Untitled
11 okt 2016
week 253: 29 september t/m 05 oktober

Op 29 september is Jule na school bij ons komen spelen. Bas, Laura en Jule hebben fijn buiten gespeeld, geverfd en gekleid.
Op 30 september was Mark thuis om aan zijn stage-opdracht te werken en dus hebben we gezellig met zijn viertjes geluncht. ’s Middags heb ik álle Lego uit elkaar gehaald; Bas was helemaal blij omdat hij nu alles weer op kan gaan bouwen. Toen we een blokje om gingen, lukte het Bas om helemaal zelf aan te fietsen (als de goede trapper omhoog staat) en zelf af te stappen.
Bas had op 01 oktober niet zoveel zin in de zwemles. Achteraf vond hij het gelukkig toch weer leuk. Zijn juf vertelde me na de zwemles dat Bas goed op zijn buik en rug ligt met drijven, maar dat hij het heel spannend vindt om zelf op zijn rug te gaan liggen. Als ze hem helpt, dan durft hij het wel en als hij denkt dat ze hem helpt (als ze alleen zijn hand vast heeft bijvoorbeeld), dan durft hij het ook. Hij is wel goed vooruit gegaan en hij past prima in badje 2. We hebben met zijn tweetjes boodschappen gedaan en ’s middags zijn we met zijn vieren gezellig bij opa en oma Van Aerle wat gaan drinken. ’s Avonds hebben we pannenkoeken gegeten (Bas en Laura hebben het beslag gemaakt ;-)) en daarna hebben ze nog fijn even in bad gespeeld.
Op 02 oktober waren Bas en Laura héél erg druk! Vooral Bas heeft de hele dag rond gestuiterd en herrie gemaakt. We zijn ’s middags gezellig bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest.
Op 03 oktober belde de moeder van Tijn of Tijn na school bij ons mocht komen spelen. Ze heeft me vorige week verteld dat haar man ongeneeslijk ziek is. Het enige wat ze kunnen doen is met chemo proberen tijd te winnen. Ze hebben een zoontje en een dochtertje, ongeveer van dezelfde leeftijd als Bas en Laura, ze wonen bij ons in de straat en Tijn en Bas zitten naast elkaar in de klas. Ik heb haar mijn telefoonnummer gegeven en gezegd dat ze me altijd mocht bellen als ik wat kon doen; tenslotte wonen we dichtbij en kennen Bas en Tijn elkaar. Omdat ze met haar man naar het ziekenhuis moest, heeft ze mij gevraagd om Tijn op te vangen. Hij is met ons mee naar huis gefietst en heeft heel fijn gespeeld. Toen zijn moeder hem kwam halen, moest ze hem een paar keer vragen of hij mee ging en op straat vroeg hij of hij “nog eens vaker zonder papa en mama hier mocht komen spelen”.
Bas mocht op 04 oktober mee om in mijn groepje een ontwikkelspelletje te doen. Ze moesten op een zoekplaat voorwerpen tellen en voor ieder voorwerp een kraaltje op een stokje doen. Bij een andere opdracht stonden er gekleurde bloemetjes op een plaat en voor ieder bloemetje moesten ze een blokje in dezelfde kleur pakken en daar een torentje van bouwen. Bas deed het erg goed en vond het heel leuk. ’s Middags hebben Bas en Laura een mooi schilderijtje gemaakt voor papa’s verjaardag; die gaan we opsturen naar zijn hotel, zodat hij die op zijn “echte” verjaardag krijgt. Om alvast te oefenen voor morgen heb ik een glittertattoo gezet bij Bas en Laura.
Op 05 oktober kwamen oma Van Aerle, tante Maartje en Eline bij ons lunchen en daarna op Bas en Laura passen, omdat ik voor Stichting Kinderspel bij Jan Linders moest “werken”. We gingen geld inzamelen door kinderen te schminken en glittertattoo’s te zetten in ruil voor een statiegeldbon/kleine bijdrage. Ook kregen we geld van Jan Linders voor de tompoucen die die dag verkocht werden. Bas, Laura en Eline kwamen ook, alleen ging dat helaas niet zoals verwacht: eigenlijk zouden ze met mijn fiets komen, maar mijn band bleek helemaal slap te zijn. En dus zijn oma en tante Maartje gaan lopen (of eigenlijk rennen…) en gingen Bas en Laura op hun eigen fiets. Eline heeft 2 mooie glittertattoo’s gekregen en Bas en Laura wilden geschminkt worden (Laura als leeuw en Bas als mega-Toby).
Bas en Laura zeggen heel vaak: “als jij …. doet, dan ben je mijn beste vriend!” of “als je … niet doet, dan ben je niet meer mijn beste vriend!”
Toen Bas de hik had, zei hij: “Papa, ik ben aan het groeien!” Mark zei: “En ik ben aan het krimpen.” Vraagt Bas: “Hoezo? Omdat je bijna dood gaat?”
Bas vindt het zó leuk om zijn Lego op te bouwen, dat hij ’s morgens soms om 06:00 uur al aan ons bed staat om te vragen of hij beneden mag gaan bouwen... Hij moet van ons tot 07:00 uur in bed blijven liggen, daarna mag hij naar beneden.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative