Untitled
03 dec 2016
week 261: 24 t/m 30 november

Dore-Jan van de LunchClub belde op 24 november om 10:45 uur of ik nog in kon vallen voor een overblijfmoeder die ziek was geworden. In eerste instantie had ik gezegd dat ik niet kon, omdat Kim bij ons op bezoek zou komen en bij ons zou lunchen, maar omdat ze niemand anders kon vinden, zei Kim dat ze wel graag mee wilde gaan en dus zijn we toch overgebleven. Na het eten konden de kinderen fijn buiten spelen en samen met Kim en juf Ellie ben ik het laatste kwartier met de kleuters weer mee naar binnen gegaan. We hebben gezellig met zijn allen Sinterklaasliedjes gezongen. Bas was op zijn knie gevallen, die was een beetje kapot en hij moest erg huilen toen ik hem weer naar de klas bracht. Gelukkig heeft hij er verder geen last meer van gehad. Na school is Hessel bij ons komen spelen. Bas en Hessel hebben heel fijn samen met de Lego en in de tuin gespeeld. Na het avondeten hebben we het Sinterklaasjournaal gekeken en daarna wilde Laura naar bed omdat ze moe was. Toen ik Laura in bed gelegd had, mocht Bas nog even mee naar beneden en hebben we heel gezellig met zijn tweetjes Snuffie Hup gedaan.
We zijn op 25 november na de lunch naar het Zandbos gegaan. Daar hadden we afgesproken met Hilke, Finn en Lis. De kinderen zijn heel vaak van de kabelbaan gegaan en hebben fijn met emmertjes, schepjes en een graafauto gespeeld. ’s Avonds hebben we pizza gegeten, het Sinterklaasjournaal gekeken en gauw genoeg daarna kwam Mark weer thuis! We hebben nog even een spelletje gedaan, de schoen gezet en daarna zijn Bas en Laura lief gaan slapen.
Op 26 november hebben Laura en ik Bas naar zwemles gebracht. Hij had er geen zin in en het kostte wat moeite om hem het zwembad in te krijgen, maar uiteindelijk is het toch weer goed gegaan. Er waren zwarte pieten die alle kinderen die gezwommen hadden een snoepzak gaven; dat was een leuke verrassing! Bas, Laura en ik hebben boodschappen gedaan en al vroeg in de middag zijn we naar opa en oma Van Aerle gegaan. Daar hebben we samen met oom Tom, tante Maartje, Eline, tante Willeke, oom Teun, Amy en Mila gezellig gegourmet. Toen alles weer was opgeruimd, is Zwarte Piet geweest met heel veel cadeautjes!!! Bas en Laura hielpen oma mee om alle cadeautjes uit te delen. Wat zijn we allemaal weer verwend en wat waren Bas en Laura weer enthousiast over hun cadeautjes!
Op 27 november stond Bas om 03:30 (!) uur aan ons bed om te vragen of hij met de Lego mocht bouwen. Hij moest toch echt nog terug naar bed… Later heeft Bas het hele politiebureau alleen opgebouwd! Wat kan hij dat toch goed en wat vindt hij dat toch leuk! ’s Middags zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Johan en Ans waren er ook en later kwamen ook tante Frieda en oom Martijn.
We zijn op 28 november weer overgebleven met de LunchClub. Na school kwamen opa en oma Van Aerle naar Bas zijn politiebureau en naar Laura’s speeltuin (Playmobil) kijken. Bas, Laura en ik hebben pepernoten gebakken om alvast te oefenen voor woensdag. De pepernoten zijn goed gelukt en ze waren lekker.
Op 29 november zijn Bas en ik overgebleven met de LunchClub. Omdat Laura ziek was, is oma Van Aerle bij ons in huis gekomen om op Laura te passen. Na school heeft Bas weer fijn met zijn Lego gespeeld. Hij was heel lief voor Laura. Als ze wilde drinken, zei hij: “blijf maar liggen, Laura, ik kom je beker wel even brengen” ;-).
Bas vierde op 30 november zijn allereerste kinderfeestje! Hij had 5 kindjes uit zijn klas uitgenodigd: Jule, Lisa, Tijn, Levi en Giel. Bas heeft erg van zijn feestje genoten en leuke cadeautjes gekregen. Ik had allerlei activiteiten bedacht en voorbereid (wafels versieren, pietenmuts/mijter versieren, pepernoten bakken, snoep happen, cadeautjes in een schoorsteen gooien, spijkerpoepen, een soort stoelendans), maar de kinderen deden niet allemaal met alles mee en hebben vooral fijn met het speelgoed gespeeld en lekker in de tuin gespeeld en rondgerend. Het belangrijkste is natuurlijk dat Bas erg van zijn feestje genoten heeft en ook de anderen vonden het erg leuk, want toen hun ouders ze kwamen halen, wilden ze nog niet allemaal mee naar huis. ’s Avonds is Bas lief gaan slapen, maar na een tijdje werd hij wakker. Hij moest hoesten en kon even niet meer in slaap komen en is nog even mee naar beneden geweest.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative