Untitled
25 dec 2015
week 212: 17 t/m 23 december

Op 17 december zijn we na school een stukje gaan fietsen. Omdat de duwstang van de driewieler kwijt was, ben ik met Laura achterop op de fiets gegaan en Bas op zijn eigen fiets. We zijn de kerstkaarten op de bus gaan doen en daarna zijn we naar Jan Linders gefietst. Bas moet morgen voor het kerstontbijt Chocomel meenemen en die heeft hij zelf gekocht ;-). Hij heeft de Chocomel in zijn eigen wagentje gedaan, heeft hem zelf op de band gelegd en zelf het geld gegeven (natuurlijk heeft hij het niet zelf hoeven betalen ;-)). Hij kreeg zelf het wisselgeld terug en het bonnetje. We hebben ook nog kerstschuimpjes gekocht. Die hebben we in het kerstboompje van Bas en Laura gehangen en als ze goed eten ’s avonds, mogen ze een snoepje uit de boom halen.
Bas had op 18 december zijn eerste kerstontbijt op school. Hij mocht zijn eigen bord, beker en bestek meenemen en samen met alle kindjes uit zijn klas aten ze broodjes en boterhammen. De klas was mooi versierd, er waren kaarsjes aan en de tafels stonden allemaal tegen elkaar aan. Om 11.00 uur begon de kerstviering van groep 1 t/m 8. Er werd een toneelstuk opgevoerd van het kerstverhaal en tussendoor deden alle klassen een liedje, toneelstukje of gedicht. Helaas was de klas van Bas aan de beurt op het moment dat ik Laura bij de Peuterspeelzaal zou moeten halen... Gelukkig heeft Sanne (de moeder van Dieks) Laura voor mij opgehaald en haar naar mij toe gebracht, zodat ik het liedje van de klas van Bas toch kon luisteren. Bas vond het heel spannend; hij zat met alle kleuters helemaal vooraan en iedere keer als hij naar mij keek, zwaaide hij en dan lachte hij helemaal blij ;-). Toen de viering was afgelopen, zijn we heel vlug naar huis gegaan, waar oma Van Aerle, tante Maartje en Eline al op Bas en Laura aan het wachten waren. Samen met hen hebben ze geluncht, terwijl ik bij Jan Linders moest werken voor Kinderspel. Na het avondeten zijn Mark, Bas, Laura en ik nog even een stukje gaan wandelen.
Op 19 december is Bas met Mark mee naar de stort geweest. ’s Middags hebben Bas en Laura een hele tijd heel fijn samen in de tuin gespeeld. Verder was Bas vooral heel druk. Hij heeft aardig wat kilometers gemaakt op de loopfiets door de kamer heen.
We zijn op 20 december bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest.
Op 21 december heeft Bas weer naar de winkel gefietst. Na het avondeten kwamen tante Willeke en oom Teun op bezoek. Bas en Laura kregen een mooie chocolade-lolly van de chocoladefabriek uit Keulen. Bas heeft de hele lolly in een keer opgegeten… Bas en Laura zijn heel druk bezig geweest om héél veel tekeningen te maken voor tante Willeke ;-).
We zijn op 22 december op de kerstmarkt bij Coppelmans en daarna bij tante Maartje, oom Tom en Eline op bezoek geweest. Bas en Eline hebben heel fijn samen gespeeld (of eigenlijk vooral samen rondgerend ;-)).
Op 23 december hebben we weer geoefend met fietsen en heeft Bas weer naar Jan Linders gefietst. ’s Avonds hebben Bas en Laura fijn in bad gespeeld. Het poppenbad dat Laura van Sinterklaas gehad heeft, gaat nu met pop en bad en al mee in bad ;-).
In de vakantie hebben Bas en Laura heel vaak schooltje gespeeld. Bas is dan juf Eri en Laura is pas nieuw in de klas. “Juf Eri” belt mij de hele tijd op om te zeggen dat Laura het goed doet in de klas, maar meestal om te zeggen dat ze het heel vervelend vindt dat iemand Laura geslagen heeft...
Wel hebben Bas en Laura tot nu toe in de vakantie heel fijn en lief samen gespeeld. Ze hebben met de Lego gebouwd, lekker samen rondgerend, fijn gekleurd en geknutseld. Natuurlijk waren ze het af en toe niet helemaal met elkaar eens, maar ze hebben bijna zonder ruzie heel fijn samen gespeeld.
Er klinken hier nog heel regelmatig Sinterklaasliedjes in huis.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative