Untitled
30 dec 2016
week 265: 22 t/m 28 december

Op 22 december was Bas ’s morgens al helemaal hyper. Hij had ’s middags vrij en ’s avonds kerstdiner op school, waarvoor iedere ouder/kind iets mocht maken. Daar had hij zóveel zin in! Hij kwam helemaal blij uit school, zei dat hij nog wel 100.000 keer naar school wilde. Juf Karina kwam ook nog even zeggen dat hij het zó naar zijn zin had gehad en ook tegen haar had hij gezegd dat hij nog wel 100.000 x naar school wilde . ’s Middags hebben we samen cakejes gebakken. Bas heeft mee de boter geroerd, de eieren in de schaal gedaan en het beslag geroerd. Ik had op de cakejes voor school kerstboompjes en sneeuwmannetjes getekend met “suikerstiften” en Bas en Laura hadden ieder ook nog een paar cakejes voor thuis versierd. Bas was helemaal door het dolle heen toen hij dan éindelijk naar school mocht! Ze hebben eerst met de hele klas gegeten, daarna mocht Bas zich gaan omkleden en werd hij geschminkt voor het kerstspel, waarin Bas schaap mocht spelen. Hij vond het heel leuk en was helemaal niet zenuwachtig. Hij kroop het podium op, zocht even waar wij stonden en zwaaide een paar keer naar ons en naar de kinderen uit zijn klas die voor het podium op de grond zaten. Thuis mochten Bas en Laura nog héél even opblijven en toen moesten ze dan toch echt naar bed.
Bas moest op 23 december ’s ochtends nog naar school en daarna begon de kerstvakantie! We hebben na school boodschappen gedaan en ’s middags kwamen tante Maartje en Eline gezellig op bezoek. Bas, Laura en Eline hebben geknutseld en in de tuin gespeeld.
Bas heeft op 24 december weer fijn gezwommen. ’s Avonds hebben we lekker pannenkoeken gegeten. Bas en Laura hebben hun pannenkoeken versierd met de suikerstiften die nog over waren van de cakejes voor Bas zijn kerstdiner. Na het avondeten hebben Bas en Laura fijn nog even in bad gespeeld en daarna mochten ze in hun pyjama nog even mee naar beneden. We hebben gezellig met zijn vieren een kerstfilm(pje) gekeken en daarna zijn Bas en Laura lief gaan slapen.
Op 1e kerstdag, 25 december, hebben we ’s morgens kerstfilmpjes gekeken. Aan het begin van de middag zijn we samen met opa en oma Van Aerle, tante Maartje, oom Tom en Eline en tante Willeke en oom Teun naar Dinertijd in Asten geweest. We hebben gezellig met zijn allen gegeten en daarna zijn we nog bij opa en oma Van Aerle geweest. Bas, Laura en Eline hebben fijn gespeeld. Toen we weer thuis waren, mochten Bas en Laura in hun pyjama nog even een kerstfilmpje zien voordat ze naar bed moesten.
Op 26 december, 2e kerstdag, zijn we bij opa en oma Van Mierlo geweest. Tante Monique, oom Anton, Esther en Lars kwamen ook. We hebben met zijn allen gezellig gegeten en daarna hebben we spelletjes gedaan. Ook zijn Bas en Laura op de skelter samen met opa, oom Anton, Lars en Mark een stukje gaan wandelen. ’s Avonds hebben we nog pasteitjes en knakworstjes gegeten en toen zijn we weer naar huis gegaan. Bas en Laura hebben nog even naar Mr Bean gekeken, wat ze erg leuk vinden.
We zijn op 27 december na de lunch bij opa en oma Van Aerle oliebollen gaan eten. Tante Maartje, oom Tom, Eline, tante Willeke, oom Teun, Amy en Mila waren er ook. De kindjes hebben fijn gespeeld (en véél rommel gemaakt). Na het avondeten hebben Bas en Laura (alweer) een filmpje mogen kijken voordat ze naar bed moesten; dat vinden ze toch wel heel speciaal .
Op 28 december hebben Bas en Laura fijn een stuk gefietst. Ik was te voet, Bas op zijn fiets en Laura op haar fiets met zijwieltjes. Het ging heel goed, al heeft Bas wel een paar keer zijn knie aan de trapper gestoten als hij weer wilde gaan fietsen en soms stept hij wel heel ver voordat hij zijn voeten op de trappers zet.
Bas kwam naar mij toe en zei: “mam, Laura zei chips!” Ik reageerde niet zo boos als hij had verwacht en toen zei hij: “maar, mam, ik bedoel chiPPPSS!” 
Bas zegt soms dat hij het niet fijn vindt dat Laura er altijd is; dat hij nooit alleen thuis is met mij/ons, en Laura wel als hij op school zit.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative