Untitled
19 dec 2014
week 159: 11 t/m 17 december

Op 11 december heeft Bas zijn “eigen” kerstboom versierd. We zijn bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Tante Maartje was er ook. We hebben gezellig samen wat gedronken en Bas heeft met opa een puzzel gemaakt. Samen met opa en oma hebben we geluncht, daarna zijn we naar huis gegaan. ’s Middags kwamen Lieke, Julian en Sophie op bezoek. Bas wilde niet “samen spelen”, hij wilde puzzelen ;-).
Bas is op 12 december naar de Peuterspeelzaal geweest. Toen ik hem kwam halen, had hij een reservebroek van school aan; hij had 2x in zijn broek gedaan... Tot nu toe is het op school altijd goed gegaan (op 1 ongelukje met de ranja na), maar vandaag had hij 2x in zijn broek geplast en zat er wat poep in zijn onderbroek. Hij vond het wel heel erg zeiden juf Astrid en juf Suzanne. Ook thuis heeft Bas weer vaak in zijn broek geplast en gepoept. We zijn ’s middags bij tante Maartje en Eline op bezoek geweest. Ook hebben we oom Tom nog even gezien. Daarna zijn we nog even boodschappen gaan doen.
Op 13 december kwam tante Willeke mij ’s morgens al vroeg halen om samen met tante Maartje en opa en oma Van Aerle te gaan winkelen. Bas, Laura en Mark zijn ’s morgens bij tante Monique, oom Anton, Esther en Lars op bezoek geweest. De kindjes hebben fijn gespeeld. ’s Middags zijn Bas, Laura en Mark bij Fanny op de verjaardag geweest. Ook daar heeft Bas fijn gespeeld. Zo fijn dat hij zei dat hij nog wilde blijven om te spelen toen Mark zei dat ze naar huis gingen. Bas heeft aan Fanny gevraagd of hij nog eens mag komen spelen ;-).
Lars kwam op 14 december met Bas Planes kijken. Bas keek er naar uit en vroeg wanneer Lars kwam. Ik zei dat hij zou komen als Laura naar bed ging. Om 09.30 uur vroeg Bas of Laura niet alvast naar bed kon ;-). Bas heeft een hele tijd naast Lars op de bank naar Planes gekeken, met een bakje chips erbij, en toen duurde het hem toch echt te lang en is hij gaan puzzelen. Toen Laura wakker werd, zijn Mark, Bas, Laura, Lars en ik naar opa en oma Van Mierlo gegaan, waar tante Monique ook was.
Bas moest op 15 december om 08.30 uur al op het consultatiebureau zijn. Eerst hebben we Laura naar opa en oma Van Aerle gebracht. Bas was 94,7 cm en woog 12,85 kg. Met de arts heb ik het gehad over eventuele kleurenblindheid (Bas haalt rood en groen regelmatig door elkaar, maar de arts gaf aan dat dat pas te testen is als hij cijfers kan lezen en ze kunnen er toch niets aan doen, mocht hij echt kleurenblind zijn) en de zindelijkheid (de arts dacht dat het misschien zinvol was om terug te gaan naar de luiers, maar omdat Mark en ik dat niet zien zitten, omdat Bas het echt wel kan (hij doet de laatste tijd vaak in zijn broek, maar er zijn ook dagen dat hij keurig alles op de wc doet en als we ergens op bezoek zijn of zelf bezoek hebben, dan doet hij ook eigenlijk nooit in zijn broek, maar gaat hij altijd netjes op tijd naar de wc) en toen adviseerde ze om dan toch maar het consult met de kinderarts af te wachten in januari). Bas moest verder wat vormpjes in een vormenstoof doen. De kinderarts pakte 3 van de 4 vormpjes uit de stoof, gaf de vormpjes en de stoof aan Bas en die haalde eerst het 4e blokje er ook nog uit, want die moest er ook opnieuw in ;-). Hij moest een trein bouwen van blokjes en een lijn tekenen, dat ging prima. Verder werd er naar zijn hart en longen geluisterd en moest hij een ogentest doen. Op de onderste rij waren er een paar plaatsjes die hij niet goed kon zien, maar ook een aantal die hij wel zag. Hij blijft aan de kleine/lichte kant van de middellijn zitten, maar hij ontwikkelt zich prima. We zijn bij opa en oma Van Aerle wat gaan drinken en Bas heeft met opa puzzels gemaakt. Daarna hebben we een boodschap gedaan en toen we in de parkeerkelder in de auto zaten, zei Bas dat hij moest plassen… Bas is vlug nog even bij oma naar de wc geweest. We hebben weer stickervellen opgehangen: bij iedere plas die netjes in de wc gaat en voor iedere keer dat Bas op de wc poept, mag hij weer een sticker plakken. Als het “plas”- en het “poepvel” allebei vol zijn, gaan we een cadeautje uitzoeken.
Ik heb Bas op 16 december weer naar de Peuterspeelzaal gebracht. Hij is lief geweest en heeft fijn gespeeld. Met Laura ben ik hem weer gaan halen. ’s Middags thuis heeft hij 3 x in zijn broek geplast (maar gelukkig ging het op de Peuterspeelzaal wel goed), maar het poepen ging wel keurig op de wc.
Op 17 december zijn opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Bas heeft trots zijn kerstboom, zijn Sinterklaascadeaus en zijn puzzelkunsten geshowd. Bas had een kaart getekend voor Jessie, die is al voor de 2e week niet op de Peuterspeelzaal geweest omdat ze ziek is. Toen Bas de kaart in de brievenbus wilde stoppen, deed Fanny, de moeder van Jessie, de deur open. We hebben even met haar gepraat, door het raam naar Jessie gezwaaid en de kaart afgegeven. Daarna zijn we naar de winkel geweest. Poesje wilde na de lunch Cars kijken ;-) en Bas heeft toen maar mee gekeken.
Bas en Laura zitten elkaar steeds te vervelen. Laura pakt de puzzelstukjes van Bas af, trekt aan zijn trui of duwt hem; Bas pakt snel het speelgoed waar Laura mee wil gaan spelen af of trekt aan haar staartje. Vandaag heeft Bas Laura in haar been gebeten...
Bas en Laura willen bij het eten steeds de kaarsjes aan. Na het eten mag Bas het kaarsje in de sneeuwpop uitblazen.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative