Untitled
27 feb 2015
week 169: 19 t/m 25 februari

Op 19 februari was Bas nog even vlekkerig als gisteren. ’s Morgens had hij geen koorts en ging het goed met hem. Hij heeft rondgerend, Laura geklierd en gepuzzeld. Na de fruithap ging het ineens minder goed. Hij wilde op de bank liggen en daar heeft hij een hele tijd gelegen. We hebben samen televisie gekeken en daarna wilde Bas een spelletje doen, waarbij Bas lekker vals speelde ;-). Later in de middag ging het weer beter en heeft hij fijn gespeeld. Toen hij naar bed ging, had hij 38,5. ’s Nachts is Bas heel vaak wakker geweest.
Ook op 20 februari ging het met vlagen goed met Bas. Hij heeft een tijdje fijn gespeeld en ging daarna weer op de bank liggen. Hij heeft ’s middags een hele tijd bij ons op bed een film op de laptop liggen kijken. Toen Mark thuis kwam, ging het weer wat minder goed, maar na het eten hebben Mark, Bas en Laura fijn gespeeld toen ik boodschappen deed. Ook vandaag kwam de koorts niet boven de 38,5. ’s Avonds werd Bas zo erg overstuur dat hij moest overgeven (hij heeft verder geen diarree, hoeft niet over te geven en zijn koorts komt niet boven de 38,5 uit). En ook vannacht heeft Bas ons weer vaak geroepen.
Op 21 februari wilde Bas graag naar buiten en hebben we met zijn vieren even in de tuin gespeeld. Bas heeft fijn geschommeld. Het ging vandaag weer met vlagen: soms was hij erg hangerig en meuterig en soms speelde hij fijn. We hebben samen met de Lego gespeeld en spelletjes gedaan. Ik had voor Bas een prikblok meegenomen. Hij was er erg blij mee en heeft zijn best gekleurd en geprikt op de bank. We zijn nog even met zijn vieren naar de eendjes gewandeld, al waren die er niet en het begon ook nog te hagelen, waardoor het maar een heel kort wandelingetje werd. ’s Avonds heeft Mark Bas en Laura in bad gedaan.
Bas was op 22 februari even bijna vlekvrij. Het ging vandaag het grootste deel van de dag erg goed. Hij heeft weer redelijk gegeten, fijn gespeeld, maar ook lang naar treinen op youtube gekeken. We hebben spelletjes gedaan en met de Lego gespeeld. We hadden met Duplo hoogteverschil gemaakt in de spoorbaan van de houten trein, zodat de trein lekker hard naar beneden kon rijden. Dat viel niet mee, want Laura ging steeds op de rails zitten. De vlekken zijn af en toe nog wel zichtbaar, maar het ergste hebben we gehad.
Op 23 februari had Bas geen vlekken meer. Hij zag wel nog bleek en zijn ogen zijn wat donker, maar hij heeft ook al 5 nachten op rij niet goed doorgeslapen (we moeten er minstens 4 x per nacht uit en soms nog wel vaker). We hebben boodschappen gedaan en zijn bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Bas heeft gepuzzeld en met de “echte” Lego gespeeld. Hij wilde graag bij opa en oma lunchen, dus dat hebben we gedaan. Thuis was Bas erg moe en hij wilde op de bank naar de treinen op youtube kijken. Hij is in slaap gevallen en toen hij wakker werd, had hij 39,9!
Ik ben op 24 februari met Bas naar de huisarts geweest. Opa en oma Van Aerle hebben op Laura gepast. Bas deed het erg goed bij de huisarts. Hij ging netjes zitten, liet goed zijn temperatuur (37,6) opmeten en op zijn buik en rug kloppen. Omdat zijn oren er niet helemaal goed uitzagen en omdat het anders te lang gaat duren voor hij helemaal is opgeknapt, heeft de huisarts antibiotica voorgeschreven. Toen we weer weg gingen, stond Bas enthousiast met Koetje naar de huisarts te zwaaien. We zijn naar de apotheek geweest en daar moest ik Bas de hele tijd dragen. Toen we nog even wat dronken bij opa en oma, ging het weer goed met Bas. Hij heeft een heel stuk gerend toen we naar de auto liepen en enthousiast gezwaaid naar opa en oma. Toen we thuis kwamen, zei Bas: “mama, ik heb vandaag een fijne dag” ;-). Het fijne was over toen hij zijn antibiotica moest binnenkrijgen. Hij heeft er bijna 45 minuten over gedaan en het was één groot drama. ’s Middags had hij weer 39,2 en heeft hij een tijdje op de bank geslapen. Ook ’s avonds ging het maar moeizaam met de antibiotica. Nog 18 x te gaan . ’s Nachts was het nog veel erger dan de voorgaande nachten. We hadden afgesproken dat we Bas, als we er vannacht weer zo vaak uit moesten, bij ons in bed zouden laten slapen, zodat we in ieder geval voor Koetje, een slokje drinken en jeukende voeten niet uit bed zouden hoeven. Toen we Bas vroegen of hij bij ons in bed wilde slapen toen hij ons riep, wilde hij dat eerst niet. Later kwam hij zelf aangesjokt en wilde hij toch bij ons in bed. En vanaf dat moment hebben we alledrie niet meer kunnen slapen. Bas bleef steeds klagen en draaien, dus dat was ook geen succes. Toen we eindelijk in slaap vielen, hebben Bas en ik zo liggen snurken, dat Mark maar in Bas zijn bed is gaan liggen ;-).
Op 25 februari ging het ’s morgens erg goed met Bas. Hij heeft niet gegeten, maar wel goed gedronken. Hij heeft flink met Laura geruzied (al het speelgoed dat Laura had, wilde Bas hebben en andersom, vooral de kassa was favoriet. Toen Bas uiteindelijk de kassa “gewonnen” had, moesten alle kleurtjes en legoblokjes die Laura wilde van Bas eerst over de kassa, maar dat wilde Laura uiteraard niet). Na Laura’s middagdutje zijn Bas en Laura in bad geweest. ’s Avonds hadden we een etentje vanwege de verjaardag van tante Zus. Omdat Bas niet fit genoeg was en nauwelijks eet, is Mark met Bas thuis gebleven en zijn alleen Laura en ik gegaan.
De antibiotica neemt Bas nu erg goed in met chocomel. Hij neemt een heel grote slok, zegt dan “gad-ver-dam-me!” (dat vindt hij érg leuk) en neemt weer een slok, totdat het op is.
We hadden het onder het eten over boederijdieren, wat ze doen en de geluiden die ze maken en toen Mark vroeg: “en waar komen eieren vandaan?” zei Bas: “uit een pak”…








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative