Untitled
04 dec 2015
week 209: 25 november t/m 2 december

Bas mocht op 26 november voor de laatste keer gaan oefenen op de kleuterschool bij juf Eri. Hij mocht op een tablet spelletjes doen en hij heeft voor het eerst gegymd. ’s Middags zijn we met zijn vieren naar de Bikkels geweest. Daarna ben ik met Bas en Laura een cadeautje gaan kopen voor de peuterjuffen van Bas, waar hij dinsdag afscheid van neemt.
Op 27 november is Bas naar de Peuterspeelzaal geweest. ’s Avonds kwamen opa en oma Van Aerle om op Bas en Laura te passen. Ze mochten nog even opblijven en daarna zijn ze lief gaan slapen.
Ik was op 28 november een dagje weg (het jaarlijkse dagje shoppen met tante Maartje, tante Willeke en opa en oma Van Aerle). Mark, Bas en Laura zijn samen met tante Monique, Esther en Lars naar het Huis van Nicolaas in Weert geweest. Bas en Laura vonden het erg leuk. Ze hebben bij Sinterklaas op schoot gezeten, zijn bij de Kapperpiet geweest, Laura heeft Zieke Piet beter gemaakt en Bas heeft met Zwarte Piet gedanst. Daarna zijn ze nog lekker een ijsje gaan eten. ’s Avonds zijn we gezellig met zijn viertjes bij het pannenkoekenhuis in Lierop gaan eten.
Op 29 november vierden we Bas zijn 4e verjaardag. ’s Morgens hebben Mark, Laura en ik voor Bas gezongen en daarna kreeg hij van Laura een bouwpakket van een bootje en van ons een Lego-trein. Wat was hij blij! Na het ontbijt hebben we het bootje en de Lego in elkaar gezet. ’s Middags kwam de familie op bezoek. Bas is erg verwend en heeft veel mooie cadeautjes gekregen! Bas en Laura hebben fijn met Eline, Esther en Lars gespeeld. Ze hebben verstoppertje gedaan, gekleurd, doktertje gespeeld en spelletjes gedaan. Toen het bezoek weer weg was, hebben we frietjes gegeten en daarna mocht Bas nog even met de Lego spelen.
Op 30 november zijn we bij kapster Ellen geweest. Bas heeft enthousiast over zijn verjaardagsfeestje en zijn cadeautjes verteld. Toen we thuis waren, hebben Bas en ik zijn Lego-treinstation in elkaar gezet. ’s Avonds heb ik Bas zijn traktaties in elkaar geknutseld (een luchtballon met snoepjes en een uitdeelboekje).
Bas werd op 01 december 4 jaar. Hij stond op de Peuterspeelzaal dubbel in de belangstelling, want hij mocht vandaag ook de “dit-ben-ik-doos” meebrengen. In die doos mocht hij spulletjes van zichzelf doen om die aan de groep te laten zien. Bas had Koetje mee genomen, het boek “Bas, ga je mee”, foto’s (van ons gezin, het bos, Bas in de trein en Bas met Esther, Lars en Eline), een boek met kinderliedjes (we luisteren vaak naar de CD en dan “leest” Bas in het boekje mee), zijn Dino-prikblok, de Duplo-locomotief en zijn treinfluitje. Ook vierden ze vandaag zijn verjaardag/afscheid. Laura en ik mochten om 11.15 uur komen met de traktaties. Er werd voor Bas gezongen, hij mocht de kaarsjes op de taart uitblazen (dat viel niet mee; de kaarsjes wilden maar niet uit gaan en uiteindelijk heeft Jazz Bas geholpen), er werd aan zijn oren getrokken door Lis en Bob (eerst had Bas Laura uitgekozen, maar ze wilde niet), hij mocht een cadeautje uitzoeken en zijn traktaties uitdelen. ’s Middags zijn Bas, Laura en ik naar Monkey Town geweest. Bas en Laura hebben heel fijn gespeeld en veel plezier gehad met zijn tweetjes! Mark kwam vanuit zijn werk ook naar Monkey Town. We hebben wat gedronken en chips gegeten en daarna hebben Bas en Laura nog even gespeeld. Daarna zijn we bij McDonalds gaan eten.
Op 02 december ging Bas dan voor de eerste keer “echt” naar de kleuterschool. Toen ik hem op kwam halen, stond de juf buiten met Bas zijn rugzak, maar zonder Bas. Hij had net een ongelukje gehad op de wc: hij had tussen de bril en de wc door in zijn broek geplast. Ik zei dat dat heel herkenbaar was, dat hij dat op de Peuterspeelzaal ook vaak had gehad en dat het probleem was opgelost sinds hij van de peuterjuffen mocht staan bij het plassen. Juf Eri zei dat ze juist wilden dat alle jongens gingen zitten, omdat het anders één grote bende wordt. Daar is natuurlijk wel wat van te zeggen, maar het is voor Bas wel heel vervelend… Juf Eri zei dat als Bas het netjes doet, hij dan wel mag staan, want iedere keer een natte broek, daar wordt ook niemand blij van. Samen met tante Maartje en Eline hebben we bij oma Van Aerle lekker poffertjes gegeten.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative