Untitled
28 nov 2014
week 156: 20 t/m 26 november

Op 20 november zat er weer een cadeautje in de schoenen van Bas en Laura. Bas en Laura zijn bijna de hele dag met Mark alleen geweest. Ze zijn samen boodschappen gaan doen. Bas had eerder een kleurplaat van een schoen gekregen bij Jan Linders. Hij heeft zijn ingekleurde schoentje vandaag in de winkel neergezet. Mark had een tent gebouwd van de kussens van de bank en Bas en Laura hebben fijn gespeeld. Het was leuk toen ik thuis kwam te horen dat Bas regelmatig gevraagd had of mama al bijna thuis kwam ;-). We hebben met zijn vieren het Sinterklaasjournaal gekeken, Bas heeft nog even met de trein gespeeld en een puzzel gemaakt en daarna is hij lief gaan slapen.
Bas is op 21 november naar de Peuterspeelzaal geweest. Laura en ik hebben hem gebracht. We hebben samen een puzzeltje gemaakt en daarna moest Bas toch een klein beetje huilen toen Laura en ik moesten gaan. Waarschijnlijk kwam dat omdat er 3 andere kindjes flink aan het huilen waren. Toen Mark, Laura en ik Bas weer gingen halen, hoorden we van de juffen dat Bas het weer goed naar zijn zin gehad heeft. Toen ik hem vroeg wat hij allemaal gedaan had, zei hij: “stt, mama, ik moet even uitrusten” ;-). ’s Middags zijn we met zijn vieren naar de bibliotheek geweest. Bas heeft weer 2 nieuwe puzzels en boeken gehaald. Thuis heeft hij allebei de puzzels gemaakt.
Op 22 november kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet bij Mark op het werk. Bas en Laura hebben voordat Sinterklaas en Zwarte Piet er waren samen met de andere kinderen een kleurplaat gekleurd. En daar kwam dan eindelijk Sinterklaas met 3 Pieten! De Pieten gingen rond met pepernoten. Bas heeft met Zwarte Piet gedanst en werd al snel bij Sinterklaas geroepen. Heel stoer ging hij bij Sinterklaas op schoot zitten. De Sint zei dat hij gehoord had dat Bas zo goed kan puzzelen en Zwarte Piet had de tekeningen die Bas en Laura in hun schoen gedaan hadden meegenomen. Bas vond het erg spannend, maar hij deed het erg goed. De Pieten deden een goocheltruc, er werd gedanst en daarna werden de cadeautjes uitgedeeld. ’s Middags is Bas met Mark mee naar opa en oma Van Mierlo gegaan. Mark ging met opa en Lars in de tuin werken en Bas heeft gekeken ;-). Toen Laura wakker was, zijn Laura en ik ook naar opa en oma gegaan. Tante Monique, oom Anton en Esther kwamen ook. We hebben met zijn allen gegeten en na het eten werd er hard op de ramen geklopt… Er stonden heel veel cadeautjes voor de deur! We zijn flink verwend door de Sint.
Opa Van Aerle belde op 23 november om te zeggen dat Sinterklaas geweest was; er stonden allemaal pakjes op het balkon! We zijn naar opa en oma Van Aerle gegaan, waar ook tante Maartje, oom Tom en Eline en tante Willeke en oom Arjan waren. Ook vandaag zijn we weer flink verwend door de Sint! We hebben met zijn alle geluncht en daarna zijn we naar huis gegaan, omdat Laura erg moe was. Bas is met Mark mee geweest om boodschappen te doen en heeft thuis fijn met zijn nieuwe speelgoed gespeeld.
Op 24 november is Bas met Mark mee boodschappen gaan doen. ’s Middags zijn we met zijn vieren de eendjes gaan voeren en hebben we een stuk gewandeld. Verder heeft Bas vandaag weer veel gepuzzeld. De Cars-puzzels (12, 16, 20 en 24 stukjes) die hij al heel vaak gemaakt heeft, was hij op zijn kop (met de afbeelding naar beneden) aan het maken ;-). Zijn nieuwe schroefmachine stopte hij in zijn mond en toen zette hij hem aan, misschien wordt hij toch tandarts?
Bas en ik hebben op 25 november samen ontbeten en daarna heb ik hem naar de Peuterspeelzaal gebracht. Toen Mark, Laura en ik hem weer op kwamen halen, waren ze buiten aan het spelen. Bas heeft het goed naar zijn zin gehad. Bas heeft veel gepuzzeld en met zijn nieuwe speelgoed gespeeld; hij was zo druk met spelen dat hij 3 x te laat naar de wc ging…
Op 26 november zijn we naar de dierentuin in Nuenen geweest. Het was erg rustig, dus we konden lekker op ons eigen tempo lopen en overal goed de dieren bekijken. Fijn daar dat er bij veel verblijven glaswanden zijn, waardoor de kindjes de dieren ook echt goed kunnen zien. Bas vond het erg leuk bij de aapjes, die vond hij erg grappig en ze kwamen ook erg dichtbij. Bij iedere speeltuin die we tegenkwamen, wilde Bas even spelen. We hadden het stoeltje achter de kinderwagen meegenomen en daar heeft Bas wel op gezeten, maar hij heeft ook veel zelf gelopen. Toen we thuis waren, hadden Bas en Laura een ongelukje: Bas was hard aan het rondrennen en rende Laura omver. Ze had haar tand door de lip en moest hard huilen. Bas, Laura en ik zijn nog even een boodschap gaan doen bij Jan Linders en… Zwarte Piet was geweest en hij had wat in de schoentjes gedaan die Bas en Laura gestift hadden! Bas was helemaal blij met de snoepjes en zijn springtouw. Na het avondeten is Bas nog even met Mark mee geweest naar de stort en zijn ze gaan tanken. Thuis heeft Bas nog even met de trein gespeeld en heeft hij in bad gespeeld.
Als we tegen Bas zeggen: “ha, lieverd!” zegt hij soms bijna verontwaardigd: “ik ben geen lieverd, ik ben Bas van Mierlo!”.
Als we Bas iets vragen of wat tegen hem zeggen, dan zegt hij: “hè?” Dan zeg ik tegen hem: “Niet hè, maar ‘wat zeg je’?” en dan zegt Bas: “Ik zei niks” ;-).
Bas vindt het steeds leuker op de Peuterspeelzaal. De juffen zeggen dat hij steeds “losser” wordt en steeds meer verteld. Wel praat hij zachtjes en moet hij bij de juffen komen, omdat ze hem anders moeilijk kunnen verstaan. Dan gaat hij gezellig op schoot zitten vertellen.
Het gaat nog steeds niet erg goed met poepen. Soms zegt Bas mooi op tijd dat hij moet en dan doet hij het netjes op de wc, maar het komt ook regelmatig voor dat hij het te laat zegt en in zijn broek poept.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative