Untitled
07 dec 2014
week 157: 27 november t/m 3 december

Op 27 november moest Mark een halve dag werken. Toen hij ging, moest Bas toch wel even huilen. Gelukkig heeft hij daarna fijn gespeeld en gepuzzeld. Hij heeft weer een paar keer in zijn broek gepoept vandaag. ’s Avonds heeft Bas niet zo goed geslapen. Hij werd wakker en zei dat zijn buik pijn deed. Hij voelde ook erg warm aan en leek koorts te hebben.
Ik heb met Bas ontbeten op 28 november en heb hem op de fiets naar de Peuterspeelzaal gebracht. ’s Morgens mocht Niek trakteren en om 11.15 uur zijn Mark, Laura en ik naar de Peuterspeelzaal gegaan omdat Bas zijn verjaardag mocht vieren. Er werden 3 kaarsjes aangestoken op een speelgoedtaart, Bas mocht met zijn kroon op in de verjaardagsstoel zitten en nadat er voor hem gezongen werd, mocht hij de kaarsjes uitblazen. Er werden nog meer liedjes gezongen, aan Bas zijn oren getrokken, hij mocht een cadeautje uit de grabbelton halen en hij mocht zijn traktatie uitdelen. Ik had een kleurboekje met daarop een stoombootje met een doosje krentjes, 2 schuimpjes en een chocolade-sinterklaasje en -zwarte pietje. Voor de juffen had Bas een Mickey-Mouseblik met chocolaatjes. Hij vond het erg spannend, maar heeft er wel van genoten. ’s Middags ben ik met Bas nieuwe schoenen gaan kopen. We waren al snel geslaagd en toen we over de markt liepen, kwamen we Zwarte Piet tegen! Bas heeft pepernoten en een cadeautje van hem gekregen. Ook vandaag heeft Bas het niet zo goed gedaan op de wc.
Op 29 november zijn Bas, Mark en Laura even bij opa en oma Van Mierlo geweest, toen ik boodschappen aan het doen was. ’s Middags zijn we met zijn vieren de eendjes brood gaan geven en hebben we een stukje gewandeld. Na het avondeten hebben Bas en Laura fijn in bad gespeeld.
We hebben op 30 november Bas zijn 3e verjaardag gevierd. Om 08.30 uur heb ik Bas en Laura wakker gemaakt ;-) en heeft Bas bij ons op bed zijn cadeau uitgepakt. Hij was helemaal blij met zijn Lego trein! Na het ontbijt hebben Mark en Bas samen de Lego-trein opgebouwd. Toen tante Willeke, oom Arjan, opa en oma Van Aerle, tante Maartje, oom Tom en Eline er waren, hebben we de sterrensisser op de taart aangestoken, “lang-zal-hij-leven” gezongen en de taart aangesneden. Later kwamen ook tante Monique, oom Anton, Esther en Lars en opa en oma Van Mierlo. Bas heeft een mooie brandweerauto gekregen, die echt water kan spuiten, een stoere Cars-step, potloden en stickers gekregen, een keukentje en mooie kleren. Het was gezellig en Bas, Laura, Eline, Esther en Lars hebben fijn gespeeld en de polonaise gedanst. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars gingen als eerste weer naar huis. Met de rest hebben we broodjes met knakworstjes en salade gegeten. ’s Middags heeft Bas fijn gespeeld met zijn nieuwe speelgoed.
Op 01 december zei Bas dat hij écht jarig was en dat hij wilde dat we nog even “lang-zal-hij-leven” zongen ;-). Hij heeft nog een paar kaarten gekregen vandaag en ook een video-boodschap van… Sinterklaas!!! Daar was hij erg van onder de indruk. Dank je wel, Sinterklaas! We zijn op de fiets boodschappen gaan doen en Bas mocht het toetje voor vanavond uitzoeken: geen planes-toetje, geen danoontje, maar chocolademousse met slagroom! ’s Middags hebben Bas, Laura en ik lekker nog een stukje taart opgepeuzeld. Bas heeft de hele dag gespeeld met zijn nieuwe speelgoed. Hij ging op de step naar de wc ;-), zette de Lego-trein aan (die toch wel erg vaak “ik-deed-niets, dat-deed-hij-vanzelf” ontspoorde), heeft zijn puzzelstukjes in zijn nieuwe keukentje gekookt en ook de brandweerauto zag en hoorde ik regelmatig langsrijden. Na het avondeten hebben Mark en Bas de trein boven opgeruimd, want nu heeft Bas zijn eigen trein, waar hij echt mee mag spelen.
Bas is op 02 december naar de Peuterspeelzaal geweest. Ik zou samen met Laura naar Corinne in Eindhoven gaan, vandaar dat we Bas met de auto weg zouden brengen. We zaten met zijn drieën in de auto, toen die niet wilde starten. Heel snel heb ik Bas en Laura op de fiets gezet en gelukkig waren we nog net op tijd. Bas heeft het weer goed naar zijn zin gehad. Zwarte Piet was geweest; alle kindjes hadden pepernoten in hun schoen (die hadden ze vorige week op school beschilderd) en een magisch tekenbord. Thuis heeft Bas weer fijn gespeeld, al had hij vandaag wel wat vaker “ruzie” met Laura, omdat ze met hetzelfde wilden spelen, omdat Bas nogal wild met zijn step of loopauto rondcrosste of omdat Laura zich met Bas zijn puzzels bemoeide.
Op 03 december kwamen Fanny, Jessie (die zit bij Bas in de klas) en Noud spelen. Bas en Jessie hebben een tijdje samen gepuzzeld en fijn binnen en buiten gespeeld. Ook Noud en Laura gingen mee buiten spelen. Het was erg gezellig en de kindjes hebben alle 4 fijn gespeeld. Laat in de middag zijn we boodschappen gaan doen. Bas heeft vandaag erg vaak in zijn broek gepoept en hij heeft mij in mijn been gebeten toen ik zijn bibs afveegde. Morgen gaan we proberen hoe het gaat als we terug gaan naar 2 zakjes Forlax in plaats van 3.
Bas zegt geen papa en mama meer, maar pappie en mammie. Geen idee hoe hij daarbij komt, maar het klinkt wel schattig ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative