Untitled
11 dec 2016
week 262: 1 t/m 7 december

Op 01 december werd Bas 5 jaar! Hij heeft van ons de brandweerkazerne van de Lego gekregen en van Laura een grote pillow pet. Eigenlijk wilden we hem de Lego pas na school geven, zodat hij er meteen mee zou kunnen spelen, maar hij vroeg ’s morgens zo zielig of hij geen cadeautje kreeg, dat we het toch maar alvast vóór school gegeven hebben. Laura en ik hebben Bas naar school gebracht en zijn bij zijn verjaardagsfeestje geweest. Er werd veel voor hem gezongen, hij mocht 5 kaarsjes uitblazen, een verjaardagsspelletje op het Digi-bord spelen en daarna mocht hij zijn traktaties uitdelen. Ik had uiltjes-sleutelhangers gehaakt met 2 snoepsleutels eraan. Bas vond het heel leuk en heeft er erg van genoten! Voor school, tussen de middag en na school heeft Bas fijn met zijn nieuwe Lego gespeeld. We zijn ’s avonds gezellig met zijn viertjes pannenkoeken gaan eten in Lierop. Bas wilde graag zijn kroon op en hij werd door iedereen gefeliciteerd, er werd een “happy-birthday”- zingende taart op tafel gezet en hij kreeg een mooie cars-mok. Thuis heeft hij nog even met de Lego mogen bouwen en toen moest hij dan toch echt naar bed.
Bas heeft op 02 december, zijn allereerste leerplichtige schooldag, GESPIJBELD!! Hij had gerend en moest toen hoesten. Er kwam wat slijm omhoog en tot 2 x toe heeft hij op het kleed in de klas gespuugd. Hij was zich zo druk aan het maken, dat hij nog een 3e keer moest spugen, maar dat was gelukkig op de wc. Ik zei tegen juf Marieke dat ik ervan overtuigd was dat het de spanning van zijn kinderfeestje, verjaardag en sinterklaas was en dat dacht zij ook, maar ze zei dat ik hem misschien dan toch maar een dagje thuis moest houden, zodat hij maandag met het Sinterklaasfeest op school weer opgeknapt is. Dus nam ik Bas weer mee naar huis, nadat we Laura naar de Peuterspeelzaal gebracht hadden. Onderweg naar huis zei Bas: “Ik denk als ik dadelijk met de Lego ga bouwen dat ik dan wel snel weer beter ga worden”… En dus heeft hij de hele morgen met de Lego gebouwd en was er werkelijk niets met hem aan de hand! We hebben Laura opgehaald, een boodschap gedaan en ’s middags hebben Bas en Laura de hele middag samen rondgerend, alles overhoop gehaald en grote lol gehad. Tegen het eind van de middag zijn ze allebei op de bank gaan liggen om televisie te kijken. Laura wilde al voor het avondeten naar bed, omdat ze zich niet lekker voelde en Bas is fijn nog even opgebleven.
Op 03 december had Bas weer zwemles. ’s Middags hebben we zijn verjaardag gevierd voor de familie. Bas heeft weer erg mooie cadeaus gehad en heeft fijn gespeeld. We hebben gezellig met zijn allen frietjes gegeten. Ook van dit feestje heeft Bas weer genoten!
Ik ben op 04 december even met Bas gaan fietsen. Ik wil graag gaan proberen om hem naast mij mee te laten fietsen, maar eerst wilde ik nog even het stoppen en weer aanfietsen oefenen en dus ben ik deze keer nog met hem meegelopen/-gerend. Hij had voor de eerste keer zijn fietshelm op en moest van mij regelmatig stoppen en dan weer verder fietsen. Dat ging heel goed. ’s Middags hebben Bas en Laura fijn een tijdje in bad gespeeld en daarna ben ik met ze bij tante Maartje, oom Tom en Eline op bezoek geweest.
Op 05 december kwamen Sinterklaas en Zwarte Piet bij Bas op school! De hele ochtend zijn de Pieten en Sinterklaas op school gebleven. Bas had Pietengym, Sinterklaas kwam in de klassen met een cadeautje en toen het 12:00 uur was, waren ze nog lang niet klaar met zingen en dansen. Laura heeft nog even meegedanst, we hebben nog een foto mogen maken van Sinterklaas en Zwarte Piet met Bas en Laura op schoot en daarna zijn we snel thuis een boterham gaan eten. Na het avondeten hebben Bas en Laura het Sinterklaasjournaal gekeken. Toen dat bijna afgelopen was, werd er aangebeld en flink op de deur gebonsd. En daar stonden alweer cadeautjes voor de deur! Bas en Laura hebben enthousiast hun pakjes uitgepakt en daarna fijn nog even gespeeld.
Op 06 december had Bas een dagje vrij van school. Samen met Laura heeft hij fijn met hun nieuwe speelgoed gespeeld. We zijn een boodschap gaan doen en daarna zijn we bij Ellen geweest. Bas, Laura en ik zijn alle drie geknipt. Toen Ellen vroeg of Sinterklaas ook bij ons geweest was, zei Bas: “Ja, er stond een zak voor de deur. Maar er zat niet veel in” . Hij zei wel dat hij heel dure dingen gevraagd had en dat hij wel heel blij is met wat hij gekregen heeft. ’s Middags hebben Bas en ik zijn nieuwe spelletje Halli Galli gedaan; Bas moest er hard om lachen en had de grootste lol.
Bas had op 07 december diarree en dus heb ik hem ziek gemeld. Hij heeft wel gewoon gegeten, heeft tot 09:30 uur op de bank gelegen en daarna is hij met Laura gaan spelen en haar gaan vervelen ;-). We hebben met zijn drietjes memory en halli galli gedaan. ‘s Middags kwam oma Van Aerle bij ons om op Bas en Laura te passen, omdat ik naar de endodontoloog moest. Ze hebben samen spelletjes gedaan en lief gespeeld. ’s Avonds hebben ze fijn nog even in bad gespeeld.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative