Untitled
14 nov 2014
week 154: 6 t/m 12 november

Op 06 november is Bas met Mark mee geweest naar de stort. Toen ze thuis waren, moest Bas zó hoesten, dat hij alles overgaf. Hij heeft even op de bank gelegen om een filmpje te kijken, omdat hij zich niet helemaal lekker voelde. ’s Middags zijn we met zijn vieren bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Tante Maartje en Eline waren er ook. Bas, Eline en Laura hebben fijn gespeeld, al werd Bas wel af en toe door Laura geklierd als hij aan het puzzelen was of met de trein speelde. Hij is vandaag vaak naar de wc geweest, maar heeft het wel goed gedaan, zonder vieze broeken.
Bas is op 07 november naar de Peuterspeelzaal geweest. Hij heeft het goed naar zijn zin gehad. Mark is Bas gaan ophalen. We hebben met zijn vieren een boterham gegeten en zijn daarna vertrokken naar Preston Palace voor een weekendje weg in verband met het 40-jarig huwelijk van opa en oma Van Mierlo. Bas is erg lief geweest onderweg en heeft rustig naar buiten zitten kijken. Toen we er waren, hebben we even gewacht op opa en oma, tante Monique en Lars en daarna zijn we naar onze kamers gegaan. We hadden een tweepersoonskamer met 2 campingbedjes erop. We hebben Bas gezegd dat hij in een echt vakantiebed mocht slapen en toen vond hij het campingbedje wel prima. We zijn wat gaan drinken met wat lekkers erbij en toen ook oom Anton en Esther er waren, zijn we met zijn allen gaan eten. Na het eten ben ik met Laura naar de kamer gegaan, Bas is met de rest mee naar de kermis geweest. Ondanks dat er geen attracties waren waar Bas in mocht, vond hij het toch erg leuk en heeft hij er zijn ogen uitgekeken. Toen Bas ook naar bed kwam, sliep Laura nog niet. De bedjes van Bas en Laura stonden tegen elkaar aan en Bas ging steeds over de rand van zijn bedje boven Laura’s bedje hangen en zei: “Hallo, Laura!!!” Het duurde even voordat ze allebei in slaap vielen, maar ze hebben wel de hele nacht doorgeslapen.
Op 08 november zijn we samen gaan ontbijten. Daarna hebben we opa en oma hun cadeau gegeven. Oma, tante Monique, oom Anton, Esther, Lars, Mark, Bas, Laura en ik zijn gaan zwemmen. We zijn eerst een tijdje in het diepe bad en de stroomversnelling geweest, daarna zijn we naar het peuterbadje gegaan, waar Bas en Laura fijn gespeeld hebben en van de glijbaan geweest zijn. We hebben met zijn allen geluncht en daarna ben ik weer met Laura naar de kamer gegaan. Bas heeft in de speeltuin gespeeld en is mee naar de film in de bioscoop geweest. Toen hij genoeg had van de film kwamen Mark en Bas naar onze kamer om te kijken of Laura al wakker was. We zijn weer naar de speeltuin geweest en na het avondeten is Bas weer mee naar de kermis geweest.
We zijn op 09 november na het ontbijt weer gaan zwemmen. Na de lunch heeft Bas in de speeltuin gespeeld, al heeft hij vooral ook vaak op de wc gezeten, waar hij vaak niet echt zijn best deed. Toen Laura wakker was, hebben we met zijn allen gemidgetgolft. Mark en Esther hebben Bas bij de eerste banen geholpen om het balletje met de golfstick te slaan, maar op de rest van de banen rolde Bas de bal gewoon met zijn handen. Hij vond het erg leuk. Na het avondeten is Bas tegelijk met Laura mee naar de kamer gegaan, want hij was moe en wilde naar bed. Ondanks dat Laura erg hard huilde, is Bas al snel in slaap gevallen.
Op 10 november hebben we met zijn allen ontbeten. Daarna hebben we de koffers alvast in de auto gezet. Bas, Laura, Esther en Lars hebben nog even in de speeltuin gespeeld, we hebben nog wat gedronken en toen zijn Mark, Bas, Laura en ik alvast vertrokken. Onderweg zei Bas dat hij moest plassen. Het duurde even voordat we konden stoppen bij een tankstation, maar hij had keurig zijn plas op kunnen houden. Toen we thuis waren, hebben we met zijn vieren een boterham gegeten en heeft Bas weer erg vaak op de wc gezeten. Wel heeft hij goed zijn best gedaan. Na het eten kwam oma Van Aerle om op Laura te passen toen Bas en ik Mark naar het vliegveld gingen brengen. Mark moest naar Engeland voor een training voor zijn werk. We hebben met zijn drieën wat gedronken en een stukje cake gegeten (Bas heeft geen cake gehad, die bouwde alleen maar torentjes van blokjes cake) en toen hebben Bas en ik Mark uitgezwaaid toen hij door de douane ging. Bas en ik zijn nog even naar boven gegaan om naar de vliegtuigen te kijken en het eerste vliegtuig dat vertrok was zogenaamd het vliegtuig waar Mark in zat (anders had ik nog bijna 2 uur met Bas moeten wachten en we konden Mark toch niet zien instappen). Bas heeft heel enthousiast naar het vliegtuig gezwaaid, en ook maar even naar de mensen die uit een vliegtuig stapten dat net geland was ;-). We zijn terug naar huis gegaan en Bas had de grootste lol in de auto. Hij riep steeds: “mama, je reed door róóóód!” en “mama, je hebt gebotst!!!” (even voor de duidelijkheid: ik reed níet door rood en heb ook niet gebotst, maar Bas vond het erg grappig ;-)). Toen we bijna thuis waren, zei Bas dat “de plas kwam”, maar ook nu heeft hij het keurig op kunnen houden totdat we thuis waren. Hij is heel vaak naar de wc geweest en toen ik moest koken, heb ik het potje maar in de keuken gezet, want hij moest zo vaak dat ik niets gedaan kon krijgen. Bas heeft een paar keer goed op de wc gepoept, maar heeft ook een paar keer in zijn broek gedaan. Na het eten heeft Bas een puzzel gemaakt, terwijl Laura in bad zat. Hij heeft fijn nog even met Mark aan de telefoon gepraat en toen Laura in bed lag, is Bas in de douche geweest. Hij is lief gaan slapen. Rond 05.00 uur werd Bas wakker en heeft flink wat slijm overgegeven, waardoor ik zijn bed heb moeten verschonen. Daarna is hij nog een paar keer wakker geweest.
Omdat Bas op 11 november nog sliep na een niet zo goede nacht, heb ik hem nog even laten slapen. Ik had de Peuterspeelzaal gebeld om te vragen of Bas wat later mocht komen en dat was geen probleem. Hij was een half uur te laat en ondanks dat hij het even moeilijk vond toen ik weer ging, heeft hij het goed naar zijn zin gehad. De kinderarts had gebeld om te vragen hoe het nu met Bas gaat. Op zich lijkt het beter te gaan sinds we 3 zakjes per dag geven. 2 Dagen nadat we met 3 zakjes gestart zijn, heeft hij 7 dagen op rij minstens één keer goed op de wc gepoept, met daarnaast wel nog iedere dag ongelukjes. Het is een paar keer minder goed gegaan, maar waarschijnlijk kwam dat doordat hij dan minder Forlax binnengekregen had doordat hij gespuugd had. Een paar dagen na het overgeven ging het dan weer beter. We moeten nu tot 19 januari met 3 zakjes per dag doorgaan (dan hebben we weer een afspraak bij de kinderarts), en als er in de tussentijd wat verandert, moeten we telefonisch contact opnemen. ’s Middags zijn we naar tante Willy geweest, die was vandaag jarig. Bas had zijn auto-puzzels meegenomen en die heeft hij daar gemaakt. Hij heeft flink van de pepernoten gesmuld en het avondeten heeft hij bijna helemaal laten staan. Toen hij zijn appelperzik op had met de Forlax gaf hij alles over. Eigenlijk zou ik gaan sporten en zou tante Willeke komen oppassen, maar dat heb ik toch maar afgezegd. Bas mocht nog even televisie kijken. Tante Willeke is nog wel even op bezoek geweest en heeft Bas mee naar bed gebracht. Net voordat Bas naar bed moest, wilde hij Poesje van de grond oprapen en knalde toen hard met zijn voorhoofd erg hard tegen de punt van de salontafel. Ook vanavond heeft Bas met Mark gebeld. Vannacht hebben Bas en Laura allebei lekker doorgeslapen.
Op 12 november werden Bas en Laura pas rond 08.00 uur wakker, na een hele nacht doorslapen; wat een luxe! Alleen ging het nu met mij niet zo goed… ik had flink diarree en moest vaak overgeven. Alles wat ik dronk of at, kwam er weer uit. Na het eten ben ik op de bank gaan liggen en hebben Bas en Laura lief gespeeld. Oma Van Aerle kwam rond 12.00 uur om de kindjes een boterham te geven en Laura in bed te leggen. Daar was ik erg blij om! Bas heeft lief gespeeld, terwijl oma ook nog de was ging strijken. Oma heeft Bas en Laura nog geholpen met het avondeten en daarna is ze pas naar huis gegaan. Na het eten heeft Bas nog een tijdje gespeeld toen ik Laura naar bed bracht en toen ik aan het dweilen was, want Laura had Bas zijn beker appelperzik omgegooid… Bas heeft vanavond maar de helft van de Forlax binnengekregen, maar zijn ontlasting was dun vandaag (hij heeft 2 x op de wc “gepoept” – 2x een heel klein keuteltje – en 1x in zijn broek), dus zal het niet zo erg zijn dat de rest omgegaan is. Daarna is hij lief gaan slapen. Bas is vannacht wel 2 x wakker geweest.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative