Untitled
09 jan 2015
week 162: 1 t/m 7 januari

Op 01 januari werd Bas om 08.15 uur wakker en Laura heeft tot 08.30 uur geslapen; wat een luxe! We zijn ’s ochtends bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars kwamen ook en Esther, Lars, Bas en Laura hebben fijn gespeeld. Na Laura’s middagdutje zijn we samen met tante Maartje, oom Tom, Eline, tante Willeke en oom Arjan bij opa en oma Van Aerle geweest. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld. We hebben met zijn allen Chinees gegeten en op de daktuin sterrensissers afgestoken.
We zijn op 02 januari boodschappen gaan doen. Toen we thuis wegreden, startte mijn auto moeilijk. Dat deed hij de afgelopen dagen wel vaker, maar soms startte hij ook juist heel makkelijk. We hadden de boodschappen gedaan en zaten weer in de auto, en toen deed mijn auto helemaal niets meer… Na een paar keer om hulp vragen, was er iemand die tijd had om te helpen. Hij heeft eerst zelf geprobeerd of hij mijn auto kon starten, maar hij deed echt niets. Hij heeft mijn auto geduwd, zodat ik hem ergens neer kon zetten waar hij er met zijn auto makkelijk bij kon. Met de startkabels startte mijn auto gelukkig wel meteen. Ik ben langs de garage gereden om te kijken of die open was, heb draaiende motor de boodschappen met de reservesleutel uit de achterbak gehaald, de kinderwagen ingeladen en ben weer naar de garage gereden. Daarna zijn we met zijn drietjes naar huis gewandeld.
Op 03 januari was het slecht weer. We hebben de kerstbomen opgeruimd en Bas heeft zelf alle ballen en de slinger uit hun eigen boompje gehaald. Bas zei tegen Snowy (waar niet veel meer van over is): “Ik ben een grote jongen, Snowy”. Toen zei ik/Snowy: “ik was ook een grote jongen, maar ik word steeds kleiner”. Zegt Bas: “Jij bent een meisje, Snowy, jij hebt toch geen plasser!” Bas en Laura hebben fijn gespeeld, al waren ze af en toe wel weer behoorlijk druk.
We zijn op 04 januari ’s morgens bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Bas heeft weer fijn gepuzzeld. Toen Laura in bed lag, hebben we spelletjes gedaan (Lottino en Poepie Knor), wat hij erg leuk vond. Toen Laura wakker was, zijn we met zijn vieren een stuk gaan fietsen.
Op 05 januari zijn we boodschappen gaan doen. Bas heeft in de garage een stukje op de driewieler gefietst. Dat hebben we al eerder geprobeerd, maar omdat hij toen niet wilde luisteren hoe hij moest trappen, hebben we het maar opgegeven. Nu zette hij zijn voeten wel op de trappers en ging het redelijk goed. ’s Middags zijn we, Laura in de kinderwagen en Bas op de step, naar de garage gewandeld om mijn auto op te halen. Bas heeft zich vandaag verveeld, fijn dat hij morgen weer naar de Peuterspeelzaal kan. Esther was zogenaamd bij hem. Iedere keer als hij wat ging doen (kleuren, puzzelen, kleien), zei hij na 5 minuten weer: “mam, Esther heeft geen zin meer, wat moeten we nu gaan doen?”
Bas is op 06 januari weer naar de Peuterspeelzaal geweest. We hebben samen een puzzeltje gemaakt en daarna heeft Bas ons uitgezwaaid. Toen Laura en ik Bas kwamen ophalen, waren ze buiten aan het spelen. Bas zat in het huisje bij de glijbaan en zwaaide enthousiast toen hij ons zag. Toen alle peuters al op de rand van de zandbak zaten om het afscheidsliedje te zingen, zat Bas nog steeds in het huisje. Hij riep de juffrouw, maar die hoorde hem niet. Blijkbaar durfde hij niet meer van de glijbaan af en juf Suzanne heeft hem uiteindelijk van het trapje af gedragen. We hebben snel nog even een boodschap gedaan. Thuis heeft Bas fijn gespeeld, al was hij met vlagen wel heel erg druk.
Op 07 januari zijn we boodschappen gaan doen. Daarna zijn we bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Bas en Laura hebben fijn gespeeld en we hebben met zijn allen geluncht. Tante Maartje en Eline kwamen ook nog. Bas heeft het vandaag erg slecht gedaan; hij heeft 4 x in zijn broek gepoept en 1x zat echt alles onder de poep (zelfs de vloer en de muur van de wc!). Ik ben echt af aan het tellen totdat we de 19e naar de kinderarts kunnen om een oplossing te zoeken voor dit probleem, want af en toe is het echt te veel. We zijn 15 oktober begonnen met de Forlax en vanaf die dag heeft Bas 21 dagen niet in zijn broek gepoept en alle andere dagen minstens 1 en soms wel 4x op een dag. Het probleem is begonnen toen er ontlasting “vast” zat in zijn darmen, waardoor hij “overloop-diarree” had, maar dat is al heel lang niet meer het geval. Nu heeft zijn ontlasting de goede dikte en het doet echt geen pijn meer om te poepen, hij doet het alleen de helft van de tijd niet op de wc.
Laura vindt het leuk om Bas te duwen als hij op de loopfiets of in de loopauto zit. Nu moet Bas nog even leren dat hij dan niet te hard moet gaan, want dan kan Laura haar eigen beentjes niet meer bijhouden.
Bas en Laura gaan steeds vaker “dansen”. Dan staan ze op één plek en draaien net zolang dezelfde kant op totdat er een (of twee) omvallen.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative