Untitled
24 jun 2016
week 238: 16 t/m 22 juni

`Op 16 juni zijn we overgebleven met de LunchClub. Bas had er veel zin in! Tijdens het eten zit ik bij de kinderen uit de onderbouw en dus ook bij Bas, maar na het eten zie ik Bas niet meer. Dan gaat hij eerst fijn buiten spelen en daarna gaan de kleuters weer naar binnen om voorgelezen te worden. Na school hebben Bas en ik gezellig memory gedaan (Laura wilde niet meedoen) en daarna heeft Bas met de strijkkralen gespeeld. Mark is vanuit het werk naar Oegstgeest vertrokken voor zijn examen morgenvroeg. We hebben even met Mark gebeld, op de Wii gekart en daarna zijn Bas en Laura lief gaan slapen.
Bas voelde zich op 17 juni niet zo lekker. Toen ik met de kleuters van groep 1/2 B aan het werk was, kwam juf Imke Bas brengen. Hij had buikpijn en wilde graag bij mij zijn. Hij heeft een tijdje bij mij gezeten terwijl ik met de kleuters luisterlotto deed en af en toe rende hij wat rond door de aula. Toen ik klaar was om naar huis te gaan, heb ik Bas weer naar zijn klas gebracht. Toen ik Laura bij de Peuterspeelzaal ging halen, zag ik dat Bas gelukkig weer fijn buiten aan het spelen was. Ik vroeg aan juf Eri hoe het ging, maar ze zei dat er niets aan de hand was, totdat hij mij gezien had; toen had hij ineens weer buikpijn ;-). Juf Eri heeft me na school het resultaat van het eerste onderdeel van Bas zijn Cito-toets laten zien. Het was haar erg tegengevallen. Ze zei dat ze Bas heel pienter inschat, maar hij had de toets ver onder het landelijk gemiddelde gemaakt. Waarschijnlijk gaat Bas volgend schooljaar gewoon nog een keer naar groep 1 (omdat Bas voor 1 januari jarig is, zou hij al direct door kunnen stromen naar groep 2), omdat hij er nog niet klaar voor is/hij nog te jong is om naar groep 2 te gaan. Wij vinden het vooral belangrijk dat Bas lekker in zijn vel zit en het op school goed naar zijn zin heeft. Als we hem nu al naar groep 2 laten gaan, zal hij nu al op zijn tenen moeten lopen. We zijn bij oma Van Aerle gaan lunchen (opa was al biljarten). Tante Maartje en Eline waren er ook. Na de lunch zijn we bij Eefje en Sjoerd op bezoek geweest. Bas, Laura en Sjoerd hebben zo leuk samen gespeeld! Toen we thuiskwamen, was Mark ook weer thuis van zijn examen. ’s Avonds in bed moest Bas huilen: hij wil niet naar zwemles morgen, omdat hij de ringen niet durft op te rapen die ze op de bodem van het zwembad leggen… Hopelijk wordt het geen al te groot ding en vergeet hij niet dat hij het zó naar zijn zin had op de zwemles.
Op 18 juni ben ik met Bas naar het zwembad geweest. Ik heb de badverantwoordelijke verteld dat Bas zo had moeten huilen omdat hij de ringen niet op wil “duiken”. Ze zei al dat ze gezien hadden dat hij zijn voet door de ringen stak om dan zijn voet op te tillen en zo de ringen op te pakken zonder met zijn gezicht onder water te hoeven. Vorige week hadden ze de kinderen wat meer gepusht om te zien wat ze écht kunnen en blijkbaar heeft dat zo’n indruk gemaakt dat hij er gisteravond en vanmorgen om moest huilen. Ze zei al dat Bas nog niet watervrij genoeg was om door te stromen naar badje 2 en dat ze wilde overleggen hoe we er zelf over dachten. Ook bij zwemles vinden we het het belangrijkste dat Bas er plezier in blijft houden. Hij heeft gewoon wat meer tijd nodig. Als we hem nu gaan dwingen dingen te doen die hij eigenlijk niet durft, dan blijft hij angst houden. We laten hem dan ook nog niet doorstromen naar badje 2. Ik liet hem huilend bij zijn badjuf achter en toen ik hem na de les ging halen, had hij een grote glimlach op zijn gezicht: “dit was de leukste les ooit!”. We hebben met zijn tweetjes boodschappen gedaan en na de lunch zijn we met zijn vieren naar Vinkel gereden, naar vakantiepark Dierenbos, waar de ouders van oom Teun een vakantiehuisje hebben. Daar vierden ze Amy’s verjaardag. Bas, Laura, Amy, Eline en Susan hebben zó fijn gespeeld de hele middag! Bas heeft heel wat kilometers afgelegd op de loopfiets en de driewieler, ze hebben verstoppertje gespeeld en op de trampoline gesprongen. We hebben met zijn allen frietjes gegeten (de kindjes gezellig samen in het huisje boven de glijbaan), Bas en Laura hebben nog heel even gespeeld en daarna zijn we weer naar huis gegaan.
Op 19 juni was het vaderdag. We hebben Mark op bed zijn cadeautjes gegeven en na de lunch zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Bas en Laura zijn samen met opa naar de pas geboren hertjes gaan kijken. Later kwamen tante Monique, oom Anton, Esther en Lars ook en ook oom Jan en tante Josephine waren er. Bas, Laura, Esther en Lars hebben fijn in de tuin gevoetbald en geskelterd. ’s Avonds zijn we gezellig bij de Chinees gaan eten samen met opa en oma Van Aerle, tante Maartje, oom Tom en Eline en tante Willeke en oom Teun.
Bas is op 20 juni op schoolreisje geweest! Ze gingen “met de bus” naar de Aardbeienhof. Er stond één bus klaar, terwijl er 72 kleuters en daarnaast nog de juffen en begeleiders mee moesten. Het duurde ruim een half uur voordat er nog 3 minibusjes kwamen, zodat iedereen mee kon. Bas vond het heel spannend en dat half uur langer wachten, was niet zo fijn. Hij reed op de heenweg in een van de mini-busjes, gezellig naast juf Lisa, en op de terugweg mocht hij boven in een dubbeldekker zitten. Hij heeft het heel goed naar zijn zin gehad en kwam lachend de bus uit, maar wat was hij moe! Thuis hebben Bas en Laura lekker op de bank gelegen om een film te kijken, maar nog voordat de film was afgelopen, leek Bas niet meer moe en waren ze alweer door de kamer rond aan het rennen.
Op 21 juni heeft juf Renske afscheid genomen. Haar stage bij Bas in de klas is afgelopen. Jammer, want Bas (en ik) vond(en) haar erg leuk!
De zebra-knuffel die ik voor Bas gehaakt had, was op 22 juni af. Hij wilde hem per se mee naar school nemen en hij liep er helemaal trots mee rond. Mark en Laura hebben Bas van school gehaald, omdat ik naar de endodontoloog moest. Toen ik weer thuis kwam, waren Bas, Laura en Mark druk in de tuin aan het werk en aan het spelen.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative