Untitled
17 apr 2015
week 176: 9 t/m 15 april

Op 09 april had ik samen met Bas een spelletje op de Wii gedaan en dat vond hij erg leuk. Toen ik ging strijken, wilde hij zelf nog een spelletje doen. Dat lukte hem niet zo goed en hij raakte helemaal overstuur. Toen ik zei dat het genoeg geweest was en dat hij het later nog maar eens moest proberen, werd het nog veel erger. Hij had helemaal een rood hoofd en zat met zijn armen zwaaien. Opa en oma Van Aerle kwamen op bezoek en toen was de frustratie gelukkig zo weer vergeten. Bas heeft trots zijn nieuwe fiets laten zien en hoe goed hij al kan fietsen. We hebben in de tuin van het zonnetje zitten genieten en Bas en Laura hebben fijn gespeeld. Na het avondeten hebben we met zijn vieren ook nog even fijn buiten gespeeld.
We hebben Laura op 10 april naar tante Maartje gebracht. Daarna heb ik Bas naar de Peuterspeelzaal gebracht. Ik kreeg een wel erg dikke knuffel toen ik weer moest gaan en hij stond enthousiast te zwaaien. Toen Laura en ik Bas weer op gingen halen, waren ze lekker buiten aan het spelen. Het was erg lekker weer! ’s Middags is Bas met de laptop bij ons op bed gaan liggen om naar de treinen te kijken, maar hij viel al snel in slaap. Toen hij wakker werd, was hij helemaal overstuur. Hij bleef maar huilen en toen ik Laura uit bed ging halen, mocht dat niet. Hij wrong zich steeds tussen mij en de commode in en duwde mij dan aan de kant. Ook beneden bleef hij huilen en zich aan mijn benen vastklampen. Laura huilde met hem mee en het viel niet mee om ze stil te krijgen. We zijn uiteindelijk op de fiets naar de bieb geweest, waar Bas zelf boeken heeft uitgezocht. Ook voor Laura heeft hij een boek uitgezocht ;-). We hebben nog even in de tuin gespeeld en voor het eerst hebben Bas en Laura samen in de tuin gespeeld zonder dat ik ook buiten was (ik was aan het koken, dus ik kon ze wel goed in de gaten houden). Toen Laura op de parasolvoet stond en er niet meer af durfde, ging Bas naar haar toe om haar een handje te helpen ;-)! Na het avondeten zijn Bas, Laura en ik voor Bas nieuwe schoenen gaan kopen. Toen we terug naar de auto liepen, zagen we opa Van Aerle met Max lopen en hebben we nog even gezellig met hem gepraat.
Op 11 april zijn Bas, Laura en ik ’s morgens vroeg boodschappen gaan doen. Daarna zijn we met zijn vieren naar Eindhoven geweest voor Laura’s verjaardagscadeau. Ze krijgt, net als Bas toen hij 2 werd, een nieuw bed. ’s Middags zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Toen tante Monique, Esther en Lars er ook waren, zijn we gaan geo-catchen. We zijn bij de molen geweest, waar een paar puzzels opgelost moesten worden om de coördinaten van “de schat” te vinden. Toen we die gevonden hadden, zijn we nog ergens anders geweest. Daarvoor hebben we eerst een stuk langs de akkers en door het bos moeten wandelen. Bas heeft lekker rondgerend en geklommen. Het duurde een tijdje voordat we hier de schat gevonden hadden, maar uiteindelijk is het gelukt.
Oom Tom vierde op 12 april zijn verjaardag. Na Laura’s middagdutje zijn we daar naar toe gegaan. Bas en Laura hebben fijn in de tuin gespeeld samen met Eline en Finn. We hebben gezellig met zijn allen broodjes gegeten, Bas en Laura hebben nog even met Eline voor op het veldje gespeeld en daarna zijn we naar huis gegaan.
Op 13 april kwam oma Van Mierlo op Laura passen, omdat ik met Bas naar de urotherapie moest in het ziekenhuis in Geldrop. De kinderarts waar we eerder geweest zijn met Bas heeft ons daarnaartoe doorgestuurd. We hadden om 14.30 uur een afspraak, maar werden pas rond 15.20 uur geroepen. Bas is ondanks het lange wachten lief geweest. Hij heeft een tekening gemaakt voor de mensen achter de balie waar we ons hadden moeten melden, we hebben samen een boekje gelezen en Bas heeft in het speelhuisje gespeeld. De afspraak bij de urotherapeut was een beetje overbodig. Ik had eerder al gebeld of het wel nodig was de afspraak door te laten gaan, omdat Bas al een hele tijd niet meer in zijn broek gedaan heeft en we eigenlijk alleen maar hoeven te weten hoe en wanneer we de Forlax af moeten bouwen. Dat had volgens mij ook wel telefonisch gekund, maar ze wilden toch graag dat we kwamen. We hebben dan ook heel veel langer moeten wachten dan dat we bij de therapeut gezeten hebben. We gaan nu van 1 naar ½ zakje per dag en dat gaan we 2 weken proberen. Als dat goed gaat, dan kunnen we helemaal stoppen. Op de terugweg was Bas in de auto in slaap gevallen. Ik heb hem wakker gemaakt bij de McDonalds en daar hebben we samen in het zonnetje een ijsje gegeten; dat was wel echt een geluksmomentje ;-). We zaten aan een tafeltje tegenover het spoor en Bas zat helemaal te genieten van de treinen die langs kwamen. Bas wilde ook nog van de glijbaan, maar dat durfde hij niet alleen en dus ben ik maar met hem mee gegaan ;-). Thuis hebben we samen met Laura in de tuin gespeeld.
Bas is op 14 april naar de Peuterspeelzaal geweest. Omdat het ’s morgens nog fris was op de fiets had ik hem een (dik) gebreid vest aangetrokken en een bodywarmer meegegeven voor als ze buiten zouden gaan spelen. Toen Laura en ik Bas op gingen halen, was het al aardig warm. En meneer zat in de zandbak te spelen, met een longsleeve, zijn gebreide vest én de bodywarmer aan… Niet zo handig van de juffen, die zelf zonder jas buiten stonden… ’s Middags kwam Ellen om Bas en mij te knippen. Bas heeft in zijn kinderstoel naar de treinen zitten kijken terwijl Ellen hem aan het knippen was. Hij heeft het erg goed gedaan. Daarna heeft hij fijn met Laura in de tuin gespeeld. Ze waren wel vervelend af en toe. Ze liepen steeds rond met kiezeltjes, de hele trampoline lag vol met zand uit de zandbak, alle stoepkrijtjes lagen in de zandbak en Bas heeft nogal wat blaadjes uit de heg geplukt en liep heen en weer met zwart zand uit de tuin.
Op 15 april kwam Mariëlle op bezoek. Bas en Laura hebben fijn samen buiten gespeeld. Na Laura’s middagdutje zijn we op de fiets boodschappen gaan doen. Op de heenweg zijn we bij een speeltuintje gestopt. Toen we weer thuis waren, hebben Bas en Laura weer in de tuin gespeeld. Ze hebben veel plezier samen, al gaat het natuurlijk ook wel eens mis. Toen we aan het eten waren, kwamen tante Maartje en oom Tom even op bezoek.
Het is fijn te weten dat Bas (nu) makkelijk vriendjes maakt. Laatst zei de moeder van Mats dat juf Astrid tegen haar had gezegd dat Mats altijd naast Bas wil zitten. De moeder van Finn vroeg of we nog eens af konden spreken, omdat Finn zo graag nog een keer met Bas wil spelen en de moeder van Lisa zei dat Lisa niets van jongens moet weten, maar dat ze gezegd had dat ze op de Peuterspeelzaal wel soms naast Bas gaat zitten, “want die is wèl lief”. Hopelijk blijft dat zo ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative