Untitled
12 dec 2014
week 158: 4 t/m 10 december

Op 04 december zijn we een stukje gaan wandelen. Laura zat in de kinderwagen en Bas ging op zijn step, voor de eerste keer “op straat”. We zijn naar de pauw gewandeld en omdat het koud was en Bas zijn been af en toe pijn deed van het steppen, zijn we daarna weer naar huis gewandeld. ’s Middags waren Bas en Laura erg vervelend. Bas poepte in zijn broek, duwde Laura om, pakte speelgoed van haar af, duwde de boeken in de boekenkast omver, zat met de deuren te zwaaien als Laura er in de buurt zat, gooide de puzzelstukjes op de grond en rende er doorheen; hij was erg druk en erg vervelend! Na het avondeten hebben Mark en Bas een mooie garage gebouwd van de Lego, die Bas ook meteen maar weer heeft gesloopt… Toen Bas vroeg waar ik ging poetsen, zei ik dat ik de studeerkamer nog moest poetsen en toen zei Bas: “Mama! Papa heeft de trein afgebroken; heb jij geluk, kun je weer goed poetsen!” ;-)
Bas is op 05 december naar de Peuterspeelzaal geweest. Er waren vandaag maar 10 kindjes in plaats van 16, omdat er veel broertjes en zusjes studiedag hadden. Bas heeft het weer fijn gehad. Toen Laura en ik hem opgehaald hadden en we buiten de poort nog even met de moeder van Mats aan het praten waren, zei Bas dat hij moest plassen. De school was dicht en het was nog een heel eind naar huis, dus moest hij bij hoge uitzondering toch maar tegen een boom plassen… We hebben boodschappen gedaan en zijn daarna bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Tante Maartje en Eline kwamen ook en met zijn allen hebben we geluncht. Na het avondeten werd er hard op de achterdeur geklopt. Bas ging kijken en er stond een zak met cadeautjes op de stoep! Samen met Laura heeft hij de cadeautjes uitgepakt en ze hebben nog even fijn met hun nieuwe speelgoed gespeeld, voordat ze lief zijn gaan slapen.
Op 06 december hebben Bas en Laura fijn gespeeld. ’s Middags is Bas met Mark mee boodschappen gaan doen.
Bas en ik zijn op 07 december naar de Kleuterkerk geweest. Er waren veel kindjes en een van de kindjes werd tijdens de viering gedoopt. Bas durfde nog niet zo goed bij de andere kindjes te gaan zitten, hij wilde liever nog even bij mij in de buurt blijven. We hebben samen in de kring liedjes gezongen, Bas heeft een kaarsje aangestoken, ranja gedronken en gekleurd. De man die gitaar speelt, vroeg of Bas ook even op de gitaar wilde spelen, maar dat durfde hij niet. Koetje durfde het wel ;-). Op de terugweg zijn we vlug nog een boodschap gaan doen. Bas was erg onder de indruk van de grote opblaaskerstman in de winkel, daar moest hij hard om lachen en hij is een paar keer teruggelopen om hem nog eens te bekijken ;-). Laat in de middag zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Toen we net naar huis wilden gaan, kwamen oom Anton, tante Monique, Esther en Lars. Bas, Laura, Esther en Lars gingen lief samen spelen; we zijn langer gebleven en hebben met zijn allen frietjes gegeten. Bas heeft het vandaag supergoed gedaan op de wc!
Op 08 december heeft Mark ’s morgens even thuis gewerkt, omdat ik naar de mondhygiënist moest. Toen ik boodschappen wilde gaan doen met Bas en Laura en ik mijn fiets aan het pakken was, was Laura op de trampoline aan het rondhopsen. De trampoline was nat, maar Laura bleef netjes overeind. Toen Bas zei dat hij ook ging springen, zei ik dat dat niet mocht, omdat Laura anders zou vallen, dat we konden gaan en hij maar alvast op de fiets moest komen zitten. Maar Bas wilde niet luisteren en sprong Laura omver. Haar broek was helemaal nat en ik moest haar omkleden voordat we op de fiets naar de winkel konden. Even later lag Bas languit op het gras en ook zijn broek en zijn handschoenen waren kletsnat. Toen ook Bas was omgekleed konden we eindelijk naar de winkel, Bas met mijn handschoenen aan ;-). Bas heeft bijna de hele dag gepuzzeld. Toen hij alle puzzels gemaakt had, begon hij weer vooraan. Vandaag heeft Bas het weer super goed gedaan met naar de wc gaan… tot net voordat hij naar bed moest, toen was hij zo druk aan het spelen dat hij in zijn broek poepte.
Bas is op 09 december naar de Peuterspeelzaal geweest. De juf had al eerder gezegd dat Bas zich steeds meer op zijn gemak voelt, dat hij wat losser is en steeds meer vertelt. Vandaag had hij toen ze aan het kleuren waren de potloden op de grond gegooid (“grapje van Bas”). De juf moest er wel mee lachen, ze vond het erg leuk dat hij zich zo thuis voelt, maar hij moest natuurlijk wel even zelf de potloden oprapen. Ben benieuwd wat voor kattenkwaad hij verder nog gaat uithalen op school… ’s Middags was het drama. Ik kan me niet herinneren dat er een dag geweest is dat Bas zó vaak in zijn broek gedaan heeft...
Op 10 december zijn we voor Bas een jas gaan kopen. We zijn goed geslaagd, maar het viel niet mee met Bas en Laura: ze zaten samen een filmpje te kijken, maar Bas was boos als Laura op het gele krukje ging zitten; Laura had haar laarsjes uitgetrokken; Bas wilde niet staan bij het passen van de jas; Bas moest plassen (dat mocht, maar ik moest Laura dragen, haar laarsjes en Bas zijn das, handschoenen en de rugzak met reservekleren; Bas kon/wilde niet zelf op de wc zitten, die moest ik vasthouden, waardoor Laura er op haar sokjes vandoor kon gaan. Gelukkig kon ze niet ver weg en kwam ze niet verder dan de kantine). Toen Bas daarna nog even een jas moest passen, sjokte Laura tussen de rekken door. Bas wilde graag de Planes-jas. Toen ik dan eindelijk met Bas en Laura bij de kassa stond om de jas te betalen, vroeg de winkeljuffrouw of ik nog 5 minuutjes wilde wachten, want dan was het 17.00 uur en ging er een actie in. Het wachten bleek de moeite waard, want ik kreeg maar liefst 60 % korting! We zijn nog even een boodschap gaan doen, hebben daarna met zijn drieën gegeten (Mark was squashen) en daarna hebben Bas en Laura nog even gespeeld.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative