Untitled
04 maa 2016
week 222: 25 februari t/m 2 maart

Op 25 februari was het drama met Bas: hij heeft weer 5 x in zijn broek gepoept, zit de hele tijd op de grond zijn poep tegen te houden en op de wc doet hij zijn best niet.
Bas had op 26 februari helaas ook op school last van zijn “poepprobleem”. Juf Imke en juf Eri zijn een paar keer met hem naar de wc geweest toen ze hem op de grond zagen zitten, maar dan poepte hij niet. Toen ik op de speelplaats stond te wachten om Bas op te halen, kwam juf Eri mij halen. Bas had poep aan zijn hand en ze wist niet of dat kwam omdat hij zijn billen had proberen af te poetsen nadat hij op de wc gepoept had of dat hij alleen poep in zijn broek had. Ik heb hem verschoond en daarna zijn we bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen, samen met tante Maartje en Eline. Het poepen is vandaag weer niet gelukt. We proberen van alles (voorlezen/een film op de laptop op de wc, op het potje bij de Legotrein of voor de televisie). Morgen verhogen we de dosering Forlax en hopelijk gaat het dan beter.
Op 27 februari was het nog erger. Mark en ik hebben heel wat tijd op de wc doorgebracht met Bas. Bas weet dat hij moet poepen, maar zegt dat hij niet wil. Iedere keer heeft hij poep in zijn broek en moeten we zijn billen schoonmaken. Die zijn aardig rood en pijnlijk. Uiteindelijk heb ik de huisartsenpost gebeld, omdat we niet meer wisten wat we met hem aan moesten. Hij huilde bij het billen poetsen en hij kon bijna niet lopen en zitten. Op advies van de huisarts hebben we Microlax gehaald. Bas liet de klysma goed zetten en daarna begon het gauw genoeg wat los te komen. Helaas heeft hij nog steeds niet echt zijn best gedaan om het dat laatste zetje te geven wat het nodig heeft, maar het begin is gemaakt. Laat in de middag zijn we nog een stukje gaan wandelen. Bas ging op zijn eigen fiets, voor het eerst zonder zijwieltjes. Mark en ik hielden hem uiteraard wel steeds vast, want het evenwicht van Bas is nog niet optimaal en vandaag was al stressvol genoeg voor ons allemaal. Na het eten heeft Bas een tijdje in bad gezeten om zijn billen wat te verzachten.
We zijn op 28 februari bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars waren er ook. Toen we er een tijdje waren, begon het weer mis te gaan met Bas, terwijl hij ’s morgens weer wat vrolijker was. Hij zat steeds helemaal verkrampt zijn poep op te houden. We zijn uit gaan eten met opa en oma Van Aerle, tante Willeke en oom Teun, tante Maartje, oom Tom en Eline. Bas heeft erg goed gegeten en is heel lief geweest. Hij heeft wel een paar keer gezegd dat zijn billen pijn deden, maar hij heeft gelukkig niet in zijn broek gedaan en we hoefden maar 1 keer met hem naar de wc. Thuis hebben we hem nog een klysma gegeven. Toen hij naar de wc moest, kostte het veel moeite om hem aan te sporen het laatste zetje te geven, maar uiteindelijk heeft hij toch behoorlijk goed gepoept. Wat zijn we blij!!! Hij zei lachend: “dat deed geen pijn!". Hopelijk zijn we daarmee een eind op de goede weg…
Op 29 februari heeft Bas op school in zijn broek gepoept. Juf Susan heeft hem verschoond. Toen ik Bas ging halen, heeft hij nog een keer in zijn broek gepoept. Ik heb Bas ’s middags maar thuis gehouden. Hij heeft thuis ook nog 2 x in zijn broek gepoept en na de 1e keer heeft het me heel veel moeite gekost om hem op de wc te krijgen en hem zijn best te laten doen. Uiteindelijk heeft hij toen flink op de wc gepoept. De 2e keer dat hij in zijn broek poepte, heeft hij uit zichzelf zijn best gedaan. ’s Middags mocht Bas een cadeautje uitzoeken. Dat hadden we hem gisteravond beloofd, toen hij na de 2e klysma zo goed zijn best gedaan had. Hij heeft een Lego-doosje met een politiebootje en een boef uitgekozen. We zijn bij opa en oma Van Aerle wat gaan drinken en daar heeft Bas zijn Lego in elkaar gezet.
Bas is op 01 maart ook ’s middags weer naar school geweest en het is gelukkig de hele tijd goed gegaan op school. Tussen de middag had hij thuis wel poep in zijn broek, maar heeft wel goed op de wc gepoept. Na school zijn we naar de apotheek geweest om een nieuwe voorraad Forlax op te halen. Daarna hebben we met funmais wat voor Mark geknutseld en hebben Bas en Laura een boekje voor Mark gemaakt waar ze héél veel stickers in geplakt hebben, omdat Mark voor blok 1 geslaagd is!!! De nieuwe stagiaire bij Bas in de klas, juf Renske, was erg onder de indruk van zijn puzzelkwaliteiten ;-).
Op 02 maart heeft Bas het weer goed gedaan op school. ’s Middags zijn we bij Agnes, Lisa en Tim op bezoek geweest. Bas en Laura voelden zich er goed thuis: ze renden steeds heen en weer tussen de speelkamer en de woonkamer en hebben fijn met Lisa en Tim gespeeld. Ook vandaag had Bas 2 x poep in zijn onderbroek (maar niet zo heel veel). Als ik hem dan op de wc zette, begon hij te schoppen, te schreeuwen dat hij eraf wilde, dat hij niet hoefde te poepen en dat hij ’s avonds wel zou gaan. Het kostte weer veel moeite om hem ervan te overtuigen dat het nu geen pijn meer doet, dat we dat alleen zo kunnen houden als hij zijn best doet en dat hij niet tot ’s avonds moet wachten als zijn buik zegt dat er nú iets uit moet. Gelukkig is het uiteindelijk toch weer gelukt.
Toen Laura een snotneus had, zei Bas tegen haar: “Laura, doe je mond even dicht, anders valt je snot er dadelijk in…”








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative