Untitled
10 jun 2016
week 236: 2 t/m 8 juni

Op 02 juni heb ik moeten invallen als overblijfmoeder. Bas en Laura hebben het goed naar hun zin gehad. Het is zo leuk om te zien hoe Bas ook met de oudere kinderen omgaat. Als we soms een oudere jongen tegenkomen die “Hoi Bas!” zegt, en ik vraag wie dat is, dan zegt hij heel stoer: “Oh…, dat is een vriend van mij van het overblijven “ ;-). Na school zijn we gezellig even bij oma Van Mierlo op bezoek geweest. Toen ze na het avondeten tegels kwamen brengen, heeft Bas goed kunnen zien hoe ze de pallet vanuit de vrachtwagen op de oprit takelde; hij vond het erg interessant.
We zijn op 03 juni bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen, samen met tante Maartje en Eline. Na het eten hebben Bas, Laura en Eline fijn gespeeld. Eline is met ons mee naar huis gefietst en heeft bij ons fijn met Bas en Laura in de tuin gespeeld en geknutseld. We hebben cakejes gebakken en die hebben ze met zijn drietjes versierd. ’s Avonds kwam Mark weer thuis!!! Na het avondeten hebben we op de Wii gekart en daarna zijn de kindjes lief gaan slapen.
Op 04 juni moest Bas ’s morgens om 08:00 uur al in het zwembad zijn in verband met de themales “survival”. Ze hebben spelletjes gedaan en Bas vond het erg leuk! Omdat Mark moest werken, is Laura ook mee geweest. Na het zwemmen hebben we met zijn drietjes boodschappen gedaan. Tante Maartje en Eline zijn nog even geweest om Eline’s fiets op te halen. Bas, Laura en Eline hebben samen geknutseld en getekend voor oma. s’ Middags zijn we naar oma Van Aerle geweest, die was jarig. Bas, Laura, Eline, Amy en Mila hebben fijn samen gespeeld! Mark kwam pas laat vanuit zijn werk naar het feest. We hebben gezellig met zijn allen gegeten en daarna zijn we weer naar huis gegaan.
We zijn op 05 juni op de fiets naar opa en oma Van Mierlo geweest. Tante Monique was er ook. Bas en Laura hebben met zijn tweetjes op de skelter rondgecrosst (Bas kan heel goed sturen en als hij eenmaal op gang is, kan hij ook goed trappen) en ze hebben gevoetbald. We zijn door De Bikkels weer terug naar huis gefietst. Thuis hebben Bas en Laura nog even met water in de tuin gekliederd. Na het avondeten zijn Bas en Laura in bad geweest. De badkamer stond nog blanker dan hij ooit gestaan heeft, maar wat hebben ze plezier gehad ;-).
Op 06 juni zijn we na school bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. We hebben gezellig wat gedronken en Bas en Laura hebben samen muziek gemaakt. Thuis hebben ze weer lekker met water gekliederd. Na het avondeten hebben ze fijn nog even buiten gespeeld.
Bas was op 07 juni weer aan de beurt om met mij mee te gaan toen ik met de kleuters uit zijn klas werkte. Samen met Jule mocht hij mee luisterlotto doen. Hij was zo trots en blij als hij een geluidje wist, dat hij spontaan vergat naar het volgende geluidje te luisteren ;-). Mark was ’s morgens thuis om te leren en met zijn viertjes hebben we tussen de middag geluncht. ’s Middags na school hebben Bas en Laura fijn in de tuin gespeeld. Daarna had Bas Laura met wel 40 stickers versierd (op haar armen, benen en haar gezicht). Ze vond het heel erg leuk, totdat we de stickers er weer af moesten halen…
Op 08 juni was het Straatspeeldag! Samen met andere moeders van Kinderspel zijn we onze kinderen van school gaan halen. We zijn samen naar het Wijkgebouw gewandeld, waar we met zijn allen gepicknickt hebben. Na de picknick hebben onze kinderen zich alvast uitgeleefd op het springkussen/stormbaan. Om half 2 waren ook alle andere kinderen er (in totaal 99) en kon het middagprogramma beginnen: eerst hebben alle kinderen een ballon opgelaten, daarna begonnen de spelletjes. Bas en Laura zaten samen in hetzelfde groepje. Er waren 7 verschillende onderdelen: * fietsen/steppen op straat; * er was een ambulance waar de kinderen in mochten kijken, ze mochten op de brancard liggen, er werd van alles uitgelegd en natuurlijk ging de sirene aan ;-); * de stormbaan; * zaklopen; * skippyballenrace, waarbij ze met een natte spons zoveel mogelijk water naar de overkant moesten brengen; * stoepkrijten op straat; * ze leerden een dansje van DéDé Dance. Toen ze alle onderdelen gehad hadden, hebben we met zijn allen frietjes gegeten en daarna werd er door alle kinderen tegelijk het dansje opgevoerd. Laura had in het begin niet zoveel zin om mee te doen, en Bas stond als enige met zijn neus de andere kant op… Mark was ook naar het dansje komen kijken. Hij heeft Bas en Laura mee naar huis genomen en ik heb samen met de rest van de organisatie mee opgeruimd.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative