Untitled
20 feb 2015
week 168: 12 t/m 18 februari

Op 12 februari kwamen Finn (die zit bij Bas op de Peuterspeelzaal), zijn zusje Lis en moeder Hilke op bezoek. Bas, Laura, Finn en Lis hebben erg fijn gespeeld en het was erg gezellig. Helaas heeft Bas vandaag weer een paar keer in zijn broek gepoept. Het is zó frustrerend te weten dat Bas het zo goed kán, maar het om de een of andere reden niet doet! De ontlasting is zeker niet te dik, het doet hem geen pijn als hij moet poepen, we weten echt niet meer wat we nog kunnen doen.
Omdat het carnaval was, is Bas op 13 februari als muis verkleed naar de Peuterspeelzaal geweest. Omdat tante Willeke met haar 3 katten bij ons was vanwege een bezichtiging ben ik Bas alleen weg gaan brengen en is Laura bij tante Willeke gebleven. Bas heeft het erg fijn gehad op de Peuterspeelzaal! Ze zijn met zijn allen naar de optocht van de basisschool gaan kijken, hebben carnavalsmuziek geluisterd, gehost, chips gegeten en het afscheidsfeestje van Finn gehad. Toen ik Bas wilde gaan halen, bleek Laura 40,3 te hebben. Ik wilde niet teveel met Laura sjouwen en natuurlijk ook niet dat ze andere kinderen aan zou steken, dus ben ik bij Laura in de auto gebleven en heb ik de moeder van Finn gevraagd om Bas mee naar buiten te nemen. We zouden vandaag eigenlijk bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen, maar dat ging niet omdat Laura ziek was. Bas wilde toch graag naar opa en oma en daarom is tante Maartje hem op komen halen. Bas, tante Maartje, Eline en opa en oma hebben gezellig geluncht. Bas is heel lief geweest en heeft goed gegeten. Toen Bas weer thuis kwam, heeft hij samen met Laura televisie gekeken. Samen met Mark is Bas mee frietjes gaan halen. Na het eten is hij ook nog mee boodschappen gaan doen. Hij is vandaag heel lief geweest, heeft niet in zijn broek gedaan en heeft keurig op de wc gepoept!!!
Op 14 februari is Bas met Mark mee naar de Praxis en de stort geweest. Bas heeft vandaag weer keurig op de wc gepoept; zo fijn dat het nu weer een paar dagen goed gaat! Na Laura’s middagdutje ben ik met Bas naar tante Maartje en oom Tom geweest, omdat ze vandaag 9 jaar getrouwd zijn. Omdat Laura koorts had, is ze met Mark thuis gebleven. Opa en oma Van Aerle, tante Willeke en de andere opa en oma van Eline waren er ook. Samen met Eline, tante Willeke en oma heeft hij fijn buiten gespeeld op het klimtoestel voor het huis. Na het eten hebben Bas en Laura fijn in bad gespeeld. Toen we het er over hadden dat Bas en ik morgen carnaval zouden gaan vieren, zei Mark: “O, Bas, en gaan jullie dan helemaal uit je dak?” Toen zei Bas: “Nee, papa, toch niet uit ons dak; uit de deur!”
We zijn op 15 februari bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Bas heeft even gepuzzeld, totdat hij zei dat hij zó moe was. Hij is bij mij op schoot gaan zitten en heeft daar gehangen totdat we weer naar huis gingen. Hij wilde op de bank liggen en Mark heeft hem op de bank een broodje gevoerd. Bas wilde toch mee carnaval gaan vieren en dus zijn Bas en ik samen met tante Maartje en Eline naar de Beekman geweest. Daar was een springkussen en een kleurhoek voor kinderen. Finn en Lis waren er ook. Bas moest even de kat uit de boom kijken en durfde niet goed op het springkussen, maar Eline heeft hem meegenomen en uiteindelijk durfde hij toch wel. Hij heeft een tijdje gespeeld en rondgerend met Eline en Finn en zijn glas appelsap dronk hij in één teug leeg. Toen was hij moe en wilde hij opgetild worden om door het raam naar de optocht te kijken. Zo hebben tante Maartje en ik een tijdje naar de optocht gekeken en daarna zijn we toch maar gegaan. Eenmaal buiten wilde Bas toch nog even naar de optocht kijken. Thuis is Bas weer op de bank gaan liggen. Hij voelde zich niet lekker, was moe en zijn buik deed pijn.
Op 16 februari zijn we al vroeg op de fiets naar de winkel geweest. Op de terugweg zijn we even langs het huis van Finn gefietst. Hij werd vandaag 4 jaar en Bas had een kaart voor hem getekend. Toen we weer thuis waren, kwamen opa en oma Van Aerle en tante Maartje en Eline op bezoek. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld. Eerst binnen en later ook lekker in de tuin. ’s Middags zijn Bas, Laura en ik een stuk gaan wandelen. Bas had zijn step meegenomen, maar na een tijdje ging hij toch liever lopen, omdat zijn been zeer deed. Hij rende steeds een stuk vooruit tot een punt dat we hadden afgesproken (de volgende lantaarnpaal, de rode auto…) en daar bleef hij keurig wachten totdat Laura en ik bij hem waren en we weer een ander punt afspraken. Ook heeft hij zelf gekeken als we moesten oversteken of er een auto of fiets aan kwam. Dat deed hij erg goed.
We zijn op 17 februari ’s middags bij tante Willeke op bezoek geweest. Bas en Laura hebben fijn gespeeld en vooral veel speelgoed uit de speelgoedkist gehaald ;-). Samen met tante Willeke is Bas bij de katten gaan kijken. Toen we bijna weer naar huis gingen, wilde Bas niet meer spelen en kwam hij bij mij op schoot zitten.
Op 18 februari zat Bas helemaal onder de rode bultjes toen hij ’s morgens opstond. Zijn gezicht, nek, buik, rug, armen, benen; alles zat onder. gelukkig jeuken de vlekjes/bultjes niet. Hij heeft ’s morgens wat gespeeld, maar de rest van de dag alleen maar op de bank gelegen onder een dekentje. ’s Morgens zijn opa en oma Van Aerle op bezoek geweest om op Bas en Laura te passen, zodat ik boodschappen kon gaan doen. Bas heeft niet zo veel gedronken, maar wel redelijk gegeten. Na het avondeten heeft hij fijn onder de douche gespeeld. ’s Avonds werd Bas wakker en werd hij erg onrustig. Hij moest zo huilen, dat hij zat te kokhalzen. Hij is nog even mee naar beneden gegaan om rustig te worden en daarna heeft hij de hele nacht doorgeslapen. Erg fijn, want de afgelopen nachten zijn we wel 4 of 5 keer uit bed gemoeten voor Bas.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative