Untitled
30 jan 2015
week 165: 22 t/m 28 januari

Op 22 januari was Bas ’s morgens niet in zijn hum. Ik mocht Laura niet uit bed halen, mocht haar niet aankleden, hij moest overal om huilen en hij wilde niet eten en drinken. Na het ontbijt zei hij dat hij naar bed wilde en toen heeft hij nog een uurtje geslapen. Eigenlijk zou Bas ’s middags naar de kapper gaan, maar die heb ik maar afgebeld. Toen Laura ’s middags naar bed ging, wilde Bas ook weer naar bed en toen heeft hij weer ruim 2 uur geslapen. Hij is van zijn bed op de bank gaan liggen, heeft televisie liggen kijken en heeft de hele dag niet gespeeld. Ook eten en drinken deed hij nauwelijks. Wel wilde hij een peertje, maar de halve peer die hij op had, eindigde samen met Koetje, de kussensloop en de plaid in de wasmachine… ’s Nachts moesten we er vaak uit, omdat Bas naar de wc moest of wilde drinken.
Bas is op 23 januari niet naar de Peuterspeelzaal geweest, omdat hij nog ziek is. Hij heeft vandaag wel wat beter gegeten en gedronken, maar hij heeft overdag 2 x in bed liggen slapen en heeft ook nog veel op de bank gelegen. Toen ik de badkamer aan het poetsen was, heeft hij een tijdje fijn in bad gespeeld.
Op 24 januari sneeuwde het. Bas, Laura en ik hebben fijn even in de tuin in de sneeuw gespeeld. We hebben een nieuwe Snowy gemaakt, al stond hij niet zo stevig als de vorige, en Bas en Laura hebben even op de slee gezeten, maar dat vonden ze allebei niet zo leuk. ’s Middags zijn we naar de verjaardag van Esther en Ruben in Best geweest. Toen we thuiskwamen, was er van Snowy al niet meer veel over, want het heeft flink gedooid. Na het avondeten hebben Bas en Laura in bad gespeeld. Bas is nog niet helemaal fit, maar hij heeft geen koorts meer, speelt weer een stuk meer en eet en drinkt een stuk beter.
Op 25 januari zijn we naar de open dag van 2 basisscholen geweest. We zijn eerst bij de Willibrordusschool geweest, waar we een rondleiding kregen van een leerling van groep 8. Ze heeft ons alle lokalen laten zien en vroeg steeds of Bas wilde knutselen, of verven, of zich laten schminken, maar Bas wilde niets, zelfs geen spekje. We hebben Fanny nog even gesproken en zijn daarna naar de Tijl Uilenspiegelschool geweest, waar Bas nu ook op de Peuterspeelzaal zit. Daar hebben we ook een rondleiding gekregen. We zijn begonnen bij de kleuterklassen, zijn nog even bij de Peuterspeelzaal geweest, waar Bas en Laura een ballon kregen van juffrouw Astrid. Daarna hebben we de lokalen van de onderbouw bekeken en daarna boven de lokalen van de bovenbouw. Onze voorkeur voor de Tijl Uilenspiegel is nog meer bevestigd en we gaan Bas daar dan ook inschrijven. ’s Middags is Bas met Mark mee naar tante Monique en Esther geweest. Bas heeft fijn gespeeld.
Op 26 januari was Bas toch nog niet helemaal fit. Hij heeft veel op de bank televisie liggen kijken, wat hij anders bijna nooit doet. Meestal kijkt hij maar even en dan gaat hij weer wat anders doen. Hij heeft wel af en toe gespeeld en ’s avonds voor het eerst weer goed gegeten.
Mark heeft Bas op 27 januari naar de Peuterspeelzaal gebracht, terwijl ik Laura naar opa en oma Van Aerle bracht. Daarna ben ik ook nog even naar de Peuterspeelzaal gegaan. Mark en ik hadden daarna een afspraak op de basisschool om Bas in te schrijven. ’s Middags zou de kapper komen en Bas zat al een tijdje voor het raam te kijken of ze er al was, totdat ze belde om te zeggen dat ze vergeten was op te schrijven dat ze bij ons zou komen; zij zat op ons te wachten, terwijl wij op haar aan het wachten waren. Omdat het niet meer lukte om Bas vandaag nog te knippen, heeft ze ons morgenvroeg om 08.30 uur ingepland. Dat wordt weer vroeg opstaan ;-). Laura voelde zich niet lekker vandaag en Bas kwam heel schattig voor Laura staan, met zijn hoofd wat schuin om Laura aan te kijken om haar te vragen: “Zullen we anders samen weer eens een stukje gaan lopen, Laura? Of wil je samen met mij televisie kijken?”
We zijn op 28 januari al vroeg naar de kapper geweest voor Bas. Bas deed het supergoed! Hij klom zelf in de stoel en bleef heel mooi stil zitten. Hij mocht zelf de “blazer” aanzetten en was helemaal trots op zijn nieuwe kapsel! Op de terugweg zijn we nog even naar de nieuwe basisschool van Bas gereden om de inschrijfformulieren af te geven. Thuis hebben Bas en Laura lief gespeeld. Na haar middagdutje zijn Bas, Laura en ik naar oma Van Mierlo gegaan, die vandaag 65 jaar werd. Lars was er ook. We hebben wat gedronken en gebak gegeten en Bas, Laura en Lars hebben fijn gespeeld en rondgerend. Mark, oom Anton, tante Monique en Esther kwamen later ook. We zijn met zijn allen bij de Chinees gaan eten. Bas heeft niet erg veel gegeten, maar is wel lief geweest en heeft fijn met Esther en Lars rondgewandeld.
Bas en Laura kunnen heel lief samen televisie kijken, totdat Laura Bas gaat aaien of tegen hem aan gaat hangen, daar moet Bas niets van hebben en dan gaat het er soms wat minder lief aan toe ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative