Untitled
08 nov 2016
week 257: 27 oktober t/m 2 november

Op 27 oktober zijn we naar het gemeentehuis geweest om een nieuwe identiteitskaart voor Bas aan te vragen. Hij moest vragen beantwoorden, maar hij gaf alleen antwoord op de eerste vraag: “Hoe heet je zusje?”. Hij zei een hele tijd niets meer toen ze hem vroegen hoe papa en mama heten, maar gelukkig zei hij wel dat we op de Frans Babylonstraat 19 wonen toen ze hem dat uiteindelijk vroegen. Hij moest gemeten worden (1,085 m) en hij mocht zelf zijn naam schrijven. Dat was wel speciaal: Bas die daar aan zo’n grote tafel zit, op zijn knietjes op een stoel met zijn tong uit zijn mond ;-). Na de lunch zijn we naar de Speuldries geweest met tante Maartje en Eline. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld. Toen we in de speeltuin waren, kregen we van tante Willeke het berichtje dat we de kindjes mochten vertellen van hun zwangerschap. We lieten Eline het berichtje bij de echo-foto voorlezen “dit is jullie kleinkind en neefje of nichtje”. Toen we hadden uitgelegd dat dat betekent dat tante Willeke een baby in de buik heeft, werd het even stil. We vroegen: “dat is leuk, he?!” Bas bleef stil en Laura zei: “ik wil op de schommel” . Niet veel later was het nieuws “geland” en waren ze alle drie heel enthousiast.
Bas, Laura en ik zijn op 28 oktober bij Agnes, Lisa en Tim op bezoek geweest. Bas, Laura en Tim hebben heel fijn gespeeld. We hebben boodschappen gedaan en thuis hebben Bas en Laura een heel mooi huis gebouwd van de Duplo. Na het avondeten zijn we samen met oom Tom, tante Maartje en Eline naar het centrum geweest voor de Halloween Trick or Treat avond. De kinderen kregen een lampion en daarna konden ze bij heel veel winkels een snoepje halen. Sommige mensen waren best wel eng verkleed, maar Bas vond het allemaal wel prima. Hij vond het leuk!
Op 29 oktober was het kijkles bij het zwemmen. Met zijn vieren zijn we naar het zwembad gegaan en Mark, Laura en ik hebben de hele les naar Bas gekeken. Hij heeft heel veel met zijn gezicht onder water gezwommen. De beenslag ging niet altijd even goed, omdat hij zijn rug soms teveel kromt, maar hij gaat goed vooruit. Hij keek ook regelmatig even of wij en de juf wel gezien hadden wat hij deed. Na de lunch zijn we naar Krimpen aan de IJssel gegaan omdat Mila vandaag haar 2e verjaardag vierde. Het was mooi weer en de kindjes hebben fijn buiten kunnen spelen. Met zijn allen hebben we frietjes gegeten en daarna zijn we weer naar huis gereden. In de auto zei Bas ineens tegen Mark, Laura en mij: “ik hou meer dan 100 jaar van jullie”. Laura was in de auto in slaap gevallen, Bas is de hele tijd wakker gebleven. Ondanks dat het pas ongeveer 20:00 uur was toen we weer thuis kwamen, was het al erg donker en hij zei trots tegen Laura toen hij uitstapte dat hij de hele nacht was opgebleven ;-).
We zijn op 30 oktober gezellig bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Annie was er ook. Bas en Laura hebben fijn gespeeld. Na het avondeten hebben ze nog een tijdje lekker in bad zitten spetteren.
Op 31 oktober is Giel met ons mee naar huis gefietst na school. Bas, Laura en Giel hebben fijn samen gespeeld; lekker in de tuin, met de Lego-trein en ze hebben winkeltje gespeeld.
Toen ik op 01 november tussen de middag de fiets met Bas en Laura erop vanuit de garage naar buiten reed, viel de fiets om. Ik vond het zó erg en voelde me zó schuldig! Ik weet niet wat er gebeurde, wie er zat te wiebelen, maar ineens viel de fiets om en lagen Bas en Laura op de grond. Gelukkig zijn we vooral heel erg geschrokken. Bas had wat last van zijn elleboog en Laura’s hand deed een beetje pijn, maar onderweg naar school was Bas alweer druk liedjes mee aan het zingen en leek hij het weer vergeten te zijn. Toen we de klas in kwamen, moest hij wel weer heel hard huilen. Hij mocht van juf Karina bij haar op schoot zitten en toen ik hem na school weer kwam ophalen, zei ze dat hij fijn gespeeld had vanmiddag. Na school hebben we gezellig met zijn drietjes memory gedaan. Bas was wel al heel boos omdat hij niet mocht beginnen en ook omdat Laura en ik eerder een paar bij elkaar gevonden hadden, maar gelukkig was hij weer heel blij toen hij gewonnen had. Na het avondeten hebben we weer eens met zijn viertjes op de Wii gekart.
Op 02 november zijn we gezellig bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen samen met tante Maartje en Eline. Daarna hebben Bas, Laura en ik samen met Sanne, Dieks en Aukje en Charlotte en Jule een bolderkar versierd en zijn we met zijn allen de deuren langs geweest om lege statiegeldflessen in te zamelen voor Kinderspel. We zijn een hele tijd onderweg geweest en de kindjes hebben het zo goed volgehouden! Met heel veel flessen (en heel veel snoep) zijn we naar Jan Linders geweest om de flessen daar in te leveren. Na het avondeten hebben Bas en Laura fijn nog even in bad gespeeld.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative