Untitled
30 okt 2015
week 204: 22 t/m 28 oktober

Op 22 oktober hebben Bas en Laura heel fijn geverfd. Bas heeft 2 houten 3D-puzzels geverfd; het grootste deel met een sponsje, want dat gaat sneller ;-). Na het avondeten heeft Bas nog druk aan een heel moeilijke puzzel van 200 stukjes gepuzzeld.
Bas heeft op 23 oktober fijn gespeeld bij de Peuterspeelzaal. We zijn boodschappen gaan doen en daarna bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Bas en Laura hebben heel fijn gespeeld.
Op 24 oktober zijn Bas, Laura en ik ’s morgens boodschappen gaan doen. ’s Middags zijn we met zijn vieren naar het bos geweest. We hebben een stuk gewandeld en daarna hebben Bas en Laura fijn in de speeltuin gespeeld! Mark is nog een heel stuk terug moeten lopen, omdat Laura Nijntje kwijt was… We hebben lekker frietjes gegeten en daarna hebben Bas en Laura fijn in bad gespeeld.
We zijn op 25 oktober bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Lucy was er ook. Bas heeft gepuzzeld en hij heeft Laura geholpen met haar puzzel. Dat doet hij heel lief. Hij wijst het stukje aan en als Laura het goed doet, zegt hij heel enthousiast: “Góéd zo, meisje!!!”
Op 26 oktober hebben Bas en Laura fijn samen in de tuin gespeeld. ’s Middags hebben we met zijn drietjes “propjes” gemaakt en opgeplakt op een tekening van Nijntje. Bas en Laura vonden het allebei erg leuk, al wilde Bas zelf niet helpen met propjes maken; hij plakte ze liever gewoon op ;-). Hij was af en toe erg gefrustreerd als een propje niet precies bleef zitten zoals hij wilde, maar uiteindelijk is zijn werkje heel mooi geworden en was hij er toch wel blij mee.
We zijn op 27 oktober boodschappen gaan doen. Bas ging op zijn eigen fiets en heeft het supergoed gedaan! ’s Middags kwamen oma Van Aerle, tante Maartje en Eline op bezoek. Het was erg lekker weer en we hebben lekker in de tuin gezeten. Ik ben vandaag weer begonnen een poging te wagen Laura zindelijk te krijgen. Bas was erg lief voor zijn zusje; als ze op het potje ging zitten, kwam hij Laura een boekje of haar Nijntje brengen.
Op 28 oktober hebben Bas, Laura en ik ’s morgens koekjes gebakken. We zijn vandaag lekker thuis gebleven, zodat we alle aandacht hebben voor Laura’s zindelijkheid. ’s Middags is oma Van Mierlo nog even op bezoek geweest. Bas heeft vandaag zijn schaar weer gevonden en heeft héél veel blaadjes in wel duizend stukjes geknipt. Ik kom overal piepkleine snippertjes tegen. Soms komt hij een snippertje brengen en dan zegt hij: “kijk mam, ik heb een vliegtuig voor jou geknipt!”
Bas en Laura kunnen heel lief samen spelen. Ze hebben vaak zoveel plezier met elkaar! Dan rollen ze samen over de bank (daar ben ik dan weer wat minder blij mee :-0), rennen rondjes rond de tafel, spelen verstoppertje of zitten te kleuren en dan vragen ze: “Voor wie is jouw tekening? Deze is voor jou!” en dan zegt de ander: “Oh, deze tekening is ook voor jou!”
Maar soms kan vooral Bas Laura nogal klieren/pesten. Vooral als Laura moe is, kan ze daar slecht tegen. Dan wil Laura bijvoorbeeld hagelslag op haar boterham, en dan zegt Bas: “Nee, je moet jam”. Dan zegt Laura: “Nee, ik wil hagelslag!” en als Bas het dan nog een paar keer zegt, begint Laura te huilen.
Ook zegt Bas soms heel zachtjes tegen Laura dat ze iets moet doen wat niet mag .








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative