Untitled
30 okt 2014
week 152: 23 t/m 29 oktober

Op 23 oktober hebben Bas en Laura weer lekker uitgeslapen, wat niet erg was na een vermoeiende nacht waarin we weinig geslapen hebben door het hoesten van Bas. ’s Middags hebben we even lekker een frisse neus gehaald: we zijn in de tuin gaan schommelen, hebben op de trampoline gesprongen/gerend en hebben de vissen gevoerd. Ook vandaag heeft Bas weer veel vieze onderbroeken gehad.
We zijn op 24 oktober bij Agnes, Lisa en Tim op bezoek geweest. Bas heeft fijn gespeeld. Toen hij vroeg of hij mocht puzzelen, viel het hem wel een beetje tegen dat hij “maar” een doos kreeg met 5 dierenpuzzels van ieder 4 stukjes ;-). Thuis heeft hij een puzzel van ons van vroeger van 100 stukjes gemaakt. Hij vindt puzzelen zó leuk, dat doet hij echt heel veel de laatste tijd. Toen we naar de winkel gingen en ik zei dat ik ook nog moest tanken, zei hij dat ik dan wel bij het “gele” tankstation moest tanken, want papa gaat altijd naar de groene ;-).
Op 25 oktober heb ik weer ziek in bed gelegen. Bas heeft het weer niet zo goed gedaan vandaag; hij heeft vaak in zijn broek gepoept en ook een keer geplast. Voor straf (en omdat hij geen goede broek meer had ;-)) mocht hij niet met Mark mee frietjes halen. Na het avondeten hebben Bas en Laura in bad gespeeld.
Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars kwamen op 26 oktober Pluisje weer ophalen. Bas, Esther en Lars hebben fijn gespeeld en vooral ook flink rondgerend ;-). ’s Middags is Bas met Mark bij opa en oma Van Mierlo geweest. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars waren er ook. Bas, Esther en Lars hebben fijn binnen en buiten gespeeld. Later in de middag kwamen ome Piet en tante Willy op bezoek. Bas heeft lekker van zijn plakje cake en zijn schaaltje chips gesnoept. Hij heeft lief gespeeld. Ook vandaag wil het niet lukken met poepen. Toen hij na het avondeten op de wc zat, had hij het boekje “Joep moet poepen” op schoot. Het begint met “Joep de Groot uit Snoepetoepen is niet blij, hij kan niet poepen”. Toen Bas moest hoesten, was Joep nog minder blij, want toen kreeg hij Bas zijn avondmaaltijd ook nog over zich heen…
Mark had tegen Bas gezegd dat hij op 27 oktober mocht bellen als hij op de wc gepoept had en dat hij dan op zou nemen, hoe belangrijk de vergadering ook was waar hij in zat. Bas had al een paar keer in zijn broek gedaan en deed op de wc niet echt veel moeite, hoe ik het hem ook vroeg of wat ik ook probeerde (we hebben op de wc liedjes gezongen, boekjes gelezen, tekeningen gemaakt). Toen hij wéér op de wc zat en ik even met Laura bezig was, hoorde ik hem roepen: "mama, mama, ik kan het toch wel!” Dus hebben we Mark gebeld en die zat toevallig echt in een vergadering. Toch fijn om dan te horen dat je zoon gepoept heeft ;-). Helaas was de vreugde van korte duur, want nog geen uur daarna poepte hij wéér in zijn broek. De kinderarts heeft vandaag gebeld om te vragen hoe het gaat. We gaan nu de dosering nog een beetje ophogen, naar 3 zakjes per dag. Hopelijk gaat het dan beter, want zo werkt het niet. We zijn op de fiets naar de apotheek geweest, lekker even een frisse neus halen, en een nieuwe voorraad Forlax.
Op 28 oktober hebben Laura en ik Bas naar de Peuterspeelzaal gebracht. Hij heeft het weer goed naar zijn zin gehad. Bij de lunch heeft hij zijn tomatensoep helemaal zelf opgegeten. ’s Middags zijn we de eendjes gaan voeren en nog een stukje gaan wandelen. Toen we weer richting huis liepen, pakte Bas Laura’s hand vast en zo hebben ze een heel stuk hand-in-hand “gelopen” (Bas liep naast de kinderwagen, waar Laura in zat) ;-). Thuis hebben we nog even geschommeld. Na het avondeten heeft Bas zowaar weer op de wc gepoept!!! Hij had vandaag wel al 1 x in zijn broek gedaan, maar er is nog altijd hoop ;-).
Bas heeft op 29 oktober weer op de wc gepoept. Hij had echt zijn best gedaan en was dan ook erg trots toen hij Mark belde. Daarna heeft hij de rest van de dag echt zó vaak en zó veel in zijn broek gedaan; ik kan me niet herinneren dat het eerder ooit zó erg was. Bas was aan het puzzelen en Laura was een stukje aan het lopen. Ik zei vanuit de keuken tegen Laura: “Goed zo, meisje!” Toen hoorde ik Bas in de kamer zeggen: “Oh, meisje… dat ben ik niet dan…” ;-). Na het avondeten moest ik weg en heeft Mark Bas en Laura in bad gedaan. Bas was lief, maar Laura heeft alleen maar gehuild…
Bas vindt het leuk om mee te koken. Als ik wat tijd over heb, dan mag hij de aardappels wassen en dat doet hij erg graag.
Bas gaat ’s middags vaak mee Laura in bed leggen. Hij wil dan altijd haar muziekje aanzetten (of laat dat Koetje doen). Hij gaat haar ook regelmatig weer mee uit bed halen. Soms gaat hij dan alleen even op haar hobbelpaard zitten of geeft een luier aan als ik Laura verschoon, en soms gaat hij haar heel vriendelijk “hallo, Laura, heb je lekker geslapen?” zeggen en aait hij haar over haar bol.
Soms zijn ze dan ook heel lief voor elkaar, maar soms gaat het niet zo soepel. Bas is vaak bang dat Laura aan zijn spulletjes komt (ook soms aan de auto’s die hij ’s morgens parkeert, terwijl hij er de rest van de dag niet meer naar omkijkt) en vaak wil hij ook als hij ergens mee aan het spelen is, toch net wat anders gaan doen als Laura daar toevallig net mee gaat spelen. Vooral als Laura in zijn loopauto wil klimmen, gaat Bas daar gauw naar toe. Soms trekt hij Laura aan de kant en klimt hij er zelf vlug in, maar soms klimt hij ook aan de andere kant van de auto door het raam naar binnen en zit er dan eerder in dan Laura ;-). Bas gaat steeds vaker even met Laura “overleggen”. Dan gaat hij voor haar staan, bukt zich en vraagt: “Laura, wat is er?/wil je …..?” en dan zegt hij zelf ook: “o, oké”. Ze hebben vaak plezier als ze met zijn tweeën achter elkaar aan om de bank heen kruipen, vooral als ze dan ook nog achter het gordijn terechtkomen.
Verder is Laura Bas steeds vaker aan het “klieren”. Ze trekt dan aan zijn sokken of benen en als Bas met de Lego speelt of een puzzel maakt, dan maakt Laura het weer kapot.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative