Untitled
26 okt 2014
week 151: 16 t/m 22 oktober

Op 16 oktober heeft Bas tot bijna 9 uur uitgeslapen. Hij heeft 1,5 beker chocomel opgedronken en vroeg toen ook nog om een beker melk, die hij ook nog leegdronk. Hij wil al weken geen melk drinken en in plaats daarvan mag hij thee of water, maar nu vroeg hij zelf om melk. Tot het begin van de middag ging het erg goed met Bas en was er niets aan hem te merken, maar na zijn boterham kreeg hij een erg rode kleur en wilde hij op de bank liggen. Hij heeft even geslapen en een hele tijd flink gehuild. Hij voelde heel warm aan, maar had gelukkig “maar” 38,4. Gelukkig ging het aan het eind van de middag weer wat beter en was de koorts weer gezakt.
Omdat Bas op 17 oktober geen koorts meer had (37,7) en hij per se naar de Peuterspeelzaal wilde, hebben Laura en ik hem gebracht. Het was koffie-uurtje vandaag: alle ouders en broertjes en zusjes mochten een uurtje blijven spelen en vragen stellen aan de juffen en een wijkverpleegkundige. Bas heeft fijn gepuzzeld, maar Laura wilde alleen maar op schoot zitten. Het was leuk om een paar andere moeders wat beter te leren kennen. Toen we Bas op de fiets gingen ophalen, zijn Fanny (Jessies moeder), Jessie, haar broertje Noud en Sepp gezellig met ons meegefietst. Bij de lunch heeft Bas voor de eerste keer het nieuwe laxeermiddel gekregen, opgelost in zijn chocomel. Ik had er niets van gezegd en hij dronk de chocomel in één keer op en wilde daarna nog een beker ;-). ’s Middags kwam Mark eerder thuis van zijn werk en samen met Bas heeft hij de modeltrein opgebouwd op de studeerkamer. Daar hebben ze fijn samen mee gespeeld.
Op 18 oktober kwamen tante Monique, oom Anton, Esther en Lars om Pluisje te brengen; die komt hier een weekje logeren. Bas heeft ’s middags fijn in de tuin gespeeld. ’s Avonds zijn we uit gaan eten met opa en oma Van Aerle, tante Maartje, oom Tom en Eline en tante Willeke en oom Arjan.
Bas heeft op 19 oktober met Mark in de tuin gewerkt en gespeeld. Laat in de middag zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. We hebben samen frietjes gegeten. Toen na het eten tante Betty en ome Jan kwamen, was Bas erg verlegen. Toen we thuis waren, hebben Bas en Laura in bad gezeten en voor de eerste keer sinds de Forlax heeft Bas gepoept. (Hij had wel steeds een vieze onderbroek, maar nu waren het echt een paar drollen).
Op 20 oktober zei Bas: “Kijk, mam, ik kan een kunstje”. Hij ging met zijn hoofd en zijn handen op de grond liggen en liep met zijn voeten tegen de muur omhoog :-0. Ik vroeg van wie hij dat geleerd had en toen zei hij “van Lars”. Ik vroeg of het niet toevallig toch Eline was (die doet vaak de handstand), maar Bas zei: “nee, die is nog te klein…” Toen Mark tegen Bas zei dat Sinterklaas dit jaar ook weer bij hem op het werk komt en dat Bas en Laura dan ook mogen komen, zei Bas: “mijn stiften doen het niet meer zo goed. De zwart is op, want ik heb héél veel zwart nodig.” ;-) (Vorig jaar heeft hij bij Mark op het werk van Sinterklaas stiften gekregen). Het nieuwe laxeermiddel doet niet echt wat we ervan verwacht hadden/wat de kinderarts er over verteld had. Ze zei al dat we één zakje per dag moeten geven, maar als dat niet voldoende werkt, dat we dan ook 2 zakjes mogen proberen. Morgen gaan we er dan toch maar 2 zakjes van maken. Bas poept nog steeds niet op de wc, maar heeft steeds poep tussen zijn billen en in zijn onderbroek zitten. Zijn ontlasting is wel wat dunner, maar niet zoals de kinderarts gezegd had.
Bas heeft op 21 oktober de puzzel van 104 (!) stukjes die hij zondag bij opa en oma Van Mierlo gekregen heeft, afgemaakt. Ze hadden een paar puzzels met minder stukjes van vroeger en gaven deze puzzel ook alvast mee, zodat hij die over een tijdje kon maken, maar Bas wilde per se “de puzzel met Mickey Mouse-je” erop. Hij is er maandag aan begonnen en heeft hem vandaag afgemaakt. ’s Middags voelde Bas zich even niet zo lekker. Hij ging op de bank liggen omdat hij buikpijn had, lekker onder een dekentje met Bumba op de televisie. Ik zat fijn bij hem en toen zei hij: “Ga maar weer de gang poetsen, mama, maar doe je wel de deur dicht, anders hoor ik niets.” Later in de middag voelde Bas zich weer beter en wilde hij per se mee boodschappen gaan doen. We zijn vandaag gestart met 2 zakjes Forlax in plaats van 1. ’s Nachts hebben Bas en Laura allebei veel gehoest.
Bas en Laura hebben op 22 oktober allebei uitgeslapen tot 09.00 uur. Na het ontbijt zijn we boodschappen gaan doen en bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Tante Maartje en Eline waren er ook. Bas en Eline hebben samen televisie gekeken en op de tablet spelletjes gedaan. We hebben met zijn allen geluncht en daarna zijn we weer naar huis gegaan. Aan het eind van de middag is er toch wat veranderd met Bas zijn ontlasting. Hij heeft vaak op de wc gezeten en de poep die er nu uit kwam (wel voornamelijk in zijn onderbroek en niet op de wc) was duidelijk dunner dan in de voorgaande dagen/weken. Waarschijnlijk doet het 2e zakje per dag dan toch zijn werk. ’s Avonds moest Bas erg hoesten en heeft hij slijm overgegeven. Hij heeft nog even bij Mark op de bank televisie liggen kijken terwijl ik zijn bed verschoonde. Ook ’s nachts heeft Bas nog erg veel gehoest.
Bas en Mark gaan iedere avond voordat Bas gaat slapen even bij de modeltrein kijken.
Bas zorgt iedere morgen voor Pluisjes ontbijt. Hij doet de brokjes één voor één in zijn bakje en geeft Pluisje een snoepje.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative