Untitled
20 nov 2015
week 207: 12 t/m 18 november

Op 12 november heeft Bas weer lekker zelf naar Jan Linders gefietst. Soms als hij de straat over moet steken en daarvoor door een gootje moet, vindt hij het nog wat eng, maar verder gaat het heel goed. ’s Middags zijn opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Bas en Laura hebben weer fijn naar De Club van Sinterklaas gekeken. Koetje is terecht!!! Bas heeft hem gevonden in een vrachtauto. Daar heeft hij hem een tijdje geleden zelf ingestopt en nu kwam hij weer tevoorschijn. Ondanks dat Bas er niet zo heel moeilijk over gedaan heeft toen Koetje kwijt was (hij is ’s avonds gewoon gaan slapen met een ander knuffeldoekje; wel heeft hij af en toe gezegd dat hij Koetje mist), was hij toch wel heel erg blij toen hij hem weer had!
Bas is op 13 november weer naar de Peuterspeelzaal geweest. Hij heeft het weer goed naar zijn zin gehad. Toen we hem op kwamen halen, was hij omgetoverd tot “Piet Bas”, met een Pietenmuts én zwarte wangen. ’s Middags was Bas helemaal anders dan afgelopen week; hij was veel rustiger dan toen hij door de waterpokken niet naar de Peuterspeelzaal mocht. We zijn met zijn drietjes naar de bibliotheek geweest. Toen we thuis waren, hebben Bas en Laura de nieuwe puzzels van de bieb gemaakt. Als Bas en Laura niet op willen ruimen, zeggen we: “Dan ga maar in de hoek staan totdat wij het opgeruimd hebben”. Bas en Laura hadden vandaag een behoorlijke rommel gemaakt boven. Op de badkamer, de slaapkamers van Bas en Laura en op de overloop lagen de puzzelstukjes van 3 puzzels. Toen ik tegen Bas zei dat hij op moest gaan ruimen, zei hij: “Ik ga wel even in de hoek staan”…
Op 14 november hebben we met zijn allen naar de intocht van Sinterklaas op televisie gekeken. ’s Middags zijn we met zijn vieren gymschoenen en broeken voor Bas gaan kopen. We zijn nog even bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. ’s Avonds hebben Bas en Laura hun schoen gezet. Ze hebben rondjes gerend, terwijl ze Sinterklaas Kapoentje zongen. Nadat ze in bad geweest waren, wilden ze gaan kijken of Zwarte Piet al geweest was ;-). Dat was niet zo en dus hebben ze nog maar een keer een liedje gezongen. Bas riep heel hard: “Zwarte Piet, je bent mij vergeten!!!”
Bas en Laura waren zo blij toen ze op 15 november zagen dat er een cadeautje bij hun schoenen lag! ’s Middags zijn we naar de intocht van Sinterklaas in Deurne gaan kijken. Het was jammer dat het regende, maar toch vonden Bas en Laura het erg leuk. Oom Tom, tante Maartje en Eline kwamen met ons mee naar Sinterklaas kijken. Er was een Pietenband die muziek maakte, en er waren Pieten die pepernoten uitdeelden. Toen Sinterklaas weer weg was, zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest.
Op 16 november mocht Bas gaan oefenen op de Kleuterschool. We konden rond 08.30 uur de klas in en daar werd Bas heel hartelijk ontvangen door juf Eri. Ze wees hem zijn stoeltje, stelde de jongen die naast hem zit (Stefan) aan hem voor en maakte gezellig een praatje. Ze gaf Bas een boekje om te lezen en poseerde nog even voor een foto ;-). Bas kent al een paar kindjes uit zijn klas waar hij bij in de groep heeft gezeten op de Peuterspeelzaal en die al eerder zijn ingestroomd op de Kleuterschool. Ook kent hij een paar kindjes van Kinderspel. Toen we Bas weer mochten ophalen, zei juf Eri dat het heel goed gegaan was. Ze had Bas een rondleiding door de school gegeven, hij had fijn gespeeld en het was haar opgevallen dat hij zo goed kan puzzelen. Toen ze hem vroeg wat hij wilde doen, zei hij dat hij wilde puzzelen. Ze gaf hem een inlegpuzzel, maar Bas wilde toch liever “die andere” ;-). Bas was afwisselend enthousiast, erg druk, moe en “vervelend” toen we thuis kwamen. Het was goed te merken dat hij het spannend gevonden heeft en even zijn spanning kwijt moest. Hij wilde verder niet echt veel vertellen/hij bleef een beetje vaag over wat hij allemaal op school gedaan heeft. Misschien komt dat nog. Na de lunch heb ik Bas en Laura naar opa en oma Van Aerle gebracht, omdat ik naar het ziekenhuis moest voor controle van mijn vinger. Bas en Laura hebben fijn gespeeld.
Op 17 november is Bas weer naar de Peuterspeelzaal geweest. Hij heeft het fijn gehad, maar toen hij thuis was, zei hij wel dat hij het op de kleuterschool leuker vindt. Gelukkig maar!!
Bas en Laura hebben op 18 november fijn buiten gespeeld. ’s Middags zijn we een stuk gaan wandelen met zijn drietjes. Bas wilde niet op zijn fiets, omdat hij moe was, maar hij heeft wel helemaal naar het speeltuintje met de Olifantenglijbaan gelopen en weer terug ;-).
Bas kan soms zo attent zijn: dan vraagt hij zomaar: “Mam, hoe gaat het nou met je vinger?” ;-).
Of dan zegt hij tegen Laura: “Laura, wat heb je een mooie trui aan!” ;-)








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative