Untitled
19 dec 2016
week 263: 8 t/m 14 december

Op 8 december is Mark weer vertrokken naar Oegstgeest voor één nachtje, omdat hij morgen examen heeft. We zijn ’s middags na school bij oma Van Mierlo op bezoek geweest. Weer thuis mochten Bas en Laura met krijtstiften op het raam tekenen; dat vonden ze erg leuk! Na het avondeten hebben we met zijn drietjes spelletjes gedaan.
Bas en Laura hebben op 9 december na de lunch samen hun kerstboompje versierd. Daarna heb ik ze naar oma Van Mierlo gebracht, waar ze een nachtje gaan logeren, omdat wij een feestje hadden van GE. Vooral Bas wilde graag logeren; hij vroeg steeds of we niet al naar oma konden gaan en toen ik daar nog een kopje thee dronk, vroeg hij steeds wanneer ik weer ging. Mark is vanuit Oegstgeest ook nog even naar oma gekomen. Bas en Laura hebben lekker pannenkoeken gegeten en tante Monique, Esther en Lars kwamen ook nog even. Esther heeft Bas en Laura een verhaaltje voorgelezen en daarna zijn ze lief gaan slapen, met zijn tweetjes in het grote bed.
Op 10 december heb ik Bas en Laura bij oma opgehaald en zijn we naar de zwemles geweest. Bas heeft het goed gedaan! En… hij mag door naar badje 3! Het was ook deze keer wat twijfelachtig of hij al helemaal klaar was voor het volgende badje, maar als ze hem badje 2 over zouden laten doen, zou hij daar niet heel veel meer bij kunnen leren. Vandaar dat ze hem toch door laten gaan naar badje 3. We hebben Laura naar huis gebracht en daarna zijn Bas en ik boodschappen gaan doen en mocht hij een cadeautje uitzoeken. Hij heeft een tijdje rondgeneusd bij de Action, maar daar kon hij niet slagen. Uiteindelijk heeft hij bij Kruidvat een kersttreintje uitgezocht. We hebben met zijn vieren geluncht en daarna zijn we naar Krimpen a/d IJssel vertrokken voor het vrijgezellenfeest van oom Teun en tante Willeke. We zijn vanuit het huis van de ouders van Teun naar oom Teun, tante Willeke, Amy en Mila gegaan en vandaaruit zijn we naar Cathay in Rotterdam geweest. Daar hebben we eerst een uur gebowld en daarna hebben we er gegeten. De kinderen hebben zich ook een hele tijd in de binnenspeeltuin vermaakt. Het was heel gezellig.
Bas en Mark hebben op 11 december Bas zijn nieuwe treintje opgezet. ’s Middags zijn we bij opa en oma Van Mierlo op bezoek geweest. Tante Monique en Esther zijn ook gezellig nog even gekomen.
Op 12 december zijn we na school bij de bibliotheek geweest. Daarna zijn we bij opa en oma Van Aerle wat gaan drinken. Tante Maartje was er ook. Bas was heel enthousiast aan het vertellen dat hij op school op de WC in slaap gevallen was… Ik vroeg wie hem dan wakker was komen maken, maar toen zei hij dat hij vanzelf wakker was geworden. En hij had het ook aan de juf verteld…
Tijn is op 13 december tussen de middag met ons mee naar huis gefietst en heeft gezellig hier mee gegeten. Na school kwam Sem bij ons spelen. Bas en Sem waren vooral héél druk! Ze hebben flink rondgerend. Toen we Bas en Laura in bed legden, kwamen oma Van Aerle en tante Maartje om even op Bas en Laura te passen; wij hadden 10-minutengesprek op school met juf Marieke. Ze gaf aan dat Bas soms zegt dat hij moe is, maar dat ze soms denkt dat het ook is om aandacht te vragen; dat hij soms ook wel wat blijft “hangen” in iets (dat herkennen we wel); dat hij zegt heel graag naar school te gaan; dat hij graag met Lisa en Tijn speelt; hij regelmatig vraagt of hij alle naamkaartjes mag hebben en die schrijft hij dan over. Ook vroeg ze naar Bas zijn “poepen”; ze dachten dat hij soms niet naar de wc gaat, omdat hij zichzelf niet af kan poetsen. Daar heeft ze wel een puntje. Omdat het zo slecht gegaan is met poepen en hij op de meest onmogelijke momenten moet poepen (als hij weer naar school moet of als ik aan het koken ben), dan ben je stiekem toch snel geneigd om het zelf maar even snel te doen en dat moeten we natuurlijk niet doen. Daar gaan we aan werken, zodat hij het snel zelf onder de knie krijgt. En Bas heeft een rol in het kerstverhaal: met 5 andere kleuters mag hij schaap spelen ; nu al trots!
Op 14 december kwam Bas heel trots uit school: hij had voor de eerste keer op school gepoept! We zijn gezellig bij opa en oma Van Aerle gaan lunchen, samen met tante Maartje en Eline. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld en mochten ook bij oma op de raam stiften. Thuis is Bas met een boekje gaan zitten en daar ging hij woordjes uit overschrijven.
Sinds Bas op 7 december diarree had, zijn we gestopt met de Forlax. Tot en met 14 december gaat het prima zonder. Hopelijk blijft dat zo!








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative