Untitled
15 apr 2016
week 228: 7 t/m 13 april

Op 08 april zijn we bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen samen met tante Maartje en Eline. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld en geknutseld. Daarna zijn we naar het Zandbos gegaan, waar Hilke, Finn en Lis ook waren. Bas, Laura, Finn en Lis hebben heel fijn gespeeld! Ze hebben met schepjes, harkjes, maar ook met hun blote handen, in het zwarte zand zitten graven. En wat waren ze VIES toen het tijd was om weer naar huis te gaan! Ik heb Bas en Laura in de garage uitgekleed en ze meteen in bad gezet ;-). Daar hebben ze fijn nog een tijdje gespeeld. Na het eten hebben we weer gekart op de Wii.
Bas had op 09 april zijn eerste zwemles! Om 08:45 uur werd hij, samen met 3 andere jongens en 2 meisjes, in “badje 1” verwacht. Ze deden spelletjes, zongen liedjes, kropen over een mat en er werd flink gespetterd. In het begin was Bas vooral bezig zijn hoofd weg te draaien om vooral maar geen water in zijn gezicht te krijgen, maar hoe langer de zwemles duurde, hoe beter hij mee ging doen. Na de zwemles zijn we met zijn tweetjes boodschappen gaan doen en Bas mocht kiezen wat we met de lunch zouden eten: broodjes met aardbeien. ’s Middags zijn we naar oom Tom geweest; die vierde vanmiddag alvast zijn verjaardag. Bas, Laura, Amy en Eline hebben fijn buiten gespeeld, in de tuin en voor op het veldje. Ze zijn erg lief geweest en hebben het goed naar hun zin gehad. We hebben met zijn allen frietjes gegeten, de kindjes hebben nog even gespeeld en daarna zijn we weer naar thuis gegaan.
Op 10 april zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Lucy, tante Monique en Esther waren er ook. Bas, Laura en Esther hebben een hele tijd in de tuin rond gecrost op de skelter. Toen we thuis kwamen, lag er een envelop voor Bas op de mat: hij heeft de uitnodiging voor zijn eerste kinderfeestje gehad! Van Jule. Hij vroeg of ik er dan ook bij ben. Toen ik “nee” zei, zei hij dat hij het heel leuk vindt, maar dat hij er niet naar toe wil ;-).
We zijn op 11 april na school kleren gaan kopen voor Bas en Laura. Ze zijn heel lief geweest in de winkels. Ze hebben lief voor de televisie gezeten of bij de Lego-tafel gespeeld. Na het avondeten zijn we met zijn viertjes naar een speeltuintje in de buurt geweest.
Op 12 april hebben Bas, Laura en ik mee geluncht bij de LunchClub om te kijken of we dat leuk vinden. Ze zaten heel moeilijk in de bezetting en hadden gevraagd of ik hun team wilde versterken als oproep-/invalkracht. Ik heb gezegd dat ik dat best wil doen, op voorwaarde dat Bas en Laura het ook leuk vinden om over te blijven. We hebben met de kinderen van groep 1, 2 en 3 gegeten (de kinderen van groep 4 t/m 8 zaten in een andere ruimte) en daarna zijn we met alle kinderen op de speelplaats gaan spelen. Na een tijdje werden de kinderen uit groep 1 en 2 weer mee naar binnen genomen en die werden voorgelezen door kinderen uit groep 8. De rest van de kinderen bleef buiten spelen totdat de school weer begon. Ik heb Bas weer naar zijn klas gebracht en heb daarna mee opgeruimd. Bas vond het erg leuk om met de andere kinderen te eten en buiten te spelen. Hij heeft heel fijn met Nol, Rins (allebei uit zijn klas) en Laura gespeeld. Ik heb het er thuis met Bas en Laura over gehad en ze vonden het erg leuk en willen wel vaker overblijven en dus heb ik me aangemeld als inval-/oproepkracht voor De LunchClub.
We hadden op 13 april weer een activiteit van Kinderspel. We waren met 45 kinderen, die in 3 groepen verdeeld werden. We zijn per groep vanuit het wijkgebouw naar Jan Linders gewandeld, waar we een rondleiding kregen. Er werd van alles uitgelegd, de kinderen mochten vers geperste sinaasappelsap proeven, ze kregen een negerzoen en ze mochten bij de oven, in de koeling, in het magazijn, bij het flesinname-apparaat en in de vriescel kijken. Ze kregen allemaal nog een snoepje en toen vertrokken we weer voor een speurtocht door de wijk. De speurtocht was uitgezet met allemaal lege verpakkingen van artikelen die je in de supermarkt kunt kopen. Onderweg moesten er vragen beantwoord worden en hebben we even gespeeld bij een speeltuintje. Uiteindelijk kwamen we uit op een groter speelveld, waar ranja en wat lekkers klaarstond voor de kinderen en daarna hebben ze allemaal fijn gespeeld, totdat de ouders kwamen om hun kinderen weer op te halen. Thuis hebben Bas en Laura nog even lekker in de tuin gespeeld. Na het avondeten kwam tante Maartje op bezoek en die heeft samen met mij Bas en Laura in bad gedaan.
We hebben een nieuw zitje op de fiets: een zadeltje, wat vastzit op het frame van mijn fiets. Laura werd aardig zwaar in het stoeltje aan mijn stuur en daar mocht ze sowieso nog maar even in (totdat ze 15 kg weegt). Op dit zadeltje mogen ze totdat ze 40 kg wegen, dus daar kunnen we nog héél lang mee vooruit. Bas en Laura vinden het allebei erg leuk om op het zadeltje voor op de fiets te zitten.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative