 3 x uit geweest voor Bas.
Op 23 september ging de wekker alweer vroeg omdat Bas naar de Peuterspeelzaal moest. Laura was al wakker, maar Bas sliep nog. Ik ben met Laura alvast beneden een boterham gaan eten en heb Bas laten liggen totdat hij zelf wakker zou worden omdat hij zo slecht geslapen heeft de afgelopen 2 nachten. Hij wilde toch graag naar school (ik had juf Astrid al gebeld om te vragen of ik Bas later mocht brengen), dus hebben Laura en ik hem alsnog naar school gebracht. Hij was maar een kwartier te laat, dus dat viel erg mee. Toen ik Bas vroeg of hij gel in zijn haar wilde, zei hij: “nee, mama, we zijn al te laat.” ;-). Ook vandaag deed hij het weer hartstikke goed en ging hij gezellig met juf Suzanne zwaaien zonder te huilen. Toen we Bas weer mochten ophalen, waren ze buiten aan het spelen. Bas was heen en weer aan het crossen op een loopauto en hij was het er niet helemaal mee eens toen hij de auto moest afstaan, omdat er een ander kindje aan de beurt was. Hij gaf de auto netjes af, maar bleef wel de hele tijd langs de auto meelopen, net zolang totdat het andere jongetje het beu was en er toch maar vanaf ging ;-). Bas had een andere broek aan dan ’s morgens. Sinds Mark weg is, heeft hij al een paar keer in zijn broek geplast. Toen ik aan juf Astrid vroeg of hij een ongelukje had gehad, zei ze: “ja, met zijn ranja” ;-). ’s Middags zijn we boodschappen gaan doen. Bas had hoge nood, dus zijn we nog even bij opa Van Aerle geweest voor een plaspauze. Na het eten hebben Bas en Laura fijn in bad gespeeld en daarna zijn ze lekker gaan slapen. Tot 23.30 uur ging het goed, toen werd Bas weer wakker. Het duurde tot 00.30 uur voordat hij weer sliep en ook vannacht ben ik er weer vaak voor hem uit geweest. Hopelijk is het de spanning dat Mark weg is en is het weer over als Mark morgenavond weer thuis komt.
We zijn op 24 september op de fiets boodschappen gaan doen. Bas heeft heel goed geholpen met de lege flessen. Hij heeft vandaag wel 3x de cd met kinderliedjes geluisterd, terwijl hij op de bank in het prentenboek wat erbij hoort zat te kijken. Toen we aan het eten waren, begon het te onweren. Eerst vond Bas het een beetje spannend, maar we hebben er een spelletje van gemaakt en deden wie de bliksem het eerste zag (Bas was steeds de eerste ;-)) en dan vroeg hij: “wat komt er nou?” Uiteindelijk was hij helemaal enthousiast en zat hij te roepen: “Daar is de bliksem! En nou is de donder weer aan de beurt!”
De 4 “autopuzzels” van Bas zijn 12, 16, 20 en 24 stukjes. Als alle puzzels los in de doos liggen, kan Bas al helemaal zelf alle stukjes bij elkaar zoeken en alle 4 de puzzels maken.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative