Untitled
03 okt 2014
week 148: 25 september t/m 1 oktober

Op 25 september zijn we ’s morgens bij Eefje en Sjoerd op bezoek geweest. Bas was even verlegen, maar heeft daarna erg fijn gespeeld. Sjoerd heeft bijna de hele tijd aan de tafel zitten puzzelen, maar Bas vermaakte zich prima in zijn eentje met de auto’s, puzzels en de werkbank van Sjoerd. Voordat we naar huis gingen, wilde hij ook graag nog een puzzel maken en hij heeft zonder voorbeeld een puzzel van 48 stukjes gemaakt! Na het avondeten is Bas met Mark mee geweest om zijn auto op te halen, die bij de garage stond. Ze hadden een echte autoambulance gezien, waar een auto vanaf gereden werd. ’s Nachts was het helaas weer hetzelfde als de voorgaande nachten. Bas werd flink hoestend wakker en daarna werd hij regelmatig wakker.
Bas is op 26 september weer naar de Peuterspeelzaal geweest. Hij heeft het weer goed naar zijn zin gehad. Ik had de fotocamera meegenomen en gevraagd of ze wat foto’s wilden maken en dat hebben juf Suzanne en stagiaire Ghislaine gedaan. Het gaat toch weer mis met de ontlasting van Bas. Hij heeft vandaag weer een paar keer een vieze onderbroek gehad en niet echt op de wc gepoept. We zijn nu een week gestopt met het drankje en als het na het weekend niet beter gaat, ga ik de huisarts toch maar weer bellen.
Op 27 september is Bas met Mark mee boodschappen gaan doen. ’s Middags zijn we naar het verjaardagsfeestje van Eline geweest. Het was mooi weer en we hebben in de tuin gezeten. Bas heeft erg fijn gespeeld op de trampoline en de schommel en heeft zich weer flink uitgeleefd met stoepkrijt. Ook heeft Bas op het klimtoestel en de glijbaan op het grasveld voor het huis gespeeld. Vorige keer was hij daar nog net te klein voor en durfde hij er niet op, maar nu klom hij zelf naar boven en ging zelf van de glijbaan af. We hebben met zijn allen frietjes gegeten en daarna zijn Bas en Laura in bad en naar bed gegaan.
We zijn op 28 september bij Dirk, Mariëlle, Bente en Juul op bezoek geweest. Bas moest even wennen, maar heeft daarna fijn gespeeld. ’s Middags zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Bas, Laura en Esther hebben fijn in de tuin gespeeld en op de skelter rondgecrosst.
Op 29 september mocht Bas voor de eerste keer naar de tandarts. We hebben eerst Laura naar opa en oma Van Aerle gebracht en zijn daarna op de fiets naar de tandarts gegaan. In de wachtkamer heeft Bas gekleurd, gepuzzeld en heb ik hem voorgelezen. De assistente kwam ons halen, gaf mij een hand en wilde Bas ook een hand geven, maar dat durfde hij niet. De tandarts vroeg of Bas ook een handschoen aan wilde, net zoals zij, maar dat wilde hij niet. Ze heeft toen de handschoen opgeblazen en aan Bas gegeven. Bas vond het allemaal erg spannend en wilde niet in de stoel zitten. De tandarts ging daar erg goed mee om. Ze stelde Bas op zijn gemak en drong niet aan als Bas iets niet wilde. Ze vroeg of ik in de stoel ging zitten en heeft Bas laten zien hoe ze met een spiegeltje mijn tanden kon zien. Bas mocht ook mee kijken en hij kreeg zelf ook een spiegeltje om daarmee bij mij en bij zichzelf in zijn mond kijken. Hij heeft bij mij op schoot op de stoel gezeten, heeft nog een ballon en een speeltje gekregen en we hebben een afspraak gemaakt voor over 1 maand, om dan weer een stapje verder te gaan; dan “moet” Bas zelf in de stoel liggen. We hebben bij opa en oma Van Aerle wat gedronken en Bas heeft een erg moeilijke puzzel met 45 stukjes gemaakt. Vandaag ging het weer erg slecht met de ontlasting van Bas. Tussen de lunch en het avondeten ben ik 11 x met hem naar de wc geweest. Hij heeft niet gepoept, maar had wel iedere keer poep tussen zijn billen en in zijn onderbroek zitten. Het werd weer steeds moeilijker, omdat hij steeds meer moest huilen met het afpoetsen van zijn billen. Ik heb van alles geprobeerd om hem te laten poepen; ben bij hem blijven zitten, we hebben boekjes gekeken, liedjes gezongen, maar ik heb hem ook soms juist alleen laten zitten. Morgen toch maar naar de huisarts om te kijken wat we verder kunnen doen, want zo gaat het niet!
Bas is op 30 september weer naar de Peuterspeelzaal geweest. Hij heeft zich weer prima vermaakt. Toen Laura en ik hem kwamen halen, waren ze buiten aan het spelen. Bas was op de glijbaan en kwam door de bosjes naar ons toegerend toen hij ons gezien had. “Laura is er ook!!!” We zijn vandaag weer begonnen met het laxerende drankje. Dat gaan we 10 dagen doen en dan moet ik de huisarts weer bellen om te kijken hoe het dan gaat.
Op 01 oktober kwamen Dorine, Mats en Josje op bezoek. Bas en Mats hebben fijn samen gespeeld. Toen Laura moe werd en ik haar alvast een boterham gaf zodat ze naar bed kon, wilde Bas ook een boterham en Mats ook. Ze hebben gezellig met zijn drieën gegeten en hebben daarna nog even gespeeld. ’s Middags kwamen tante Maartje en Eline op bezoek. Ze hadden een hele stapel puzzels bij zich die vroeger van mij, tante Maartje en tante Willeke geweest zijn. Een aantal puzzels zijn nu nog te moeilijk, met de andere puzzels is Bas meteen fanatiek aan de slag gegaan. Ook hebben Bas, Laura en Eline fijn in de tuin gespeeld. Na het avondeten hebben Mark en Bas een spelletje gedaan dat Bas van tante Maartje gekregen had. ’s Avonds heeft Bas erg veel gehoest, veel slijm opgegeven en ook overgegeven. Het duurde lang voordat hij eindelijk sliep en gelukkig heeft hij wel de hele nacht doorgeslapen.
Het gaat deze week niet zo goed met de zindelijkheid. Bas heeft erg vaak poep in zijn broek en ook plast hij vaker in zijn broek. Als het drankje doet wat het de vorige keer deed, dan zou het morgen beter moeten gaan. Een groot probleem nu (dat was er vorige keer niet zo) is dat Bas niet durft te poepen. Vaak heeft hij wel aandrang, maar zit hij het tegen te houden en daar wordt het alleen maar steeds moeilijker van.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative