Untitled
20 mei 2016
week 233: 12 t/m 18 mei

Op 12 mei hebben Bas en Laura weer fijn in de tuin gespeeld na school. Het was alweer een warme, zonnige dag. Bas heeft Laura leren schommelen en hij heeft haar een tijdje op de schommel geduwd.
Bas, Laura en ik zijn op 13 mei naar de Speuldries geweest samen met tante Maartje en Eline. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld. Het was erg lekker weer en bij de zandbak was ook de waterpomp in gebruik, dus ze hebben ook lekker tot hun knieën in de modder gestaan. ’s Avonds hebben we “gebarbecued”. Ik kreeg de barbecue niet aan (ik was te zuinig met de aanmaakblokjes) en Mark was pas laat thuis van zijn werk. Het vlees heb ik dus toch maar gewoon in de keuken gebakken, maar we hebben wel lekker in de tuin zitten eten, met lekkere “bbq-dingen”… Bas was helemaal enthousiast. Hij zei dat hij er vanavond over gaat dromen ;-).
Op 14 mei is Bas weer naar zwemles geweest. Daarna hebben we boodschappen gedaan. Mark heeft in de tuin gewerkt en Bas en Laura hebben fijn buiten gespeeld. ’s Middags zijn we naar De Bikkels geweest. We hebben een stukje gewandeld en daarna hebben Bas en Laura fijn in de speeltuin gespeeld. Bas heeft alvast geoefend voor de zwemles van volgende week (dan moet hij een t-shirt aan): hij heeft in bad een tijdje zijn t-shirt aan gehad ;-).
We zijn op 1e Pinksterdag, 15 mei, naar de Miljoenenlijn in Zuid-Limburg geweest, samen met opa en oma Van Mierlo, tante Monique, oom Anton, Esther en Lars. We zijn van Simpelveld naar Valkenburg gereden met de stoomtrein. In Valkenburg hebben we eerst ergens wat gedronken, daarna zijn we naar het centrum gewandeld. We hebben gezellig met zijn allen geluncht en zijn daarna langzaamaan weer terug gewandeld naar het station. Met de stoomtrein zijn we weer teruggegaan naar Simpelveld. Het waaide erg koud, maar het regende gelukkig alleen toen we op de terugweg in de trein zaten. We zijn nog even in de werkplaats gaan kijken, waar ze een locomotief aan het opknappen waren. Op de terugweg zijn we met zijn allen gaan eten in Ospel. Bas en Laura hebben vooral ook fijn gespeeld in de speelhoek, waar ze ook een verkleedkist hadden staan. Bas kwam iedere keer een andere outfit showen ;-).
Op 16 mei, 2e Pinksterdag, zijn we met zijn viertjes naar de Open Boerderijdagen van Campina geweest. Het was bij familie Van Lankvelt, waar ik kwam toen ik bij de ABAB werkte. We zijn in de stallen bij de koeien en de kalfjes geweest en in de melkstal, Bas en Laura hebben in het stro gespeeld en op skippy-koeien rond gewipt, ze zijn van de glijbaan geweest, hebben een (houten) koe gemolken en hebben op een traptractor rondgecrosst. Het was erg leuk!
Op 17 mei was Bas aan de beurt bij mij in het groepje. Samen met Giel, Finn en Len mocht hij mee naar het Uilenbos om een ontwikkelingsspelletje te spelen. Dit keer moesten ze plaatjes in volgorde van groot naar klein, leeg naar vol, hoog naar laag leggen, plaatjes op kleur sorteren en tellen. Bas vond het weer erg leuk en iedere keer als ik in de klas weer een ander groepje kwam halen, kreeg ik een dikke knuffel van hem ;-). Na school zijn we gezellig bij oma Van Aerle op bezoek geweest.
We zijn op 18 mei naar de bibliotheek geweest, waar Bas en Laura zich weer goed vermaakt hebben met de boeken, de puzzels, en rondrennen... Toen we weer thuis waren, hebben Bas en Laura fijn samen in de tuin gespeeld.
Bas gaat iedere dag zijn zonnebloem water geven (die hij van Jule gekregen heeft) en vraagt vaak of hij even mag gaan kijken hoe groot hij al is ;-).








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative