Untitled
01 apr 2016
week 226: 24 t/m 30 maart

Op 24 maart had ik om 11:30 uur een afspraak met juf Karin van de andere kleuterklas van Bas zijn school. Ik zou Laura meenemen en zij mocht samen met Bas en de andere kleuters op de speelplaats spelen. Toen we op de speelplaats kwamen, was Bas er niet. Hij was erg moe en daarom mocht hij van de juf rustig alleen binnen spelen. Ook zei ze dat hij een tijdje op de wc had gezeten omdat hij moest poepen. Omdat het niet lukte, heeft ze hem een tijdschrift gegeven en daar heeft hij nog 10 minuten mee op de wc gezeten. Helaas zonder resultaat. Gelukkig is het tussen de middag wel gelukt en de juf zei dat het een verschil van dag en nacht was hoe Bas ’s morgens en ’s middags was. Na school mocht Bas een vriendenboekje uitzoeken voor zijn rapport. Hij was er zo blij mee! We hebben nog een paar boodschappen gedaan en hij liet aan iedereen in de winkel zijn nieuwe boekje zien. Sommige mensen negeerden hem en anderen reageerden heel enthousiast en begonnen een praatje. Bij de Etos aan de kassa liet Bas zijn boek ook weer zien. “Oh, wat mooi,” zei de kassajuffrouw, “en u bent ook lief geweest, mevrouw…” Toen ik haar verbaasd aankeek, zei ze: “U heeft een sticker op uw hand” ;-). Die hadden Laura en ik van Bas gekregen omdat we niet in de broek hadden geplast ;-).
Er was op 25 maart een Paasviering op school. Eerst was er een bijeenkomst in ’t Uilenbos en daarna werden er spelletjes gedaan met de leerlingen van groep 7 en groep 8. Bas vond het erg leuk. ’s Middags kwamen oma Van Aerle, tante Maartje en Eline op bezoek.
Op 26 maart hebben Bas, Laura en ik ’s morgens boodschappen gedaan. Na de lunch zijn we met zijn drietjes broeken gaan kopen, want ze hebben er allebei de afgelopen week 2 kapot gekropen. Omdat Bas moest plassen, zijn we ook gezellig nog even bij opa en oma Van Aerle geweest. Samen met Mark hebben we eitjes geverfd (of eigenlijk gestift) en zijn we een rondje gaan wandelen. We hebben lekker pannenkoeken gegeten en nog even met zijn vieren op de Wii gespeeld.
Het was eerste Paasdag op 27 maart. ’s Middags zijn we naar opa en oma Van Aerle gegaan. Tante Willeke, oom Teun, Amy en Mila en tante Maartje, oom Tom en Eline waren er ook. Met zijn allen zijn we in Asten bij Dinertijd gaan eten. Het was erg gezellig. Na het eten hebben we met zijn allen bij opa en oma nog wat gedronken.
Op 28 maart, 2e Paasdag, zijn we ’s middags naar opa en oma Van Mierlo gegaan. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars waren er ook. Eerst hebben Bas en Laura samen met Esther en Lars paaseitjes gezocht. Dit jaar niet in de tuin, maar gewoon binnen, omdat het zo’n slecht weer was. Toen het niet meer regende, hebben ze wel nog even lekker in de tuin op de skelter rondgecrosst. We zijn met zijn allen gezellig gaan eten bij Wereldrestaurant in Mierlo.
Ik ben op 29 maart begonnen op de kleuterschool bij Bas. Ik haal steeds 4 kleuters uit de klas en ga daar ontwikkelingsspelletjes mee doen. Op de dinsdag doe ik de klas van Bas/juf Eri en op vrijdag die van juf Karin/juf Ine. Ik ben vandaag 3 x bij Bas in de klas geweest om kleuters op te halen en weer terug te brengen en hij was erg trots ;-). Het was heel erg leuk om te doen. Mark werkte vandaag thuis en met zijn vieren hebben we geluncht. Na school hebben Bas en Laura fijn samen gespeeld. ’s Avonds kwam oma Van Aerle even op Bas en Laura passen, omdat wij 10-minuten-gesprek hadden met juf Eri. Wat ze zei, daar konden we ons helemaal in vinden. Bas kan erg goed puzzelen en ligt daarmee een stuk voor wat visuele ontwikkeling betreft. Hij is wel wat onzeker, wil alles heel graag goed doen en zoekt daar bevestiging voor. Hij kijkt eerst af en doet het dan na, maar het liefst wel dicht bij de juf in de buurt. Toen we weer thuis waren, heeft oma Bas en Laura nog mee naar bed gebracht.
Op 30 maart hebben we met zijn vieren geluncht (Mark was ziek thuis). ’s Middags na school zijn we een stukje gaan wandelen. Bas is op zijn loopfiets mee geweest. Hij durft steeds harder en steeds meer met 2 benen tegelijk van de grond. Ook hebben Bas en Laura fijn nog een tijdje in de tuin gespeeld.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative