Untitled
11 dec 2015
week 210: 3 t/m 9 december

Op 03 december is Bas voor de eerste keer een hele dag naar de Kleuterschool geweest. Tussen de middag hebben Bas, Laura en ik met zijn drietjes een boterham gegeten en daarna hebben Bas en Laura fijn nog even kunnen spelen. Toen Bas ’s middags thuis was, hebben we gezellig wat gedronken en daarna wilde Bas even “een frisse neus halen” en dus zijn we met zijn drietjes een stukje gaan lopen. Bas was “Wegwijspiet” en toen Laura ook Piet wilde zijn, mocht ze van Bas “Hoofdpiet” zijn.
Op 04 december kwamen Zwarte Piet en Sinterklaas al vroeg op het schoolplein en ze zijn een hele tijd gebleven. Bas heeft zijn Pietendiploma gehaald en de polonaise gedanst met de Zwarte Pieten, de docenten, de kinderen (ook van hogere klassen) en Sinterklaas. Hij heeft het goed naar zijn zin gehad! Ook had hij een chocoladeletter en een Duplo-speelsetje gekregen. ’s Middags zijn Bas, Laura en ik naar de bibliotheek geweest. Onderweg kwamen we een Zwarte Piet tegen, waar Bas en Laura een snoepje en een cadeautje van kregen. Tante Maartje, Eline en oma Van Aerle zijn nog even op bezoek geweest.
We hebben op 05 december pepernoten gebakken. Daarna zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Na het avondeten hebben Bas en Laura voor de laatste keer dit jaar hun schoen mogen zetten. Ze zijn onder de douche geweest en toen we ze in bed wilden leggen, was Bas Koetje kwijt; die lag nog beneden. Toen Bas naar beneden ging om Koetje te halen, begon hij hard te roepen: er stond een grote zak bij de schoenen!!! We zijn met zijn allen weer naar beneden gegaan en daar stond inderdaad een grote zak met cadeautjes! Na het uitpakken hebben we gezellig nog wat gedronken en chips gegeten en daarna moesten Bas en Laura dan toch echt naar bed.
Op 06 december belde oma Van Aerle: Zwarte Piet heeft ook bij hen nog cadeautjes gebracht!!! Bas was helemaal door het dolle heen en we zijn meteen naar opa en oma gegaan. Tante Willeke en oom Teun waren er ook al en later kwamen ook tante Maartje, oom Tom en Eline. Toen konden dan eindelijk de cadeautjes uitgepakt worden! Het was heel gezellig en we zijn allemaal goed verwend. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld en daarna hebben we gezellig met zijn allen gegeten.
Bas is op 07 december naar de Kleuterschool geweest. Vandaag was juf Susan er. Toen we Bas ’s middags weer op gingen halen, had hij 2 vriendenboekjes (van Jessie en Majdoulien) bij zich ;-). We hebben gezellig met zijn drietjes wat gedronken, samen met Bas heb ik de vriendenboekjes ingevuld, Bas heeft zijn nieuwe puzzel gemaakt en ook met zijn nieuwe spelletje “De drie biggetjes” heeft hij fijn gespeeld. Bas en Laura hebben samen hun kerstboompje versierd. Met zijn nieuwe kiepwagen en graafwagen heeft Bas álle duplo-blokken uit de laatjes gehaald en op een hoop in de kamer gekiept. Gelukkig ging hij daarna wel alles weer opruimen ;-).
Op 08 december hebben Bas en Laura samen op de speelplaats gespeeld; Laura met de peuters en Bas met de kleuters. Laura wilde van de glijbaan en dat mocht niet van een van de kleuters. Toen ging Bas even tegen die jongen vertellen dat Laura ook van de glijbaan mocht ;-).
Toen Laura en ik Bas op 09 december van school ophaalden, zijn we meteen doorgereden naar het wijkgebouw. Bas heeft daar lekker zijn lunchpakketje opgepeuzeld en daarna fijn gespeeld met de kinderen van de moeders van de organisatie van Kinderspel. Van 14:00 tot 16:00 was de Kerstmiddag. Eerst keken we met zijn allen een kerstfilm en daarna mochten de kinderen zelf kiezen wat ze allemaal wilden gaan doen: kerstboom versieren, skilopen (verkleed met allerlei winterspulletjes), kerstballen opvissen uit een zwembadje, kerstslingers maken, een kerstster/theelichthouder kleuren, een glitter-tattoo laten zetten, een wafel versieren (met slagroom, hagelslag, muisjes). Bas heeft zich heel erg goed vermaakt! Hij heeft de hele tijd lekker rondgerend, op de kerstslinger maken na heeft hij alles gedaan en hij heeft veel met Jule (die zit bij hem in de klas aan dezelfde tafel) gespeeld. Toen de middag afgelopen was voor de rest van de kinderen (37 in totaal, waarvan een heel aantal ook uit Bas zijn klas), was het Bas even teveel en moest hij heel hard huilen. Het duurde een hele tijd voordat hij weer stil was. Bas, Laura en ik hebben lekker frietjes gegeten, Bas en Laura hebben even fijn in bad gespeeld en toen Mark thuis kwam van het squashen, mochten ze nog even mee naar beneden.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative