Untitled
21 nov 2014
week 155: 13 t/m 19 november

Op 13 november hebben Bas en Laura weer allebei lekker uitgeslapen tot 08.30 uur. Bas voelde zich niet lekker vandaag. Vanmorgen voelde hij warm aan, hij zei dat zijn buik pijn deed en hij had diarree. Omdat ik nog ziek ben, is oma Van Aerle ook vandaag geweest. Ze heeft met Laura boodschappen gedaan en alle was gestreken. Ook heeft ze Bas en Laura een boterham gegeven en Laura in bed gelegd. Ik heb Bas onder de douche gedaan, maar hij vond het niet fijn vandaag en hij had het koud. Bas heeft veel op de bank televisie liggen kijken. Toen ik eten aan het koken was, is hij op de bank in slaap gevallen. Ik maakte hem wakker omdat het eten klaar was, maar hij dat hij niet wilde eten en naar bed wilde. Ik heb hem in bed gelegd, maar na een halfuur wilde hij er toch weer uit. Hij wilde een boterham eten, maar na een paar happen gaf hij alles weer over en is hij toch maar zonder eten naar bed gegaan.
Bas riep op 14 november ’s morgens vroeg dat er wat aan zijn bips plakte en toen ik hem uit bed haalde, bleek dat hij in zijn broek gepoept had. Bas wilde niet naar de Peuterspeelzaal en omdat hij gisteren ziek was en vanmorgen in zijn broek gepoept had, leek het me beter om hem dan maar thuis te laten. Ik heb de kinderarts gebeld om te vragen wat we met de Forlax moeten doen nu Bas diarree heeft en we stoppen nu totdat de ontlasting weer een normale dikte krijgt. Omdat we Mark ’s avonds al vroeg moesten gaan halen, had ik ’s middags al gekookt, maar Bas wilde alleen maar een peer. ’s Middags kwam juffrouw Suzanne de pietenmuts brengen die Bas op de Peuterspeelzaal gemaakt had. Toen we Mark op gingen halen, heb ik een zwemluier (ik had geen luierbroekjes meer) over zijn onderbroek aangedaan voor in de auto, maar gelukkig is het heel goed gegaan vanaf ongeveer een uur voordat we moesten gaan. Op het vliegveld hebben Bas en Laura eerst in Kiddieland gespeeld. Ze klommen in de vliegtuigjes en treintjes en vonden het prima om alleen maar aan het stuurtje te draaien, totdat ze zagen dat iemand er geld in stopte en de automaten begonnen te bewegen ;-) en heb ik zelf ook een paar muntjes voor ze gehaald. We zijn naar buiten gegaan en hebben Marks vliegtuig zien landen. Helaas taxiede het vliegtuig zo ver van het panoramaraam weg dat we Mark niet konden zien uitstappen. We zijn naar beneden gegaan om Mark op te wachten en toen er al mensen naar buiten kwamen, zei Bas dat hij naar de wc moest… niet zo handig getimed, maar gelukkig hebben we na het wc-bezoek nog een tijdje moeten wachten voordat Mark er was. Bas zei steeds: “Waar is mijn papa nou?” “Papa, waar ben je nou gebleven?” en toen hij Mark aan zag komen, begon hij te trappelen, te lachen/juichen en rende naar Mark toe, zo mooi om te zien! Hij wilde Mark nog even de trein laten zien waar hij in gezeten had in Kiddieland en daarna zijn we naar huis gereden. Bas heeft nog een beetje beschuit en wat macaroni gegeten en daarna heeft Mark hem naar bed gebracht. Hij heeft vandaag maar weinig gegeten, maar wel redelijk goed gedronken.
Op 15 november heeft Bas bij ons op bed gepicknickt met een boterham met jam en een pakje chocomel. Hij was al vroeg wakker en zei dat hij honger had. Toen Laura ook wakker was, zijn we beneden gaan ontbijten en hebben Bas en Laura fijn gespeeld. Bas is met Mark mee boodschappen gaan doen. Na de lunch hebben we samen naar Sinterklaas op de televisie gekeken. Bas heeft nog steeds diarree. Hij heeft van het avondeten maar een paar happen gehad en een schaaltje pudding. Wel heeft hij goed gedronken. Na het avondeten hebben we naar het Jeugdjournaal gekeken, een liedje gezongen bij de schoenen, waar Bas en Laura een mooie kleurplaat in gestopt hadden. Toen Laura in bad zat, hebben Bas en Mark met de trein gespeeld en daarna heeft Bas ook nog even fijn in bad gespeeld.
Sinterklaas en Zwarte Piet zijn geweest! Op 16 november was de tekening uit Bas zijn schoen verdwenen en lag er een cadeautje voor hem. Aan het eind van de ochtend zijn we even bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. En ook daar was Sinterklaas geweest! Na de lunch moest Mark naar Den Haag. Bas heeft erg lief gespeeld en toen Laura wakker was, hebben ze samen lief gespeeld en naar Nijntje gekeken. Het avondeten was niet zo’n succes. Bas wilde weer niet eten. Hij heeft uiteindelijk wel een plakje peperkoek en een schaaltje pudding gehad. Hij heeft nog steeds diarree, heeft vandaag ook een paar keer in zijn broek gedaan en hij heeft 2 x wat gespuugd. Soms zegt hij dat zijn buik pijn doet, maar hij drinkt verder goed en hij speelt ook gewoon.
Op 17 november is Bas met Mark mee boodschappen gaan doen. Daarna zijn we met zijn vieren naar het bos geweest. Het zonnetje scheen en het was erg lekker weer. Wel was het pad op sommige plekken flink drassig, omdat het gisteren geregend heeft. Bas heeft een heel eind zelf gelopen en door de plassen gestampt met zijn laarzen aan, daarna heeft Mark hem een tijdje gedragen en op de terugweg heeft Bas lekker in de kinderwagen gezeten en heb ik Laura gedragen. Ik zei: “Dat was fijn, hè, Bas? Even lekker een frisse neus gehaald?” Bas vond van niet: “Ik heb al een neus”, zei hij. ’s Middags is Bas nog een keer met Mark mee geweest om een boodschap te doen. We hebben een uur eerder gegeten dan anders en Bas en Laura lagen ook eerder in bed dan anders.
Bas is op 18 november naar de Peuterspeelzaal geweest. Ik hoefde hem vandaag bij hoge uitzondering niet wakker te maken; hij werd zelf rond 07.30 uur wakker. We hebben samen een boterham gegeten en ik heb hem weggebracht. We hebben een puzzeltje gemaakt en toen ik moest gaan, moest hij huilen. Toen Mark, Laura en ik Bas weer gingen ophalen, hoorden we van de juf dat het huilen zo over was en dat Bas zich prima vermaakt heeft. Bas is met Mark mee boodschappen gaan doen en frietjes gaan halen. We zijn weer begonnen met 1 zakje Forlax na het avondeten, want de diarree is nu over.
Op 19 november zijn we naar Ballorig in Venlo geweest. Bas en Laura hebben fijn gespeeld. Bas vond de glijbanen wat te hard gaan, maar hij heeft fijn op de trampolines en de luchtkussens gespeeld, is in de “fiets”vliegtuigjes geweest, op de rodelbaan en heeft met de blokken gespeeld en voordat we naar huis gingen, mochten Bas en Laura in de draaimolen. Toen we thuis waren, heeft Bas niet veel gegeten. Hij klaagde over buikpijn. Op de wc wilde het niet echt lukken en na even spelen in een warm bad heeft hij goed kunnen poepen. Toen was zijn buikpijn over. Bas is met Mark mee boodschappen gaan doen, maar toen hij thuiskwam, heeft hij heel vaak op de wc gezeten met flinke diarree. Hij heeft het super goed gedaan! Hij gaf steeds goed aan dat hij naar de wc moest, maar het was zó dun, dat hij het toch een paar keer niet helemaal op kon houden. Na het avondeten hebben Bas en Laura weer hun schoen gezet. Deze keer wilde Bas ook graag “lang-zal-ze-leven” zingen voor Sinterklaas en Zwarte Piet ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative