Untitled
03 apr 2015
week 174: 26 maart t/m 1 april

Op 26 maart zijn we ’s morgens boodschappen gaan doen. Toen ik de fiets wilde pakken, wilde Bas van de glijbaan. Ik zei dat dat niet kon omdat die nat was, maar Bas luisterde niet en ging er toch van af. En dus konden we, toen Bas en Laura eindelijk allebei klaar waren (haren gekamd, jassen en schoenen aan, naar de wc geweest), weer terug naar binnen om Bas een droge broek aan te doen. Na Laura’s middagdutje hebben we gezellig met zijn drietjes gekleid.
Bas is op 27 maart naar de Peuterspeelzaal geweest. Hij heeft het goed naar zijn in gehad. Toen Laura en ik hem weer hadden opgehaald, hebben we boodschappen gedaan en daarna zijn we bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. Tante Maartje en Eline waren er ook. Bas heeft lekker gesmuld van de poffertjes. Na Laura’s middagdutje hebben we een tent gemaakt van een oud dekbedovertrek over de eettafel. Toen Bas ’s avonds laat naar de wc moest en ik hem daarna weer in bed legde, gaf ik hem net als anders nog een kus en zei: “mama houd van jou”. Zegt hij terug: “Ik hou ook van mij”… ;-)
Op 28 maart zijn Bas en Laura bij Mark thuis gebleven, toen ik bij tante Willeke in huis was voor de Open-Huizen-dag. Bas en Laura hebben met vlagen lief gespeeld, maar waren met vlagen ook behoorlijk druk en wat minder lief ;-)…
We zijn op 29 maart ’s middags bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Annie, tante Monique, Esther en Lars waren er ook. Bas had van tante Annie een puzzel met een hondje erop gekregen. Samen hebben Esther, Lars, Bas (en Laura, al hielp het niet echt wat ze deed ;-)) de puzzel gemaakt. Ook hebben ze fijn verstoppertje gespeeld.
Bas, Laura en ik zijn op 30 maart met zijn drietjes gaan wandelen. Omdat het begon te regenen toen we onderweg waren, is het maar een korte wandeling geworden. Bas was erg druk en toen hij met zijn loopauto tegen de salontafel botste, schoof hij van het stoeltje af en kwam met zijn lip/tand tegen het stuur. Zijn lip bloedde en voor de eerste keer liet Bas het toe dat er een natte handdoek tegenaan gehouden werd. Afgelopen zaterdag heb ik een fietsje voor Bas gekocht. We hebben daar bij zijn 3e verjaardag helemaal niet aan gedacht (misschien omdat hij in de winter jarig is?), maar hij moet binnenkort wel leren fietsen. Omdat het in het weekend erg slecht weer was, heeft hij de fiets nog niet gekregen. Ik zei vandaag tegen Bas dat, als hij zijn stickervel weer vol heeft, hij een mooi cadeau krijgt, omdat hij nu al heel lang niet meer in zijn broek heeft gepoept, omdat hij steeds vaker zelf eet zonder dat we hem hoeven helpen en omdat hij al een paar weken ’s nachts doorslaapt (hooguit moeten we er 1 keer uit omdat hij moet plassen). Toen zei Bas: “Oooh, dan weet ik het al…. Ik denk…. een ballon. Of een nieuwe bellenblaas. Maar dat zien we nog wel…” ;-)
Op 31 maart is Bas naar de Peuterspeelzaal geweest. Toen Bas zijn puzzeltje af had en ik naar huis wilde gaan, begon Bas zomaar ineens hard te huilen. Hij pakte mijn jas vast en liet die niet los. Juf Ghislaine tilde Bas op en heeft mijn jas uit zijn hand moeten frotten. Gelukkig ging het snel daarna weer beter en heeft hij het toch naar zijn zin gehad. ’s Middags waren Bas en Laura erg druk. Wel hebben ze samen veel plezier gehad. Ze hebben doktertje gespeeld, Laura kwam met haar gezicht helemaal onder de stift helemaal blij de keuken binnenwandelen (“kijk, mama!”), ze gingen samen rondjes draaien totdat er iemand omviel en ze hebben samen Bumba gekeken, maar af en toe ging het ook wel eens mis en reed Bas bijvoorbeeld Laura omver met zijn loopauto. Toen hij Laura even te vervelend vond, zei hij tegen haar: “Ik ga een baan zoeken, net als papa…”
We zijn op 01 april bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Oma had onze oude Playmobil tevoorschijn gehaald en daar hebben Bas en Laura fijn mee gespeeld.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative