Untitled
12 feb 2016
week 219: 04 t/m 10 februari

Op 04 februari had ik het “6-weken-gesprek” met juf Eri, omdat Bas 6 weken op de kleuterschool zit. Het gesprek was bedoeld om te kijken of ik nog informatie wilde, of er veranderingen waren in Bas zijn gedrag thuis nu hij naar school gaat en uiteraard hoe hij het doet in de klas. Eigenlijk is er niet veel veranderd aan Bas. Soms is hij erg druk of juist wat stiller, maar dat was ook al toen hij nog niet naar de kleuterschool ging. De juf zei dat Bas het op school erg goed doet: Hij past goed in de groep, is geliefd bij de andere kinderen, is erg netjes, praat wel erg/te zacht en hij is secuur. Omdat hij nog te kort in de klas zat, heeft hij vorige week nog niet aan de Cito-toets meegedaan, maar de juf zei wel dat ze dacht dat hij pienter is. Ze zei dat hij vooral ook erg graag gewenst gedrag wil vertonen. Dat hij zich erg bewust is van wat gewenst is en dat hij dat wil laten zien. (Thuis is hij ook altijd erg verdrietig als we zeggen dat hij iets stouts doet; dan moet hij soms bijna huilen en vraagt bevestiging/zegt: “ik ben wél lief, hè?”). Ook zei ze dat hij vaak eerst bij andere kinderen afkijkt, bijvoorbeeld met gym, en dat hij het dan daarna pas zelf doet. We hebben nog een speciaal potlood (driehoekig) meegekregen om thuis te oefenen, zodat Bas kan oefenen hoe hij een potlood/pen beter kan vasthouden. Hij gebruikt nu een vuist en dat is geen goede basis om straks te leren schrijven.
Op 05 februari was het carnavalsviering op school. Bas liep eerst met zijn klas met de optocht mee. Mark stond samen met Laura, haar peutergroep en opa Van Aerle te kijken en ik was aan het helpen als verkeersregelaar. Na de optocht was er een bijeenkomst in het Uilenbos van de groepen 1, 2, 3 en 4. Er werden optredens gedaan door de dansmarietjes, de raad van elf, de prins en de prinses en kinderen uit de klassen en natuurlijk werd er gehost. Daarna heb ik bij Bas in de klas geholpen. Eerst mochten de kinderen even buiten spelen, daarna in de klas fruit en chips eten en toen was het tijd voor spelletjes, verspreid over de lokalen van groep 1, 2, 3 en 4 en de gymzaal. Nadat ik Laura bij de Peuterspeelzaal had opgehaald, hebben Bas en Laura samen gespeeld en gekleurd. Na school zijn we bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen, samen met tante Maartje en Eline. Bas en Eline hebben na het eten fijn samen gespeeld. Bas en Eline wilden graag “afspreken”, en dus zijn we samen naar tante Maartje gefietst, waar Bas met Eline bleef spelen en ben ik met Laura weer naar huis gegaan.
We zijn op 06 februari even bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. ’s Nachts heeft Bas overgegeven en is hij vaak wakker geweest.
Helaas konden we op 07 februari geen carnaval gaan vieren… Bas en ik zijn allebei ziek. Hij heeft de hele dag 38-39 koorts gehad en heeft alleen maar op de bank gelegen. Hij wilde nauwelijks eten, maar heeft wel redelijk gedronken.
Op 08 februari was Bas ’s morgens weer koortsvrij. Hij heeft weer erg goed gegeten en samen met Laura heeft hij fijn even in de tuin gespeeld. Na de lunch begon Bas weer wat te sukkelen en met vlagen had hij weer koorts. Hij heeft ook erg vaak gezegd dat hij zich verveelde. Ik heb heel veel dingen voorgesteld die hij kon gaan doen, maar hij had nergens zin in… ’s Nachts is Bas héél vaak wakker geweest.
Bas was op 09 februari weer aardig opgeknapt. Hij heeft het grootste deel van de dag met Laura gespeeld.
Op 10 februari was Bas weer helemaal beter. Hij was voor het eerst ook weer “Prins Daan” (Meestal speelt hij dat hij juf Eri is, maar sinds de carnavalsmiddag bij Kinderspel is hij steeds “Prins Daan”). Bas en Laura hebben weer fijn gespeeld.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative