Untitled
27 nov 2016
week 260: 17 t/m 23 november

Op 17 november hebben Bas en ik Laura ’s morgens vroeg naar opa en oma Van Aerle gebracht. Daarna ben ik mee geweest op de excursie van Bas zijn klas naar Museum De Wieger. Rick en Keano reden met ons mee, maar vooral heel leuk was natuurlijk dat juf Karina ook bij ons in de auto zat. We kregen eerst uitleg, daarna werden er in 3 groepjes opdrachten gedaan. Er waren foto’s van vroeger, waarin de kinderen een voorwerp moesten herkennen wat in de foto verwerkt was, maar wat in die tijd nog niet bestond. Er was een tentoonstelling van oude doktersspullen. De kinderen moesten raden waar het allemaal voor was, ze konden er spelen met een speelgoeddoktersset en memory doen. Ook mochten de kinderen op zwart papier met krijt een tekening maken. Het was erg leuk!
Na school zijn Bas, Laura en ik op 18 november naar Jan Linders geweest. Er stond een ambulance op de parkeerplaats waar ze een vrouw ingezet hadden die blijkbaar niet goed geworden was in de winkel. Ze zat op de bijrijdersstoel en Bas bleef net zo lang naar haar zwaaien totdat ze terugzwaaide ;-). Na het avondeten hebben we met zijn vieren Snuffie Hup gedaan en daarna hebben Bas en Laura hun schoen weer mogen zetten.
Op 19 november hadden Bas en Laura stickers in hun schoenen. Bas was al om 06:00 uur wakker en heeft iedere 5 minuten geroepen of het nog geen 07:00 uur was… Laura en ik zijn met Bas naar de zwemles geweest. Daarna zijn we snel naar huis gegaan, hebben Bas en Laura hun pietenpakken aangetrokken en zijn we naar Eindhoven gegaan: Sinterklaas en Zwarte Piet kwam bij Mark op het werk! Bas en Laura hebben gekleurd en Bas had een tekening gemaakt met een verkeerslicht en het paard van Sinterklaas erop; heel toevallig, want de Pieten bleken een truc te doen met een verkeerslicht . De kinderen hebben samen met de 3 Pieten gedanst en mochten om de beurt bij Sinterklaas komen. Bas heeft 2 doosjes K’nex gekregen en Laura Playmobil. ’s Middags hebben Mark en Bas de K’nex in elkaar gezet en zijn tante Maartje, oom Tom en Eline op bezoek geweest. Bas, Laura en Eline hebben heel fijn gespeeld, maar wat waren ze druk!
Op 20 november hebben Bas, Laura en Mark samen met de strijkkralen gespeeld en hebben ze spelletjes gedaan. ’s Middags zijn we gezellig bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Nadat we met zijn vieren nog het Sinterklaasjournaal gekeken hadden, hebben Mark en ik Bas en Laura de pyjama aangetrokken, de tanden gepoetst en voorgelezen en daarna hebben Bas, Laura en ik Mark uitgezwaaid, die voor de laatste keer een week naar Oegstgeest moest.
We zijn op 21 november na school gezellig bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Bas en Laura waren heel erg druk! Ze hebben samen met oma heel hard op het balkon Sinterklaasliedjes gezongen; nou maar hopen dat hij ook daar nog cadeautjes komt brengen… Na het avondeten hebben we met zijn drietjes spelletjes gedaan.
Op 22 november is Tijn ’s morgens vroeg met ons mee naar school gefietst. Het was heel gezellig, maar we waren nèt niet op tijd op school. Na school hebben Bas en Laura tekeningen gemaakt voor Sinterklaas en Zwarte Piet die ze ’s avonds in hun schoen gedaan hebben.
Op 23 november had Zwarte Piet in de schoen van school het recept voor cakejes gestopt. Welles-Piet probeert al weken een taart te bakken (Sinterklaasjournaal), maar het lukt steeds maar niet. En nu mochten de kinderen proberen of zij wél een lekker cakeje kunnen bakken. Samen met Jolanda en Femm (moeder en zusje van Tijn) en Laura heb ik geholpen. We hadden suiker, boter, melk, meel en eieren en alle kinderen mochten meehelpen het beslag te maken. Daarna mochten ze allemaal 2 cakevormpjes vullen en Jolanda en ik zorgden ervoor dat de cakejes in de oven gezet werden. Bas en Laura hebben gezellig samen in de voorleeshoek gespeeld en alle kindjes hebben in de kring Sinterklaasliedjes gezongen met de juf. Ze hebben allemaal een cakeje gekregen en… ze waren lekker! Na school zijn we bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld en weer liedjes gezongen op het balkon. Dieks kwam ’s middags ook gezellig nog bij ons spelen.
Thuis kijken we iedere avond het Sinterklaasjournaal. Op school kijkt Bas er ook iedere dag nog een keer naar.
Bas had een briefje gemaakt met “Hai” erop; dat heeft hij aan de gangkant op de kamerdeur geplakt en een briefje met “Doei” hangt nu aan de kamerkant van de deur. 








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative